www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γλυκό γιαουρτιού


Υλικά

  • Παντεσπάνι:
    • 6 αυγά
    • 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
    • 1,5 φλιτζάνι αλεύρι
    • 4 κουταλιές νερό
    • 1 μπέικιν πάουντερ
    • 2 φακελάκια άρωμα βανίλιας
  • Κρέμα:
    • 4 φακελάκια ζελέ ανανά ή μπανάνα
    • 2 κιλά γιαούρτι
    • 1 φλιτζάνι ζάχαρη (προαιρετικά)



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  2. Ρίχνουμε τους κρόκους, την ζάχαρη, νερό και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
  4. Σε άλλη λεκάνη διαλύουμε τα φακελάκια ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες.
  5. Προσθέτουμε την ζάχαρη (αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε περισσότερη ή και λιγότερη ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε ή 1 φλιτζάνι ζάχαρη όμως είναι κανονικό) και το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  6. Αφού ψηθεί το παντεσπάνι ρίχνουμε την κρέμα πάνω με μια βαθιά κουτάλα και το βάζουμε στο ψυγείο

Τη συνταγή συνιστά: η ΝΕΝΑ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (6)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.