www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Εύκολο γλυκάκι


Υλικά

  • 2 πακέτα σαβαγιάρ
  • Λίγο γάλα με κονιάκ
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 σακουλάκι σοκολάτα σε
  • Σταγόνες σοκολάτας
  • 200-250 γρ. κουβερτούρα
  • 1 ermol (φυτική σαντιγί)



Ετοιμασία

  1. Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα με το κονιάκ.
  2. Χτυπάμε το ermol, ρίχνουμε το ζαχαρούχο και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
  3. Στρώνουμε μια στρώση μπισκότα, βάζουμε την κρέμα και από πάνω τη σοκολάτα σε σταγόνες.
  4. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τα ίδια και στο τέλος γαρνίρουμε το γλυκό με σαντιγύ, κερασάκια, ή ό,τι άλλο θέλουμε.
Είναι πολύ ωραίο, εύκολο και ''τραβιέται'' μετά το φαγητό!

Τη συνταγή συνιστά: η Γιούλη Μποϊντά

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ERMOLO-ΓΛΥΚΑΚΙ
    Από: ΒΙΚΤΩΡΙΑ  13 / 4 / 2006
    Πραγματικά πολύ δροσερό γλυκό. Γλυκό με τα όλα του! Εγώ το έχω κάνει και με τις παραλλαγές: αντί ζαχαρούχο βάζω ζάχαρι άχνη (όσο γλυκό το θέλω).Αφού το χτυπήσω καλά το μοιράζω και στο μισό βάζω κακάο ή λυωμένη σοκολάτα. Αντί για σαβαγιάρ βάζω μπισκότα Πτι-Μπέρ βουτηγμένα σε γάλα με βενεδικτίνη ή ενίοτε SANTRI (ποτό απο φράουλες της Ζακύνθου - γειά σου Κξαν καλά κουράγια καλή μου). Μία στρώση λοιπόν μπισκότα "παπαρωμένα", μετά τη μισή Ermol τη σοκολατένια, άλλη μια στρώση μπισκότα και μετά την λευκή κρέμα στολισμένη κλπ κλπ.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Πάλι???????
    Από: Δέσποινα Κ.  13 / 4 / 2006
    Τόσο καιρό στο hungry (και στη ζωή μου) και συναντώ για πρώτη 
    φορά το περιβόητο ερμόλ δύο φορές την ίδια μέρα! Ουάουουουοου!!!
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Γρήγορα, βιάσου
    Από: Βικτωρια  13 / 4 / 2006
    Τρέξε να πάρεις δύο ERMOL (για πάσα χρήση) και ένα λαχείο! Πέρα απο την πλάκα, δοκίμασέ το δε χάνεις τίποτα! έχει ιδιόμορφη γεύση και υφή.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ερμόλ
    Από: Νένα  13 / 4 / 2006
    Πράγματι το ερμόλ είναι παλιά φίρμα καί ξέρω πολλές το χρησιμοποιούν. Εγώ που δεν το θέλω, τι άλλο μπορώ να βάλω? Ευχαριστώ
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ερμόλ
      Από: Γιούλη  14 / 4 / 2006
      Αντί για ερμόλ ή morfat μπορείς να βάλεις την υπέροχη φυτική σαντυγί σε υγρή μορφή, KRETORE. Είναι στη γνωστή συσκευασία της κρέμας γάλακτος και απέξω έχει ένα κορνέ καρότο. Είναι καταπληκτική, φουσκώνει αμέσως και είναι και νηστήσιμη αφού είναι φυτική! Την χρησιμοποιώ κατά αποκλειστικότητα στην Τιραμισού και έχω πάντα άριστο αποτέλεσμα σε σχέση με τις άλλες κρέμες που χτυπάς έναν αιώνα για να φουσκώσουν και με αβέβαιο αποτέλεσμα.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Απορία
    Από: Μαρία  6 / 1 / 2008
    Καλησπέρα.Το γλυκάκι φαίνεται να είναι πραγματικά εύγεστο.Δύο απορίες μόνο. Στα υλίκα όταν λέτε ένα σακουλάκι σοκολάτα σε σταγόνες σοκολάτας, εννοείτε ένα σακουλάκι τρούφα σοκολάτα; Στο βήμα 2 ότα λέτε ότι προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα,εννοοείτε την κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκριση σας. Καλά μαγειρέματα
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Απορία
      Από: Xristina  6 / 1 / 2008
      Μαρία, η απάντηση είναι ναι και στα δύο ερωτήματα σου.
      
      1.Υπάρχει ένα  γαλάζιο σακουλάκιτου Γ...η που 
      γράφει "Κουβερτούρα σε σταγόνες".
      2. Την κουβερτούρα τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (σκεύος) ή με τη 
      μέθοδο του μπεν μαρί δηλ. χρησιμοποιώντας μια κατσαρόλα με νερό 
      που βράζει, μέσα στην οποία βάζουμε μια μικρότερη με τη 
      σοκολάτα μέσα. 
      
      Καλημέρα!
      
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Απορία
        Από: Μαρία  7 / 1 / 2008
        Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση.¶υριο κιόλας θα το δοκιμάσω.
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.