www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Βραχάκια (σοκολατάκια με αμύγδαλα)


Υλικά

  • ΓΙΑ 40-50 κομμάτια:
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 250 γρ. αμύγδαλα με το φλούδι



Ετοιμασία

  1. Καβουρντίζουμε καλά τα αμύγδαλα (είτε στο φούρνο, είτε στο τηγάνι).
  2. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί ή (όπως το κάνω εγώ) σε ένα μεγάλο μπρίκι που το έχω μέσα σε ένα τηγάνι με 1 δάκτυλο νερό ανακατεύοντας και προσέχοντας να μη κοχλάζει πολύ το νερό και πετιέται μέσα στο μπρίκι γιατί θα σφίξει την κουβερτούρα και θα χαλάσει.
  3. Απλώνουμε λαδόκολλα πάνω σε μία λαμαρίνα.
  4. Ρίχνουμε μέσα στο μπρίκι τα αμύγδαλα (αν χωράνε όλα μαζί, αλλιώς λίγα-λίγα) και ανακατεύουμε να τα "ντύσει" καλά η κουβερτούρα.
  5. Παίρνουμε κουταλιές-κουταλιές αμύγδαλα και σοκολάτα και τις ρίχνουμε, σε ακανόνιστο σχήμα, στη λαδόκολλα.
  6. Μεταφέρουμε τη λαμαρίνα με τα βραχάκια στο ψυγείο και τα αφήνουμε να σφίξουν για 1 ώρα το λιγότερο.
  7. Μετά τη μία ώρα μπορούμε να τα ξεκολλήσουμε απ' τη λαδόκολλα και να τα βάλουμε σε φοντανιέρα ή βάζο και να τα διατηρήσουμε για πολλές-πολλές μέρες στο ψυγείο.
  8. Μπορούμε ακόμα να τα τυλίξουμε ένα-ένα σε αλουμινόχαρτο.

Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία Σ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ΙΔΕΑ!
    Από: Αντα  29 / 8 / 2005
    Για διαφοετική γεύση θα μπορούσαμε να βάλουμε μέσα καραμελωμένα αμύγδαλα.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΙΔΕΑ!
      Από: Χρυσαυγή  29 / 8 / 2005
      Ξέρω ότι τα σοκολατάκια με καραμελωμένα αμύγδαλα και επικάλυψη 
      σοκολάτα υγείας ονομάζονται ΑΝΩΜΑΛΑ.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: ΙΔΕΑ!
        Από: Γιωργης  8 / 9 / 2005
        Επίσης, μπορείς αντί να απλώσεις στη λαδόκολλα τη σοκολάτα, να πιάνεις 2-2 αμύγδαλα -κολλητά στο πλάι- και να τα βουτάς στη σοκολάτα, ώστε να βγουν καρδούλες... ;-)
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ
    Από: Αντα  4 / 11 / 2005
    Εφτιαξα το σοκολατάκια με τα καραμελωμένα αμύγδαλα και έγιναν πάρα πολύ ωραία. Καραμέλωσα τα αμύγδαλα (όπως λέει στην συνταγή του αρμενοβιλ) και τα έκανα σκόνη στο μουλτι. Σκόνη, που όμως λόγω της καραμέλας είναι τραγανή. Κατά τα λοιπά ακολούθησα την συνταγή της Μαρίας. Εγιναν ανάρπαστα. Μου θυμίζουν τα ανώμαλα του Χατζηφωτίου στην γεύση και βέβαια είναι ό,τι πρέπει για την νηστεία των Χριστουγέννων που έρχεται!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Γιατί μου ασπρίζει η σοκολάτα?
    Από: Μάντω  7 / 11 / 2005
    Kαλημέρα, ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς το μυστικό για να μην ασπρίζει η σοκολάτα?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Γιατί μου ασπρίζει η σοκολάτα?
      Από: ΣΤΕΛΛΑ  24 / 2 / 2007
      μαντω μου μην τη βαλεις στο ψυγειο για να μην ασπρίσει η σοκολάτα
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Γιατί μου ασπρίζει η σοκολάτα?
      Από: elie  24 / 2 / 2007
      Πρέπει να την κρυώσεις πριν τη χρησιμοποιήσεις για σοκολατάκια.
      Αυτό γίνεται απλώνοντάς την σε μια λεία επιφάνεια, κατά προτίμηση
      μαρμάρινη, και στη συνέχεια με μια σπάτουλα τη μαζεύεις και την
      ξανα-μανα-απλώνεις. Με αυτό το δούλεμα και την επαφή με τη λεία
      και κρύα επιφάνεια πιάνεις την επιθυμητή θερμοκρασία ώστε να μην
      ασπρίσει στη συνέχεια όταν στερεοποιηθεί.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: nat  1 / 3 / 2007
    φανταστικά !!!!!!!!!!!!!!!!και πανεύκολα!!!!!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Βραχάκια
    Από: Εstella  3 / 10 / 2007
    Την συνταγή αυτή την κάνει για χρόνια η μαμά μου. Ανάλογα με το τι έχει σπίτι κάνει και παραλαγες, π.χ. αντι για αμύγδαλο βαζει καρύδι ή φουντούκια ή δαμάσκινα χωρίς κουκούτσι όπως τα πουλάνε στο εμπόριο. Δοκιμάστε το :)
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Βραχάκια
    Από: sylvia  5 / 10 / 2007
    Τα είχα φτιάξει τις προάλλες κ χρησιμοποίησα ψημένο αμύγδαλο 
    έτοιμο ήταν πολύ καλά.Δοκίμασα να τα ενώσω κ με βανίλια
    (υποβρυχιο) όπως γίνεται με το καρύδι αλλά κολλάγανε κ δε μου 
    πετυχε.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: με σοκολάτα γάλακτος?
    Από: Κωνσταντίνα!!!  30 / 12 / 2007
    Σκεφτόμουν να κάνω τα σοκολατάκια αλλα επειδή λατρεύω τη σοκολάτα γάλακτος έλεγα να χρησιμοποιήσω αυτή..!Αλλά φοβάμαι μήπως δεν πήξει...αν βάλω και λίγη κουβερτούρα?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.