www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Cake σοκολάτα με γλάσο σοκολάτα


Υλικά

  • 6 αυγά
  • 1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κούπα του τσαγιού αλεύρι
  • 1 κουταλάκι baking power
  • 1-2 βανίλιες
  • 1 βιτάμ πακέτο (250 γρ.)
  • 3 κουβερτούρες



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη αρκετή ώρα (μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν).
  2. Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη ταχύτητα του mixer και προσθέτουμε τις 2 κουβερτούρες (που έχουμε κομματιάσει και λιώσει), τα 3/4 του βουτύρου (επίσης λιωμένο), τις βανίλιες, το baking power και το αλεύρι.
  3. Συνεχίζουμε το χτύπημα όσο λιγότερο μπορούμε ώστε να ανακατευτούν όλα τα υλικά αλλά να μη ξεφουσκώσουν τα αυγά (όσο γίνεται).
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε κλασσική φόρμα του cake αφού πρώτα την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
  5. Για το γλάσο: Λιώνουμε και ανακατεύουμε το υπόλοιπο βούτυρο (1/4 του πακέτου) και 1 κουβερτούρα και περιχύνουμε το cake (εγώ χρησιμοποιώ ένα κουτάλι της σούπας) με οικονομία στην αρχή για να μας φτάσει και όταν το γλασάρουμε όλο περιχύνουμε με το υπόλοιπο όλο τα cake.
Καλή επιτυχία. Περιμένω τα σχόλιά σας όταν το δοκιμάσετε.

Τη συνταγή συνιστά: η Χριστίνα Κ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΚΕΙΚ
    Από: ΑΓΓΕΛΙΚΗ  14 / 7 / 2005
    Χριστίνα μπράβο πολύ ωραίο κέικ και να φανταστείς δεν μου αρέσουν τα κέικ. Απλά με έπιασε μια μανία να φτιάξω γλυκό και να το φτιάξω και για τον άντρα μου. Περιττό να σου πω ποιός το έφαγε. Το μόνο αρνητικό σχόλιο έγιναν από τα πεθερικά μου που είπαν ότι είναι πολύ βαρύ για καλοκαίρι. Εμένα πάντως μου άρεσε.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΚΕΙΚ
      Από: InLuna  16 / 7 / 2005
      Ε , πεθερικα ειναι αυτα Αν το εφτιαχνες χειμωνα θα σου λεγαν πως ειναι καλοκαιρινο;)
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: cake σοκολατα
    Από: μαρια  8 / 11 / 2005
    Χριστινα το κεικ που μας προτεινες ειναι απλα Τ Ε Λ Ε Ι Ο !!!!!
    Το εφτιαξα πριν απο λιγες μερες και αρεσε σε ολους 
    ανεξαιρετως.Σε δυο ημερες ειχε εξαφανιστει ολο!Οπωσδηποτε θα το 
    επαναλαβω!Αν βρεις και καποια αλλη συνταγη με σοκολατα,ειμαστε 
    προθυμοι να την υιοθετησουμε!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΕΡΩΤΗΣΟΥΛΑ....
    Από: ΝΤΙΝΑ  8 / 11 / 2005
    Γεια σας κορίτσια, Επειδή εγώ έχω μία φοβερή εμμονή να φτιάχνω κέικ τα οποία είναι μέσα .... άψητα.... και έχω δοκιμάσει άπειρες εναλλακτικές μεθόδους..... Λέω λοιπόν να δοκιμάσω να φτιάξω και αυτό. Ρωτάω λοιπόν το κέικ αυτό όταν το ψήνεις μετά πως είναι μέσα? Ρευστό ή σαν κανονικό κέικ?????????/ Ευχαριστώ
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΕΡΩΤΗΣΟΥΛΑ....
      Από: Δέσποινα Κ.  9 / 11 / 2005
      Ντίνα, 100% δεν είναι ρευστό, με το χρόνο ψησίματος που 
      αναφέρεται.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΕΡΩΤΗΣΟΥΛΑ....
      Από: Χριστίνα Κ  18 / 11 / 2005
      Ντίνα, το κέικ όπως το κάνω εγώ δεν είναι ζουμερό. αν όμως το ψήσεις λιγότερο, δηλαδή 25-30 λεπτά θα γίνει μέσα σαν πάστα. Εμένα προσωπικά δε μου αρέσει (το έχω δοκιμάσει έτσι). το θεωρώ λάσπωμα. Περί ορέξεως όμως...
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μία συμβουλή ψησίματος που παρέλειψα
    Από: Χριστίνα Κ  18 / 11 / 2005
    Τη φόρμα τη βάζουμε στην πιο χαμηλή θέση του φούρνου (όχι να ακουμπάει κάτω) και το ψήνουμε μόνο με την κάτω αντίσταση περίπου για 30 λεπτά και αυτό γιατί η σοκολάτα είναι βαριά και χρειάζεται ένα επιπλεόν σπρώξιμο προς τα πάνω. Μετά που θα έχει πάρει το φούσκωμά του,βάζουμε το φούρνο και στην πάνω αντισταση (δηλαδή) πάνω κάτω πλέον για να ολοκληρωθεί. Αν το ψήσετε έτσι μπορείτε να αυξήσετε λίγο τη θερμοκρασία αλλά όχι παραπάνω από 190 βαθμούς.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μυρωδιά
    Από: Αφροδίτη  21 / 11 / 2005
    Νοστιμότατο το κέϊκ, η υφή του θαυμάσια όπως και η εμφάνισή του, αλλά παρατήρησα μία αρκετά έντονη μυρωδιά αυγού (έχω και ευαισθησία στο συγκεκριμένο θέμα). Μήπως τα 6 αυγά είναι πολλά? Η κλασσική συνταγή του κέϊκ χρειάζεται 4 αυγουλάκια, αυτή γιατί 6?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Μυρωδιά
      Από: ΛΙΝΑ  28 / 11 / 2005
      Μπορεί τα 6 αυγά να είναι λιγο too much. Και με 4 γίνεται εξίσου καλό. Ενα μυστικό για το κεικ σύμφωνα με τον Σ. Παρλιάρο είναι όταν ρίχνουμε το αλέυρι να το ανακατέυουμε με ένα κουτάλι και όχι με το μίξερ.Έτσι το κεικ γίνεται πιο αφράτο. Και εννοείται οτι προθερμαίνουμε το φούρνο τουλάχιστον 20-25 λεπτα.Επίσης για όποιους λατρέυουν τον συνδυασμό σοκολάτα- πορτοκάλι, μπορούν να προσθέσουν και ξύσμα πορτοκαλιού μέσα στη ζύμη καθώς και το χυμό από 2 πορτοκάλια.Γίνεται απίστευτο!
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
    Από: ΠΟΠΗ  30 / 11 / 2005
    Πριν ξεκινήσω να φτιάχνω την συνταγή θα ήθελα να ρωτήσω όταν λέτε κουβερτούρες των πόσο γραμμαρίων εννοείται ? Περιμένω απάντηση για να μην κάνω καμμιά βλακεία ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
      Από: Χρυσαυγή  30 / 11 / 2005
      Πόπη όταν λέμε για κουβερτούρες έτσι αόριστα εννοούμε την 
      κλασσική κουβερτούρα των 125 γραμμαρίων.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΑΠΟΤΥΧΙΑ!!!!
    Από: Σ.Χ.  16 / 2 / 2007
    Βρε, παιδιά δεν κατάλαβα τι λάθος έκανα και το κεικ ήταν μια σκέτη αποτυχία.Ίσως να έφταιγε που χρησιμοποίησα 4 αντί για 6 αυγά.Ίσως να μην τα χτύπησα τελικά όσο χρειάζονταν,το αποτέλεσμα είναι ότι το κεικ δεν φούσκωσε καθόλου(και απορώ τι έγινε με το φαρινάπ και το baking powder,που εξαφανίστηκαν?)και επιπλέον με τον τόσο μικρό του όγκο,λογικό ήταν να μη χρειάζονταν τόση ώρα ψησίματος και τελικά είχε την μυρωδιά και τη γεύση του καμμένου...Τί να πώ?Και εις άλλα με υγεία!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΑΠΟΤΥΧΙΑ!!!!
      Από: μαμα  17 / 2 / 2007
      Καλημέρα!
      Δεν φταιει ηο αριθμός των αυγών, υπέρχουν πολλές συνταγές με 
      μόνο 4 αυγά. Μήπως άνοιξες την πόρτα του φούρνου; Το κεικ, και 
      γενικά τα γλυκά που έχουν μπεικιν, για να ψηθούν θέλουν σταθερή 
      θερμοκρασία, γι`αυτό αν ανοιξεις την πόρτα, "κάθονται".
      
      Πάντως, η πιο πετυχημένη συνταγή που έχω δοκιμάσει, και που δεν 
      μου έχει αποτύχει ποτέ και γίνεται πάντα φουσκωτό και αφράτο, 
      είναι αυτή που γράφει το πακέτο του φαριναπ από πίσω σαν βασική 
      συνταγή, με 5 αυγά αντι 4 που λέει, και καλο χτύπημα στην αρχή 
      το βούτυρο , νά αφρατύνει.
      Προσθέτω ότι γεύση θέλω εγώ(2 σοκολάτες λυωμένες, ή κακάο, ή 
      τριμμενο φουντούκι, ή σταφίδες κ.τ.λ.)
      Ψήσιμο στην κάτω θέση η σχάρα του φουρνου (όχι να πατάει στον 
      πάτο), 190 βαθμοι, αντιστάσεις πανω-κατω, 50-55 λεπτά ψήσιμο 
      χωρίς να ανοίξεις καθόλου την πόρτα, και τον φούρνο να τον 
      έχεις προθερμάνει πριν βάλεις το κέικ.
      Καλή επιτυχία στο επόμενο.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: ΑΠΟΤΥΧΙΑ!!!!
        Από: Σ.Χ.  20 / 2 / 2007
        Σ`ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές,αν και δεν άνοιξα τον φούρνο (γιατί το `χω κάνει και αυτό στο παρελθόν και έμαθα πια). Συμφωνώ πάντως πως η πιο πετυχημένη συνταγή είναι αυτή του φαρινάπ.
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ !!!!
    Από: Tonia  23 / 2 / 2007
    το κέικ είναι απλά καταπληκτικό. Το έχω φτιάξει ως τώρα 3-4 φορές, απλά προσθέτω μέσα στο μείγμα και τρούφα σοκολάτας, ζήτημα αν προλαβαίνω να φάω κι` εγώ κανένα κομμάτι. Έχουν όλοι εκπλαγεί με τις ικανότητές μου (ευτυχώς που υπάρχει το hungry !!!!!) Φιλάκια σε όλους και όλες
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: #*$@*#α παίχτηκε
    Από: Θώμη  24 / 3 / 2007
    Λοιπον παιδια, δεν ξερουμε τι παιχτηκε ακριβως, αλλα σαν να μην πηγε κατι καλα.. Εμεις ειδαμε σοκολατες και ιστοριες και λεμε ας το κανουμε, αλλα επειδη ειμαστε στο Λονδινο και φυσικα τα υλικα καπως διαφερουν δεν πηγαν ολα κατ` ευχην! Κατ` αρχην καηκε λιγο στην ακρη αλλα μπορει να φταιει και ο φουρνος. Η σοκολατα που χρησιμοποιησαμε ειναι 86% κακαο και το αποτελεσμα σου αφηνει μια ευχαριστη πικριλα... δηλαδη πιο γλυκια ηταν η ομελετα που φαγαμε για μεσημερι, παρα το cake.. Α, και οσο αφορα το χρονο ψησιματος, στη μεση ηταν λιγο αψητο (παρ`ολο που καηκε απ`εξω η δεξια γωνια), ισως χρειαζοταν χαμηλοτερη θερμοκρασια.. Αυτα τα ολιγα απο το ομιχλωδες Λονδινο! So long!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
    Από: Ελευθερία  11 / 9 / 2007
    Καλημέρα σε όλους. Το κέικ σοκολάτα είναι το γλυκό που πάντα τιμάω (να φτιάχνω κ να τρώνε οι άλλοι), αλλά η συνταγή που χρησιμοποιώ είναι παραλλαγή της παραπάνω. Βάζω 1,5 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ και επιπλέον των υλικών χρησιμοποιώ κ λίγο κονιάκ (μισό φλυτζάνι του καφέ περίπου) και η εκτέλεση είναι αρκετά διαφορετική. Πρώτα χωρίζω τα ασπράδια από τους κρόκους και τα χτυπάω ξεχωριστά. Πρώτα χτυπάω τα ασπράδια μαρέγκα (μέχρι να στέκονται) με ελάχιστο αλάτι κ τα αφήνω στην άκρη. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το κονιάκ μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Παράλληλα λιώνω σε μπαιν-μαρί το βούτυρο και τις δύο κουβερτούρες (των 100 γρ.) και τα προσθέτω στο μίγμα μαζί με το αλεύρι κ το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύω με κουτάλι κ προσθέτω τη μαρέγκα μέχρι να αφομοιωθεί. Ψήνω το γλυκό σε αντιστάσεις πάνω κάτω στους 160 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου (χρησιμοποιώ μια οδοντογλυφίδα όταν τελειώσει ο χρόνος για να δω αν έχει ψηθεί ή θέλει κ άλλο). Σβήνω το φούρνο κ αφήνω το κέικ μέσα με μισάνοιχτη την πόρτα μέχρι να κρυώσει ο φούρνος, για να ξεφουσκώσει το κέικ όσο το δυνατόν λιγότερο. Για το γλάσο λιώνω την τρίτη κουβερτούρα (χρησιμοποιώ γύρω στα 150 γρ. για να είναι πιο πλούσιο το γλάσο) μαζί με λίγο γάλα. Προσοχή δεν ρίχνουμε το γάλα αφού λιώσει η κουβερτούρα γιατί θα προκύψει στέρεο μίγμα. Όταν κρυώσει το κέικ περιχύνω με το ζεστό γλάσο. Δοκιμάστε το, έχει πάντα επιτυχία!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.