www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Εύκολη μηλόπιτα


Υλικά

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά κονιάκ
  • 1ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 μήλα
  • 3 αυγά
  • Κανέλλα



Ετοιμασία

  1. Σ' ένα στρογγυλό ταψί περίπου 30 cm βάζουμε το βούτυρο, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και την κανέλλα και το βάζουμε σε ζεστό φούρνο να λιώσει (όχι να κάψει).
  2. Καθαρίζουμε τα μήλα , τα κόβουμε σε φέτες και τα στρώνουμε κυκλικά στο ταψί πάνω στο λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη.
  3. Χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλεύρι (όχι πολύ χτύπημα ώστε να είναι ρευστή η ζύμη) και ανακατεύουμε και το κονιάκ.
  4. Περιχύνουμε τη ζύμη πάνω στα μήλα έτσι ώστε να τα σκεπάσει και ψήνουμε στους 190-200° C.
  5. Μόλις γίνει η μηλόπιτά μας την βγάζουμε από τον φούρνο και σε 5 λεπτά την αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.
Προαιρετικά μπορούμε να σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος κτυπημένη με ελάχιστη άχνη. Αλλά και σκέτη είναι πολύ εμφανίσιμη και γευστική.

Τη συνταγή συνιστά: η Λιλλυ Τσαλδάρη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (4)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.