www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Mπισκότα καρύδας


Υλικά

  • 3 ζαχαρούχα
  • 2 πακέτα μπισκότα
  • 250 γρ. καρύδα



Ετοιμασία

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με τα ζαχαρούχα.
  2. Προσθέτουμε και την καρύδα και πλάθουμε.
  3. Φτιάχνουμε σε σχήμα μπισκότου και πασπαλίζουμε με καρύδα.
  4. Τα βάζουμε στο ψυγείο και μόλις παγώσουν είναι έτοιμα.

Τη συνταγή συνιστά: η ΒΕΡΑ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Καλό!!!
    Από: Δέσποινα Κ.  2 / 2 / 2006
    Απλό, εύκολο, γρήγορο.
    Φαντάζομαι τα μπισκότα θα είναι τα γνωστά πτι μπερ.
    Όσο για την καρύδα, αν δεν αρέσει σε κάποιους με τι μπορούμε να 
    την αντικαταστήσουμε? Με τριμμένη σοκολάτα ίσως ή δεν θα πηξει 
    το μίγμα?

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Καλό!!!
      Από: nervosa_anorexia  3 / 2 / 2006
      Θα συμφωνήσω με την προλαλήσασα (Δεσποινιώ καλημέρα!). Σπάνια 
      βλέπω πια συνταγές με 3-4 υλικά (όπερ σημαίνει ταχύτητα κι 
      ευκολία).
      
      Μια απορία έχω κι εγώ: Επειδή 3 ζαχαρούχα μου "κάθονται" αρκετά 
      βαριά, μήπως να αντικαθιστούσα (τουλάχιστον τα 2) με φυτική 
      κρέμα γάλακτος, καλά χτυπημένη? 
      
      Τα φώτα και τη φαντασία σας ζητάω!:))

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Καλό!!!
        Από: Δέσποινα Κ.  3 / 2 / 2006
        Καλημέρα nevrosa.
        Εγώ πάλι έχω μια αδυναμία στα ζαχαρούχα! Μικρότερη που οι 
        καύσεις μου ήταν στο φόρτε τους, τα έτρωγα με το κουτάλι! 
        Μμμμμ... 
        Επομένως αυτό το κομμάτι δεν το αλλάζω με τίποτα!
        Αλλά το ινδοκάρυδο δεν αρέσει στην μία κόρη μου, γι αυτό θα 
        πρέπει να βρω μια εναλλακτική.
        
        Βέβαια ποιό άλλο υλικό θα μπορούσε να μπει στα 250 gr ώστε να 
        σφίξει το μίγμα? Ξηροί καρποί ίσως? 
        Η δική μου φαντασία μέχρι εδώ φτάνει....
        
        Για τη κρέμα γάλακτος που ρωτάς, νομίζω πως θα νερουλιάσει.
        Νομίζω...

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Καλό!!!
          Από: Katerina  24 / 7 / 2006
          Mia protasi gia antikatastasi tis karudas, diatirwntas wstoso tis piktikes idiotites, einai ta dimitriaka. Ta paradosiaka corn flakes einai classic, analoga me tis protimiseis tou kathenos kanoun kai ta alla eidi. pollous xairetismous
          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Καλό!!!
      Από: ραφαελλα τοκα  2 / 7 / 2006
      θελω να σας ροτισο κατι και το καθε καλο το εχουν καλη αξια πες 10 λιρες
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Τη δοκίμασα το σ/κ...
    Από: Κατερίνα  6 / 2 / 2006
    Τη δοκίμασα το σ/κ τη συνταγή. Καλή, γρήγορη και εύκολη. Την έφτιαξα με μπισκότα πτι μπερ και έπλασα το μίγμα όχι σε σχήμα μπισκότου αλλά σε τρουφάκια. Το μίγμα δυστυχώς κολλούσε όταν το έπλαθα και αναγκάστηκα να ξεπλένω συνέχεια τα χέρια μου για να γίνει δουλειά... Το αποτέλεσμα πάντως ήταν πολύ καλό...
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: παρόμοια συνταγή
    Από: kxan  6 / 2 / 2006
    Μια παρόμοια συνταγή εξίσου εύκολη και πεντανόστιμη (και χωρίς 
    καρύδα για όποιον δε θέλει) είναι η εξής:
    
    Εύκολα τρουφάκια
    1 πακέτο πτι-μπερ
    1 ζαχαρούχο γάλα
    2-3 κουταλιές σούπας κακάο
    λίγο κονιάκ (ή άλλο ποτό)
    τρούφα για το τύλιγμα (ή καρύδα, ή κακάο, η ξηρούς καρπούς, ή 
    ό,τι άλλο θελετε)
    
    -Σπάμε σε μπολ τα μπισκότα με το χέρι σε κομμάτια (οχι σκόνη σε 
    μίξερ)
    -Βάζουμε το κακάο
    -Προσθέτουμε το κονιάκ
    -Προσθετουμε το ζαχαρούχο. Κρατάμε 1-2 κουταλιές στην άκρη για 
    να μη γίνει πολύ αραιό το μίγμα. Αν το βάλουμε όλο το 
    ζαχαρούχο, θέλει 2-3 μπισκότα ακόμα
    -Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε τρουφάκια (εγώ αφήνω τη βρύση να 
    στάζει για να τα βρέχω κάθε 2-3 τρουφάκια). 
    -Τα τυλίγω σε τρούφα (ή ό,τι άλλο θέλουμε)
    
    Αν αφήσουμε το μίγμα για λίγη ώρα και πλάσουμε αργότερα, 
    πλάθεται πιο εύκολα. Το αποτέλεσμα σ`αυτά τα τρουφάκια είναι 
    ότι τα μπισκότα μαλακώνουν και λιώνουν στο στόμα. Τα λατρεύουν 
    τα παιδιά. Εγώ όταν τα φτιάχνω συνήθως την άλλη μέρα δεν 
    υπάρχουν...
    Κική
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.