www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κρητικός τζουλαμάς


Υλικά

  • Μισό κιλό ρύζι
  • Μισό κιλό ζάχαρη
  • 100 γρ. σταφίδες
  • Μισό κιλό μυζήθρα γλυκιά (κρητικό τυροζούλι)
  • Συκωτάκια από 1 κοτόπουλο
  • Κουκουνάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Κανέλλα
  • Καρύδια
  • 2 φύλλα κουρού ή κρούστας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Βράζουμε το ρύζι μαζί με τη ζάχαρη, τις σταφίδες, λίγο ελαιόλαδο, καρύδια τα συκωτάκια και λίγη κανέλλα.
  2. Λιώνουμε τη μυζήθρα και την ανακατεύουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και κανέλλα. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε ένα φύλλο αφού το λαδώσουμε πρώτα, βάζουμε όλο το μείγμα από το ρύζι προσθέτοντας κουκουνάρι και από πάνω απλώνουμε τη μυζήθρα.
  3. Επειτα, απλώνουμε και το δεύτερο φύλλο, το λαδώνουμε από πάνω, κόβουμε σε μερίδες και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο στους 200 C αφού το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε την πίτα να ροδίσει.

Τη συνταγή συνιστά: ο Γιατροπιτικαρχλής Ισίδωρος

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Κρητικός τζουλαμάς
    Από: Ραχήλ  13 / 4 / 2006
    Δεν γνωρίζω αν θα προλάβω να κάνω τη συνταγή άμεσα , αλλά με
    εντυπωσίασε το επίθετό σας!
    Την εκτυπώνω και γράφω με bold του κυρίου ΓΙΑΤΡΟΠΙΤΙΚΑΡΧΛΗ.
    Μου φτιάξατε τη μέρα ...thanks .
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Για τον Τζουλαμά
    Από: Μαρια  19 / 4 / 2006
    Ισίδωρε σε ευχαριστώ για τη συνταγή. Τον Τζουλαμά τον έφτιαχνε η γιαγιά μου όσο ζούσε. Υποστήριζε ότι προέρχεται από την ανάμιξη της τοπικής κουζίνας της Μεσσαράς Ηρακλείου με την κουζίνα των Μικρασιατών που εγκαταστάθηκαν εκεί.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΤΖΟΥΛΑΜΑΣ
    Από: ΚΑΤΕΡΙΝΑ  20 / 5 / 2006
    Ο Τζουλαμας ειναι ενα παραδοσιακο φαγητο της Μεσσαρας του νομου 
    Ηρακλειου και σας δινω την συνταγη οπως ακριβως τον εφτιαχναν 
    και τον φτιαχνουμε ακομα.Για το φυλλο:1/2 κιλο αλευρι λευκο
                                          2 κουταλιες σουπ. λαδι
                                          1 φλυτζανι τσαγ. νερο
                                          αλατι
    γεμιση:1/2 κοτοπουλο βρασμενο και ψιλοκομμενο(χωρις τα κοκαλα)
    1 1/2 φλυτζανι τσαγ.ρυζι καρολινα
    2-3 συκωτακια κοτοπουλο
    1 φλυτζανι τσαγ. σταφιδες σουλτανινα
    1 φλυτζανι τσαγ. ασπρισμενα και χοντροκομενα αμυγδαλα
    1 φλυτζανι τσαγ. βουτηρο
    1 φλυτζανι ζουμι απο το βρασμενο κοτοπουλο
    αλατι-πιπερι κυμινο-μοσχοκαρυδο(αναλογια δεν ειναι συγκεκριμενη)
    1 κουταλακι κανελλα
    1/2 κουταλακι γαρυφαλλο σκονη
    1 φλυτζανι τσαγ. ζαχαρη
    Ψιλοκοβουμε το συκωτακια και το τσιγαριζουμε σε μια κατσαρολα 
    προσθετουμε 2 φλυτζανια τσαγ. νερο(η ακομα καλυτερα 2 φλυτζανια 
    απο το ζωμο που βρασαμε το κοτοπουλο)και ριχνουμε το ρυζι το 
    αφηνουμε να μισοψηθει και επειτα ριχνουμε τα αμυγδαλα το 
    κοτοπουλο τα μπαχαρικα και τις σταφιδες.Ετοιμαζουμε την ζυμη 
    ανοιγουμε ενα χοντρο φυλλο και το τοποθετουμε σε ενα 
    βουτηρομενο ταψιτο πασπαλιζουμε με κανελλα και ζαχαρη στρωνουμε 
    την μιση γεμιση.ανοιγουμε μετα ενα πιο λεπτο φυλλο 
    ξαναβουτηρωνουμε παλι πασπαλιζουμε με ζαχαρη και κανελλα και 
    στρωνουμε με την υπολοιπη γεμιση.τελειωνουμε με ενα καπως 
    χοντρο φυλλο το περιχυνουμε με λιωμενο βουτηρο το πασπαλιζουμε 
    με κανελλα και το ψηνουμε στους 180 βαθμους για 1 ωρα περιπου 
    σε φουρνο με αντιστασεις Αφηνουμε να κρυωσει λιγο πριν τον 
    σερβιρουμε.Καλη επιτυχια 
     

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.