www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Δίχρωμο του καλοκαιριού


Υλικά

  • 1,5 ποτήρι ζάχαρη
  • 2 φακελάκια Ανθος Αραβοσίτου
  • 2 φακελάκια Φρουί Ζελέ (ταιριάζει πολύ η φράουλα ή το κεράσι)
  • 1 πακέτο φρυγανιές
  • 1200 ml γάλα



Ετοιμασία

  1. Για τη βάση:Στρώνουμε τον πάτο ενός πυρέξ με φρυγανιές και συμπληρώνουμε τα κενά με σπασμένα κομματάκια φρυγανιάς.
  2. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε 1 ποτήρι ζάχαρη με 1 ποτήρι νερό και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα ώσπου να ενωθεί και να αφρίσει (δεν περιμένουμε να πήξει).
  3. Με μία κουτάλα περιχύνουμε τις φρυγανιές μέχρι να μουλιάσουν πλήρως.
  4. Ετοιμάζουμε την κρέμα Ανθος Αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Ετσι όπως είναι ζεστή την απλώνουμε επάνω από τις φρυγανιές σε πάχος περίπου 2 εκατοστών. Προσέχουμε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια και να μη μείνουν καθόλου κενά ή τρυπίτσες ώστε να έχουν απομονωθεί τελείως οι φρυγανιές στον πάτο. Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  5. Ετοιμάζουμε το Φρουί Ζελέ και αφού κρυώσει κι αυτό ελαφρώς, το απλώνουμε με προσοχή με μία ρηχή κουτάλα, λίγο-λίγο, επάνω στην κρέμα. Το αφήνουμε λιγάκι να πήξει και το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
Είναι πολύ δροσιστικό καλοκαιρινό γλυκό. Το κόβουμε και το σερβίρουμε κρύο.

Τη συνταγή συνιστά: η Αγγελική (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Δεν θα το έλεγα...
    Από: Δήμητρα  13 / 10 / 2006
    Δεν ξέρω ακριβώς τι εννοείς οταν λες "δικής σου εμπνεύσεως", αλλά το γλυκό αυτό το φτιάχνουν φανατικά στην οικογένειά μου τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια της ζωής μου...
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Δεν θα το έλεγα...
      Από: tarzan  16 / 10 / 2006
      Ισως εννοεί τις φρυγανιές, και εμείς το κάνουμε συχνά αλλά με 
      μπισκότα παπαδοπούλου κάτω και δεν τα βρέχουμε καθόλου. Θα 
      μαλακώσουν με την κρέμα σιγά σιγά. 
      Δεν ξέρω για τις φρυγανιές, αν το κάνετε όμως με τα πτι μπερ, 
      προσοχή να βάλετε την κρέμα σιγά σιγά και αφού έχει κρυώσει 
      λίγο, γιατί όταν είναι ζεστή και μπει λίγο απότομα, σηκώνει τα 
      μπισκότα επάνω και έχουμε κρέμα, μπισκότα ζελέ.....χμ! όχι και 
      τόσο καλό!
      
      Αγαπημένο γλυκό ιδίως το καλοκαίρι!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Fotini  7 / 6 / 2007
    Εμενα μου αρεσει να ριχνω σιροπακι επανω στην στρωση της 
    φρυγανιας.Απλο σιροπι: οση ζάχαρη τοσο νερο ξυλακι καννελας και 
    φλουδα απο λεμονι ή πορτοκαλι. 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Και με κομπόστα
    Από: mondelmar  7 / 7 / 2007
    Βρέχουμε τη στρώση με τα μπισκότα με το σιρόπι από την κομπόστα ροδάκινο (οχί όλο) και βάζουμε τα ρόδακινα σε κομμάτια μεσα στη στρώση του ζελέ. Του δίνει πόλύ γιάμυ-γιάμυ γεύση!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΧΩΡΙΣ ΣΙΡΟΠΙ και ΜΕ ΠΤΙ ΜΠΕΡ
    Από: Αντα  11 / 7 / 2007
    Και εμένα η μανούλα μου το φτιάχνει χρόνια αυτό το γλυκό. Το 
    εφτιαξα λοιπόν και εγώ με μπισκότα πτι μπερ για βάση και  χωρίς 
    το σιρόπι, γιατί τα μπισκότα ποτίζουν από την κρέμα, δεν νομίζω 
    λοιπόν ότι χρειάζεται αυτή η διαδικασία του σιροπιού.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.