www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μπισκότα με γέμιση λουκούμι


Υλικά

  • (Η δόση αυτή βγάζει περίπου 20 κομμάτια).
  • 3,5 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι λάδι(κατά προτίμηση κρητικό ελαιόλαδο, να παινέσουμε και την πατρίδα μας!)
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1,5 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • Λουκούμια (μπουκίτσες κατά προτίμηση)



Ετοιμασία

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το λάδι, τη ζάχαρη και το κρασί.
  2. Αφού ανακατευτούν τα υλικά προσθέτουμε το ξύσμα και το αλεύρι με το μπέικιν.
  3. Πλάθουμε τη ζύμη.
  4. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα, την πλάθουμε σε μπαλάκι, το πλαταίνουμε με την παλάμη μας, βάζουμε στη μέση ένα λουκούμι, το κλείνουμε και το πλάθουμε ξανά σε μπαλάκι (σαν ένα κουραμπιέ).
  5. Ψήνουμε στους 200 °C και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Η συνταγή αυτή είναι τοπική της Σητείας, τα μπισκότα μοιάζουν με κουραμπιέδες και είναι πολύ νόστιμα. Βέβαια προσέξτε το λάδι να μην είναι πολύ βαρύ (με πολλά οξέα)
Είναι ένα πολύ ωραίο κέρασμα σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο.....

Τη συνταγή συνιστά: η κλειώ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Άραγε
    Από: Χρίστος  14 / 4 / 2006
    στο δικό σου μετρικό σύστημα τα φλυτζάνια τι είδους είναι;
    
    Καφέ ελληνικού,εσπρέσσο,τσαγιού,φίλτρου;
    Και όλα τα φλυτζάνια για κάθε συστατικό-υλικό της συνταγής είναι 
    ίδια;
    
    Επίσης,μια ενδεικτική ώρα ψησίματος νομίζω θα ήταν χρήσιμη.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ενδεικτική ώρα ψησίματος
    Από: Χρίστος  14 / 4 / 2006
    Ασφαλώς και εννοώ χρόνο ψησίματος και όχι ποια ώρα της ημέρας :))

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: παραλλαγή
    Από: Λένα  7 / 12 / 2006
    Εγώ την ξέρω με μια μικρή παραλλαγή:
    
    2 ποτήρια καλαμποκέλαιο
    1 ποτήρι ρετσίνα
    1 μπέκιν πάουντερ
    800 gr περίπου αλεύρι
    λουκούμια χωρίς αμύγδαλο
    καρύδια
    
    
     Κόβουμε κάθε λουκούμι στην μέση, βάζουμε ένα κομμάτι καρύδι 
    και το ξανακλείνουμε.
     Ετοιμάζουμε την ζύμη με τα υπόλοιπα υλικά και 
    φτιάχνουμε «κουραμπιέδες»,  βάζοντας μέσα από ένα λουκούμι και 
    τα ψένουμε, όπως περιγράφει η Κλειώ.
    Πασπαλίζουμε με άχνη.
     Δεν βάζουμε μυρωδικό (π.χ. ξύσμα), γιατί παίρνει την γεύση του 
    λουκουμιού (π.χ. τριαντάφυλλο κ.λ.π.). 
    
    Η ίδια ζύμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με αλμυρές γεμίσεις. 
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.