www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Cake μυρμηγκάτο


Υλικά

  • 1 βιτάμ
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 6 αυγά
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 φακελάκι backing powder
  • 1 φλιτζάνι τρούφα,
  • Ζάχαρη
  • Κανέλα



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε στο μίξερ, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη βανίλια
  2. Ανακατεύουμε στο αλεύρι το backing powder.
  3. Ρίχνουμε στο βούτυρο τα αυγά και το αλεύρι σιγά-σιγά και στο τέλος ρίχνουμε την τρούφα να πάει παντού.
  4. Αλείφουμε ταψί Νο. 28, με βούτυρο, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 1 ώρα.
  5. Αφού κρυώσει το γλυκό, φτιάχνουμε σιρόπι (1 φλιτζάνι ζάχαρη 2 νερό και βράζουμε για 5΄) και το περιχύνουμε.

Τη συνταγή συνιστά: ο Ιωάννης Αργυρός

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: K;έικ μυρμηγκάτο
    Από: κοντορεβυθούλης  13 / 5 / 2006
    Φίλε Γιάννη, ενδιαφέρουσα η συνταγή σου, μήπως όμως 2φλ.αλεύρι είναι λιγο? Εγώ θα έβαζα τρία. Και άλλη μία ερώτηση: το φλυτζάνι που χρησιμοποιείς για μεζούρα πόσα μλ χωράει; Θα χαρώ να μου απαντήσεις, γιατί θα ήθελα να το φτιάξω το Σαββατοκύριακο το κέικ .κοντορεβυθούλης.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: K
      Από: froufrou  15 / 5 / 2006
      apo ta ypoloipa ulika pou diavazo pisteuo oti ta flytzania einai
      sthn ousia auto pou onomazo ego koupa, opote einai gyro sta 250
      ml h kathe mia, synolo 500 gr aleuri! 500 gr. aleuri gia ena keik
      me 6 auga kai ena vitam mou fainetai logiko! To fakelaki mpeikin
      me provlhmatizei. Pisteuo oti kai dyo koutalakia mono tha
      ginotane h douleia.
      auta. Kalh sou epityxia

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: K
        Από: Juanita La Quejica  16 / 5 / 2006
        Το μυρμηγκάτο τί να σημαίνει;

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: K
          Από: Νατάσα  16 / 5 / 2006
            Προφανώς ότι, όταν ψηθεί, μοιάζει σαν να είναι μέσα γεμάτο 
          μυρμηγκάκια από την τρούφα.
            Φρουφρού μου, ένα σακουλάκι μπέικιν είναι, έτσι κι αλλιώς, 
          σχεδόν δυο κουταλάκια... Να επισημάνω μόνο, για την ακρίβεια 
          του πράγματος, ότι 250 ml είναι το ποτήρι. Η κούπα είναι 
          περίπου 220 ml.
            Τέλος να προτείνω να συμπληρώσουμε τη συνταγή με ένα γλάσο 
          φτιαγμένο από 250 γρ. κουβερτούρα, 1 κουταλιά βιτάμ, 3 
          κουταλιές άχνη και 1/4 της κούπας γάλα. Επειδή δε είναι και 
          σιροπιαστό, μπορούμε να μειώσουμε τη ζάχαρη της ζύμης στο 
          μισό.  
            

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: CAKE ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ
    Από: ΕΛΕΝΗ  10 / 8 / 2006
    Πολύ νοστιμή συνταγή...Εγώ την φτιάχνω με τις εξής αναλογίες (ταψί 40 νούμερο): 10 αυγά(τα ασπράδια μαρέγκα) 1 βιτάμ 2 κούπες ζάχαρη 2 κούπες αλεύρι 2 φακελάκια baking powder 250gr.τρούφα 4 βανίλιες 1 κούπα γάλα εβαπορέ ΣΙΡΟΠΙ 6 κούπες νερό-6 κούπες ζάχαρη κανέλα-γαρύφαλο-μοσχοκάρυδο ΓΛΑΣΟ 250γρ. κουβερτούρα 1 κούπα γάλα 1 κούπα ζάχαρη ΛΕΝΑ Π...
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: CAKE ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ
      Από: Tonia  17 / 8 / 2006
      Καλησπέρα, Η συνταγή σου φαίνεται πολύ ωραία και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η ποσότητα που φτιάχνεις συμβαδίζει με αυτές που φτιάχνω κι εγώ. Μερικές διευκρινίσεις μόνο. Η μία κούπα γάλα εβαπορέ είναι μισή γάλα μισή νερό;πόση ώρα χρειάζεται ψήσιμο;το σιρόπι το ρίχνουμε ζεστό στο αντίστοιχα ζεστό cake; Ευχαριστώ Tonia
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: αλλος εστειλε τη συνταγη
    Από: kitchenmania  18 / 8 / 2006
    Δεν ξερω πως συνεβη,αλλα τη συνταγη την εχω στειλει εγω και μαλιστα δεν εχει γραφτει ολοκληρωμενη.Αποκλειεται να ειναι συμπτωση γιατι το ονομα του κεικ το εχω επινοησει εγω απο την οψη του!ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΟΧΗ. θα σας τη ξαναγραψω το απογευμα σωστα και ολοκληρωμενα. ΥΠΟΜΟΝΗ.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: cake μυρμηγκατο
    Από: kitchenmania  28 / 8 / 2006
    Λοιπον η συνταγη εχει ως εξης¨ 6 αυγα 1 κουπα ζαχαρη 1 κουπα ινδοκαρυδο 1 κουπα σπορελαιο 1/2 κουπα τρουφα 2 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις 1 φακελλακι μπαικιν παουντερ 2 βανιλλιες Ψησιμο στους 180,για 1 ωρα περιπου Μολις κρυωσει το σιροπιαζουμε με το σιροπι που φτιαχνου- με με 2 1/2 κουπες νερο και 2 1/2 κουπες ζαχαρη. Μολις κρυωσει το περιχυνουμε με το γλασο,που φτιαχνουμε μ娨1κουπα νερο 1κουπα ζαχαρη 2 κουτ.σουπας κακαο 2κουτ.σουπας corn flour. Γινεται νοστιμοτατο και εμφανισιμο.Τα παιδια μου το λατρευουν.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: cake μυρμηγκατο
      Από: Άννα  28 / 8 / 2006
      Όχι γλυκιά μου, μην ανησυχείς το χρησιμοποιούν και άλλοι αυτό το όνομα. Προσωπικά έχω ακούσει τη Βέφα να το ονομάζει έτσι στην εκπομπή της. Μπορεί λοιπόν να την έστειλε και άλλος τη συνταγή.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: cake μυρμηγκατο
      Από: Αντιγόνη  5 / 9 / 2006
      Καλημέρα kitchenmania. Η συνταγή σου είναι πολύ καλή. Την έκανα 
      εχθές το απόγευμα με τη διαφορά ότι το κέικ το έκανα σοκολατένιο 
      προσθέτοντας σε όσα γράφεις και ένα φακελάκι άνθος αραβοσίτου 
      στιγμής με γεύση σοκολάτα (μην ρωτήσεις γιατί, βρέθηκε μπροστά 
      μου όταν άνοιξα να πάρω το κακάο και είπα να πειραματιστώ--
      σούπερ το αποτέλεσμα). Το κεκάκι έγινε αφράτο-αφράτο και 
      σοκολατένιο. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι για τα δικά μας γούστα το 
      σιρόπι ήταν πολύ. Έβαλα μόνο το μισό και μάλιστα μετά απο 1-2 
      λεπτά γύρισα τη φόρμα για να χυθεί και αυτό που είχα ρίξει. Παρ` 
      όλα αυτά, είχε προλάβει να ποτίσει το κέικ μέχρι μέσα. Α, και 
      δεν έβαλα το γλάσο, διότι παίρνει καθημερινά μαζί του ο άνδρας 
      μου και, όπως καταλαβαίνεις, υπάρχει μία δυσκολία..Ευχαριστώ!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: LILA  9 / 7 / 2007
    OTAN LES FLITZANAKIA ZAXARH TI ENNOEIS?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.