www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Παγωτό κρέμα με μαστίχα


Υλικά

  • 1 ermol ή μόρφατ
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • Από 1 σακουλάκι μαστίχα χρησιμοποιώ το 1/2 έως 3/4.
  • 1 πρέζα μαχλέπι
  • Λίγη ζάχαρη
  • Αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • Κερασάκια γλασέ
  • Σιρόπι βύσσινο
  • Προαιρετικά Garni Γιώτη



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε καλά το ermol αφού πρώτα το έχουμε βάλει στο ψυγείο για ώρες.
  2. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο, συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε το μαχλέπι και τη μαστίχα κοπανισμένη στο multi με λίγη ζάχαρη.
  3. Το βάζουμε στην κατάψυξη και δύο ώρες μετά το ξαναχτυπάμε.
  4. Ρίχνουμε από πάνω σιρόπι βύσσινο, ξηρούς καρπούς και τα κερασάκια κομμένα σε κομματάκια.
  5. Ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά δύο φορές, ξαναρίχνουμε ξηρούς καρπούς και κερασάκια και τελειώνουμε με το Garni.
Είναι απίθανο και ιδανικό για όλα τα γούστα.

Τη συνταγή συνιστά: η Γιούλη Μποϊντά (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (2)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.