www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΣΜΥΡΝΗΣ


Υλικά

  • 300 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 6 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 750 γρ. (περίπου) ΦΑΡΙΝΑ ΚΡΗΤΗΣ κοσκινισμένη
  • 1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • ο χυμός και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • (1 αυγό χτυπημένο - ολόκληρα γαρίφαλα και αμυγδαλόψιχα για στόλισμα)



Ετοιμασία

  1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν.
  2. Προσθέτετε τους κρόκους με τη μαστίχα και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα.
  3. Προσθέτετε το χυμό, το ξύσμα και το κονιάκ.
  4. Χτυπάτε τα ασπράδια αυγών σε σφιχτή μαρέγκα.
  5. Ρίχνετε στο μίγμα των κρόκων εναλλάξ λίγο αλεύρι και μαρέγκα, ανακατεύοντας ελαφρά.
  6. Ρίχνετε το μίγμα σ' ένα βουτυρωμένο ταψί (και κάνετε στην επιφάνεια διάφορα σχέδια μ' ένα πιρούνι).
  7. Αλείφετε την πίτα με αυγό, τη στολίζετε με τα γαρίφαλα και την αμυγδαλόψιχα και την ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
      ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

      Τη συνταγή συνιστά: η Αντζυ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Miam miam...
    Από: elena  24 / 12 / 2005
    ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ!ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΖΥ!ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΦΕΤΟΣ!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Βασιλόπιτα
    Από: Κέλλι  24 / 12 / 2005
    Καλησπέρα και χρόνια πολλά.Παρακαλώ έχω μια απορία και θα ήθελα αν είανι δυνατόν να μου απαντήσετε για να μπορέσω να φτιάξω την βασιλόπιτα.Τί είναι η φαρίνα Κρήτης;Εγώ βρίσκομαι στο εξωτερικό με τη θα την αντικαθηστήσω;Είναι φαρίνα που φουσκώνει μόνη της;Ευχαριστώ.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μαστίχα
    Από: Παναγιώτα  27 / 12 / 2005
    Έχω μια απορία: επειδή δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μαστίχα, "κοπανισμένη" σημαίνει να τη χτυπήσω σε γουδί ή στο Multi? Δεν πικρίζει αν δεν γίνει τελείως σκόνη?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Μαστίχα
      Από: nervosa_anorexia  27 / 12 / 2005
      Καλημέρα Παναγιώτα & Χρόνια Πολλά
      
      Θα χτυπήσεις στο γουδί τη μαστίχα μαζί μ`ένα κουταλάκι ζάχαρη, 
      ώστε να κονιορτοποιηθεί πολύ πιο εύκολα.
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ποια είναι αυθεντική?
    Από: Δέσποινα Κ.  27 / 12 / 2005
    Μέρες τώρα, ψάχνοντας συνταγές για βασιλόπιτα, έχω πέσει σε 
    διάφορες εκδοχές. Οι περισσότερες έχουν περίπου τα υλικά για 
    κέικ.
    Όμως οι βασιλόπιτες που τόσα χρόνια τρώω (έτοιμες) είναι σαν 
    τσουρέκι.
    Με τις κλωστές τους, τα μαχλέπια τους, κλπ.
    Τελικά ποιά είναι η αυθεντική? 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ποια είναι αυθεντική?
      Από: Σοφία Ν.  27 / 12 / 2005
      Γεια σου Δέσποινα και χρόνια πολλά!
      Καλή ερώτηση!
      Τελικά από ό,τι κατάλαβα, σημασία έχει ο τόπος καταγωγής ή/και 
      διαμονής μας, κι ανάλογα τι εμπειρίες μας προέκυψαν στην πορεία. 
      Κι εγώ αν με ρώταγες θα έλεγα κάποτε "βασιλόπιτα είναι μόνο αυτό 
      το πιο πατηκωμένο τσουρέκι που έφτιαχνε η γιαγιά μου η πολίτισσα 
      και έβαζε μόνο μαχλέπι και μαύρο σουσάμι από πάνω και δε δέχομαι 
      αντιρρήσεις". Όντως δε δεχόμουνα ε! Ακόμα και μια άλλη θεία, 
      πολίτισσα κι αυτή, έβαζε μαστίχα ως μυρωδικό και αυτό το 
      θεωρούσα απαράδεκτο!
      Κάποια στιγμή δοκίμασα μια επτανησιώτικη συνταγή που ουδεμία 
      σχέση είχε με κέικ ή τσουρέκι ή οτιδήποτε άλλο και 
      ενθουσιάστηκα. Οπότε άρχισα να βάζω νερό στο κρασί μου. Ξέρεις, 
      μετά πάει λέγοντας, δοκιμάζεις, γνωρίζεις τί παραδόσεις έχει ο 
      τάδε τόπος ή ο δείνα νοικοκύρης κλπ. Ζώντας στο χωριό που 
      λέγεται Αθήνα, τί έχω ακούσει και γευθεί από παραλλαγές δε 
      λέγεται. Από κέικ εντελώς κέικ, σε κέικ με αμύγδαλα, βούτυρο 
      γάλακτος και ανθόνερο, έως και τσουρεκοειδείς πίτες όλων των 
      ειδών. Άνοιξαν και σαλονικιώτικα ζαχαροπλαστεία για να μην 
      έχουμε κενά στο θέμα αυτό. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν την τάση να 
      βάζουν την Άρτα (κι ενδεχομένως και τα Γιάννενα) πάνω και μέσα 
      στα τσουρέκια, ώρα είναι να δούμε και τέτοιο είδος βασιλόπιτας 
      (εμένα δε θα με χάλαγε καθόλου λοιπόν :-)))
      
      
      Μέχρι που κάποια στιγμή διάβασα ότι η ορίτζιναλ βασιλόπιτα 
      προέρχεται όντως από την Καισάρεια της Μικράς Ασίας και που την 
      εποχή του Αη Βασίλη είχε τη μορφή...ψωμιού. Και είχε μέσα όχι 
      ακριβώς φλουρί.
      Αστα να πάνε δηλαδή, απίστευτο μπέρδεμα.
      
      Οπότε το συμπέρασμα είναι ό,τι μας αρέσει κι ό,τι νιώθουμε εμείς 
      ως πρωτοχρονιάτικη πίτα (διότι το έθιμο είναι κοινό παντού) αυτή 
      και φτιάχνουμε! Διότι έτσι γουστάρουμε! :-)
      Πολλά φιλιά και ευχές
      ΣΟΦΙΑ
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΒΑΣΙΛΟΠΟΤΑ
    Από: ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΒΑΓΙΑ  27 / 12 / 2005
    Μήπως μπορείτε να μου πείτε το μέγεθος του ταψιού που πρέπει να χρησιμοποιήσω. Ευχαριστώ
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΦΑΡΙΝΑ ΚΡΗΤΗΣ ??
    Από: ΜΑΝΙΑ  27 / 12 / 2005
    Γειά σας κι από μένα και Χρόνια Πολλά. Τελικά θα μου λύσει καποιος την απορία τι είναι η φαρίνα κρήτης ? Σύντομα παρακαλώ, γιατί έρχεται και πρωτοχρονιά, μπας και μας πάρει η νοικοκυροσύνη και τη φτιάξουμε !!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΦΑΡΙΝΑ ΚΡΗΤΗΣ ??
      Από: Δέσποινα Κ.  27 / 12 / 2005
      Λοιπόν Μάνια, όπως είπα και παραπάνω έψαξα αρκετά στο διαδίκτυο 
      για την ιδανική βασιλόπιτα και είδα πολλά και διάφορα.
      Τη συγκεκριμένη συνταγή που συνιστά η Άντζι τη συνάντησα σ` ένα 
      κρητικό site. Αν θυμάμαι καλά προτείνεται από τους "Μύλους 
      Κρήτης". 
      Όπως καταλαβαίνεις είναι προώθηση του συγκεκριμένου προϊόντος 
      τους.
      Οπότε χρησιμοποίησε οποιαδήποτε φαρίνα. Το αποτέλεσμα θα είναι 
      το ίδιο.
      Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω και τη Σοφία για την απάντησή της.
      Προσωπικά πάντως προτιμώ βασιλόπιτα-τσουρέκι. Όλα τ` άλλα είναι 
      απλά κέικ...

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΞΕΧΑΣΑ...
    Από: Δέσποινα Κ.  27 / 12 / 2005
    ...να πω "Χρόνια Πολλά"!
    Χρόνια καλά, γεμάτα υγεία και ευτυχισμένες στιγμές σε όλους! 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
    Από: Αντζυ  27 / 12 / 2005
    καλησπερα και χρονια πολλα!!!την φαρινα κρητης μπορειτε να την αντικαταστησετε με οποιαδηποτε αλλη φαρινα,δεν υπαρχει προβλημα...
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ!
    Από: Παναγιώτα  28 / 12 / 2005
    Χρόνια πολλά σε όλους!Ευχαριστώ για την απάντηση από 
    nervosa_anorexia !!Για να είμαι ειλικρινής δεν ήξερα τη 
    λέξη "κονιορτοποιηθεί" και άνοιξα το Μπαμπινιώτη!Μπορώ να βάλω 
    φρέσκο βούτυρο για να γίνει πιο ωραία? 
    Ελπίζω να γίνει καλή η συνταγή γιατί εδώ και τρία χρόνια κάνω 
    μια πολίτικη με μαχλέπι και πετυχαίνει.Μην γίνω και ρεζίλι!:-)))
    Από διακόσμηση έχει κανείς καμμιά ιδέα? Λέω να ανακατέψω άχνη 
    με λίγο νεράκι και να γράψω "2006 Χρόνια πολλά" (πρωτότυπο!)

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ!
      Από: nervosa_anorexia  28 / 12 / 2005
      Καλημέρα Παναγιώτα!
      
      Παραδοσιακή κι εγώ, όπως κι εσυ, δεν μπορώ να φανταστώ 
      βασιλόπιτα ΧΩΡΙΣ μαχλέπι, μαγιά & κακουλέ (όπως ακριβώς την 
      έφτιαχνε η σχωρεμένη η μάνα μου δηλαδή, που είχε ρίζες απ`την 
      Καππαδοκία).
      
      Αφού, λοιπόν, κάνεις χρόνια τώρα την ίδια πολίτικη συνταγή, θα 
      έλεγα να ΜΗ σταματήσεις φέτος! 
      ΄Οσο για το φρέσκο βούτυρο (και δη αγελαδινό), φυσικά και 
      συνίσταται ανεπιφύλακτα!
      
      Καλή επιτυχία στα ζαχαρο-μαγειρέματά σου & καλή χρονιά:))

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ!
      Από: kxan  28 / 12 / 2005
      Γειά σου Παναγιώτα. Για την διακόσμηση της πίτας σου πολύ απλά μπορείς να ρίξεις άχνη ζάχαρη επάνω και μετά λιώσε σοκολάτα κουβερτούρα, φτιάξε ένα χωνάκι με μια λαδόκολα, τρυπισέ το στην άκρη έτσι ωστε να βγαίνει μικρή ποσότητα σοκολάτας από μέσα, βάλε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα και κάνε σχεδιάκια ολόγυρα και ό,τι άλλο θέλεις. Καλή επιτυχία και καλή χρονιά!
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΒΑΣΙΛΟΠΟΤΑ ΜΕ ΜΑΧΛΕΠΙ
    Από: Ρόζα Χ  30 / 12 / 2005
    ΚΑΛΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 
    Σας ευχομαι μια ρόδινη νέα χρόνια!!!
    Στειλε μας της συνταγη της Πολίτικης βασιλοπιτας

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μια βασιλόπιτα πολίτικη αν και κατόπιν εορτής!
    Από: Σοφία Ν.  2 / 1 / 2006
    Ε, αφού βλέπω ότι ο λαός ζητάει πίτα τσουρέκι, να καταθέσω την 
    προαναφερθείσα συνταγή της γιαγιάς, Δέσποινα για δες νομίζω ότι 
    θα σου αρέσει!
    Να σας πω επίσης ότι το τόλμησα το πόνημα φέτος, κοψομεσιάστηκα, 
    σαν αργοκίνητο καράβι που είμαι έκανα τον διπλάσιο χρόνο για να 
    τις φτιάξω, να τις στολίσω... Μέσα σε ένα σύννεφο αλευριού και 
    με το CD να παίζει την αγαπημένη Kate Bush, αναμνήσεις, 
    βούρκωμα, νοσταλγία και αγάπη (όμως πώς "άνοιξα την πόρτα και 
    μπήκαν μέσα 35 χρόνια";)...
    Το κείμενο της συνταγής είναι παλαιότερο. Λέω παρακάτω ότι 
    χρειάζεται να έχετε νεύρα για να φτιάξετε αυτή την πίτα. Μπα... 
    Με τη μουσική, με τα λαμπάκια στο δέντρο να φωτίζουν από το 
    διπλανό δωμάτιο, με τις μυρωδιές, με τα πιτσιρίκια στο δρόμο να 
    κάνουν πρόβα για τα κάλαντα...χώμα είχα γίνει μέχρι να φτάσει η 
    στιγμή να ζυμώσω. Άσε τα τηλέφωνα από παλιούς κι αγαπημένους 
    φίλους (το γάλα έβρασε και χύθηκε, το βούτυρο πάγωσε, τα μισά 
    σουσάμια έπεσαν πίσω από το πλυντήριο και είναι ακόμα εκεί 
    αλλά... ποιος νοιάζεται;Οι άνθρωποι δε μετράνε περισσότερο;). 
    Όλα έγιναν τελικά και είχαμε αφράτη αφράτη την πίτα στην ώρα της 
    και 2 δώρο για τους φίλους μας, τυλιγμένες σε χρωματιστό σελοφάν 
    με χρυσή κορδέλα και ένα κοτσανάκι ου για στολίδι...
    Άντε βρε! Καλή μας χρονιά και όλα τα καλά! 
    
    
    Βασιλόπιτα γιαγιάς
    
    250 γρ. βούτυρο 
    1.250 γρ. αλεύρι + λίγο ακόμα για το ζύμωμα
    350 γρ. ζάχαρη
    6 αυγά και 1 χτυπημένο 
    60 γρ. φρέσκια μαγιά 
    1 κούπα γάλα χλιαρό
    6 κουταλάκια τριμμένο μαχλέπι
    μία πρέζα αλάτι
    μαύρο σουσάμι για το στόλισμα
    
    Ξεκινάμε τη διαδικασία το απόγευμα, αφού έχουμε πιεί πολλούς 
    φραπέδες για να έχουμε νεύρα( βλ. παρακάτω).
    Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα, προσθέτουμε 1 κούπα αλεύρι και ½ 
    κούπα ζάχαρη. Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα 
    σκεπασμένο καλά. 
    Χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη πολύ καλά έως ότου 
    ασπρίσουν. Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι με το μαχλέπι, κάνουμε 
    μια γούβα και ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε καλά 
    να σχηματιστούν τρίμματα. Μετά αδειάζουμε το μίγμα της μαγιάς 
    (προζύμι) και ανακατεύουμε, αδειάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και 
    ζυμώνουμε, προσθέτοντας αλεύρι για να στρώσει η ζύμη (πρέπει να 
    είναι ομοιόμορφη, ελαστική και να μην κολλάει καθόλου στα χέρια 
    μας). Όταν η ζύμη στρώσει, ζυμώνουμε δυνατά για 10-15΄, 
    χτυπώντας κατά διαστήματα όλη τη ζύμη στον πάτο της λεκάνης, 
    ρίχνοντάς την από ψηλά. Εδώ είναι που χρειάζεται να έχουμε νεύρα 
    ή φωνάξουμε τον Πύρρο Δήμα, διότι μια γυναίκα μόνη δεν τα βγάζει 
    πέρα. Πλάθουμε σε μπάλα, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι την 
    επιφάνεια και καλύπτουμε τη λεκάνη με κουβέρτα. Την αφήνουμε όλη 
    τη νύχτα να ανέβει (μη σηκώσετε την κουβέρτα μέχρι το επόμενο 
    πρωί! Αφήστε να έχει και λίγο σασπένς). Για να σας περάσουν τα 
    νεύρα, βγαίνετε για ένα ποτάκι με τον Πύρρο (ή κάτι σε πιο απλό, 
    εφόσον σας βρίσκεται).
    Το επόμενο πρωί (μη σηκωθείτε στις 12:00 διότι χαιρετίσματα, 
    πάει η ζύμη έγινε μια ξυνίλα φρικαλέα) παίρνουμε από τη ζύμη ένα 
    γερό κομμάτι (ανάλογα με το ταψί), σχηματίζοντας μπάλα που την 
    πατικώνουμε με τα δάχτυλά μας από μέσα προς τα έξω, να καλύψουν 
    τον πάτο του ταψιού, που έχουμε καλύψει με αντικολλητική 
    λαδόκολλα. Αφήνουμε πάλι να φουσκώσειγια ½ ώρα σε ζεστό μέρος. 
    Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό, πασπαλίζουμε με το μαύρο σουσάμι 
    και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 40 λεπτά.
    Αυτή η δόση κάνει 3 πίτες (σε 3 μέτρια ταψιά δηλ. Νο 28).
    
    Καλή επιτυχία! 
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Εγώ πάλι....
    Από: Έλενα  14 / 12 / 2006
    Εγώ πάλι προτιμώ τη συνταγή που προτείνει η Άντζυ γιατί 
    τσουρέκια φτιάχνουμε και το Πάσχα, καλό είναι ν`αλλάζουμε λιγάκι 
    γεύσεις. Η γιαγιά μου τη φτιάχνει κάπως έτσι και έχει καταγωγή 
    απ`τη Σμύρνη και είναι πολύ νόστιμη... Νομίζω όμως ότι προσθέτει 
    και γιαούρτι ή γάλα. Καλές γιορτές σε όλους! 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: super
    Από: anastasia  31 / 12 / 2006
    ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ !!!! ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ!!!ΜΠΡΑΒΟ
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: βασιλόπιτα ή κέικ
    Από: ιωάννα  2 / 1 / 2007
    Εύγε για τη συνταγή. Την έφτιαξα φέτος και έγινε τέλεια. Είναι 
    πραγματική βασιλόπιτα και όχι κέικ. Το κέικ γίνεται πιο αφράτο 
    και έχει άλλη υφή. Αυτή έγινε πιο βαριά και θριφτή (δεν ξέρω 
    πως να το γράψω)όπως πρέπει να είναι η βασιλόπιτα για να 
    κρατήσει το νόμισμα. Μέχρι και η μάνα μου που είναι φανατική 
    της βασιλόπιτας-τσουρέκι παραδέχτηκε ότι είναι ωραία. 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΣΜΥΡΝΗΣ
    Από: ΝΙΚΟΛΕΤΑ  2 / 1 / 2007
    Για την συγκεκριμένη βασιλόπιτα έχω να κάνω μια βασική παρατήρηση, την έκανα δύο φορές, σε διαφορετικό ταψί ( 26 , 28 διάμετρο) και τις δύο φορές δεν ψήθηκε στην μέση, έκανε ένα κύκλο άψητό (λάσπη) ενώ το υπολοιπο ψήθηκε και φούσκωσε ωραία και μπορώ να πώ πώς ήταν φοβερή σαν γεύση, στην μέση φούσκωσε και ξεφούσκωσε κάνοντας μια λασπένια τρύπα.Σας παρακαλώ όποιος μπορεί να μου απαντήσει ή να μου εξηγήσει θα τα ήθελα πάρα πολύ γιατί η γεύση της μου άρεσε πολύ. Ευχαριστώ Και εύχομαι σε όλους ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ή χωρίς φουσκωμένη βασιλόπιτα.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΣΜΥΡΝΗΣ
      Από: ιωάννα  3 / 1 / 2007
      Προσπάθησε το εξής: Βάλε τη βασιλόπιτα σε χαμηλό φούρνο, στους 
      150 βαθμούς και μην ανοίξεις το φούρνο καθόλου πριν πάρει 
      σχετικά σκούρο χρώμα. Αν έχει αέρα ο φούρνος χρησιμοποίησε τον 
      αέρα.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: πεντανοστιμη πολιτικη βασοόπιτα
    Από: Ιωάννα  3 / 1 / 2007
    Καλή Χρονιά, έφτιαξα την εν λόγω βασιλόπιτα και ήταν καταπληκτική. Η πεθερά μου ζήτησε τη συνταγή, η οποία είναι μαγείρισα καταπληκτική. Την τύπωσα και της την έδωσα. Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες και το ευχάριστο διάλλειμα που κάνω μαζί σας.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
    Από: Άντζυ  8 / 1 / 2007
    Χαίρομαι που σας άρεσε τόσο πολύ αυτή η συνταγή!Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Πεντανόστιμη Βασιλόπιτα Σμύρνης
    Από: Κάτια   29 / 11 / 2007
    Γεία σας, Θέλω να φτιάξω την πεντανόστιμη βασιλόπιτα Σμύρνης και θα ήθελα να μου πείτε τι είναι το μαλακό βούτυρο. Δεν χρησιμοποιούμε αυτη την ορολογία στην Κύπρο και έχω μπερδευτεί γιατί εγώ λέω στη μαμά μου ότι είναι η μαργαρίνη (Βιταμ) και αυτή λέει ότι είναι το φυτικό βούτυρο. Σας ευχαριστώ Κάτια
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!
    Από: ΜΑΡΙΑ  28 / 12 / 2007
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ... ΛΟΙΠΟΝ ΨΑΧΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΡΕΣ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΗ.ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!
    Από: ΑΝΤΖΥ  28 / 12 / 2007
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!! ΛΟΙΠΟΝ, ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΗ ΜΑΣΤΙΧΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΙΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΟΥΔΙ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΑΛΑΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΕΝΝΟΩ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΑΚΙ, ΤΥΠΟΥ ΒΙΤΑΜ Ή ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ. ΚΑΑΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!
      Από: Μάρω  28 / 12 / 2007
      Εγώ έφτιαξα διπλή δόση σε 35άρι ταψί και τελικά για να ψηθεί μέχρι μέσα ήθελε 1,5 ώρα και την τελευταία μισή ώρα έβαλα το ταψί στην κάτω θέση του φούρνου και στους 200 βαθμούς. Πάντως από τη ζύμη φάνηκε ότι πρέπει να είναι πάρα πολύ νόστιμη. Και του χρόνου!!! Χρόνια πολλά!!! Ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά σου!!!
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: κοπανισμένη μαστίχα
    Από: LunaLoca  31 / 12 / 2007
    κοπανισμένη μαστίχα εγώ έχω βρει στα mastich shop. ωραία και πρακτικότατη συσκευασία σαν αλατιέρα. Νομίζω και η σειρα μπαχαρικών του ΑΒ βασιλόπουλος έχει κοπανισμένη μαστίχα.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Πραγματικά Πεντανόστιμη.
    Από: Mimica  7 / 1 / 2008
    Γεια σας και καλή χρονιά. Λοιπόν, παραμονή πρωτοχρονιάς, γύρισα στις 7 το βράδυ σπίτι αγχωμένη και κουρασμένη μετά από πολλές δουλειές και, ενώ ήταν επισκέπτες στο σπίτι, έφτιαξα την πίτα βάσει αυτής της συνταγής. Εκτός από πολλή εύκολη, μου πήρε μόνο μισή ώρα να την ετοιμάσω και αφού ψήθηκε, η μεγάλη ικανοποίηση ήταν τα σχόλια των επισκεπτών μας. Ήταν πραγματικά ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ!! Ευχαριστώ για τη συνταγή! Τώρα ετοιμάζω να την ξαναφτιάξω, γιατί άρεσε πολύ στους δικούς μου. Μιμίκα (Σχετικά άσχετη στη μαγειρική...)
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.