Θέμα: ERMOLO-ΓΛΥΚΑΚΙ Από: ΒΙΚΤΩΡΙΑ 13 / 4 / 2006
Πραγματικά πολύ δροσερό γλυκό. Γλυκό με τα όλα του!
Εγώ το έχω κάνει και με τις παραλλαγές: αντί ζαχαρούχο βάζω
ζάχαρι άχνη (όσο γλυκό το θέλω).Αφού το χτυπήσω καλά το μοιράζω
και στο μισό βάζω κακάο ή λυωμένη σοκολάτα. Αντί για σαβαγιάρ
βάζω μπισκότα Πτι-Μπέρ βουτηγμένα σε γάλα με βενεδικτίνη ή ενίοτε
SANTRI (ποτό απο φράουλες της Ζακύνθου - γειά σου Κξαν καλά
κουράγια καλή μου). Μία στρώση λοιπόν μπισκότα "παπαρωμένα", μετά
τη μισή Ermol τη σοκολατένια, άλλη μια στρώση μπισκότα και μετά
την λευκή κρέμα στολισμένη κλπ κλπ.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: Γρήγορα, βιάσου Από: Βικτωρια 13 / 4 / 2006
Τρέξε να πάρεις δύο ERMOL (για πάσα χρήση) και ένα λαχείο!
Πέρα απο την πλάκα, δοκίμασέ το δε χάνεις τίποτα! έχει ιδιόμορφη
γεύση και υφή.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: Re: Γρήγορα, βιάσου Από: Δέσποινα Κ. 14 / 4 / 2006
Μα δεν το έχω δει κάν στα ράφια. Μήπως δεν κυκλοφορεί στα βόρεια?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: Ερμόλ Από: Νένα 13 / 4 / 2006
Πράγματι το ερμόλ είναι παλιά φίρμα καί ξέρω πολλές το
χρησιμοποιούν. Εγώ που δεν το θέλω, τι άλλο μπορώ να βάλω?
Ευχαριστώ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: Re: Ερμόλ Από: Γιούλη 14 / 4 / 2006
Αντί για ερμόλ ή morfat μπορείς να βάλεις την υπέροχη φυτική
σαντυγί σε υγρή μορφή, KRETORE. Είναι στη γνωστή συσκευασία της
κρέμας γάλακτος και απέξω έχει ένα κορνέ καρότο. Είναι
καταπληκτική, φουσκώνει αμέσως και είναι και νηστήσιμη αφού
είναι φυτική! Την χρησιμοποιώ κατά αποκλειστικότητα στην
Τιραμισού και έχω πάντα άριστο αποτέλεσμα σε σχέση με τις άλλες
κρέμες που χτυπάς έναν αιώνα για να φουσκώσουν και με αβέβαιο
αποτέλεσμα.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Θέμα: Απορία Από: Μαρία 6 / 1 / 2008
Καλησπέρα.Το γλυκάκι φαίνεται να είναι πραγματικά εύγεστο.Δύο
απορίες μόνο.
Στα υλίκα όταν λέτε ένα σακουλάκι σοκολάτα σε σταγόνες
σοκολάτας, εννοείτε ένα σακουλάκι τρούφα σοκολάτα;
Στο βήμα 2 ότα λέτε ότι προσθέτουμε τη λιωμένη
σοκολάτα,εννοοείτε την κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκριση σας.
Καλά μαγειρέματα
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
Μαρία, η απάντηση είναι ναι και στα δύο ερωτήματα σου.
1.Υπάρχει ένα γαλάζιο σακουλάκιτου Γ...η που
γράφει "Κουβερτούρα σε σταγόνες".
2. Την κουβερτούρα τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (σκεύος) ή με τη
μέθοδο του μπεν μαρί δηλ. χρησιμοποιώντας μια κατσαρόλα με νερό
που βράζει, μέσα στην οποία βάζουμε μια μικρότερη με τη
σοκολάτα μέσα.
Καλημέρα!