www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Λουκουμάδες με μίγμα γιαουρτιού


Υλικά

  • 2 κούπες γιαούρτι
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
  • μόνο του.
  • 4 κοφτές κουταλιές ζάχαρη
  • 1/4 κούπας κονιάκ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Σιρόπι:



Ετοιμασία

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι και τα προσθέτουμε λίγο-λίγο στο γιαούρτι, χτυπώντας το μείγμα με ένα σύρμα(αυγοδάρτη).
  2. Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και την προσθέτουμε στο μείγμα συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Σκεπάζουμε το μείγμα με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για δύο ώρες περίπου, ώστε να φουσκώσει.
  4. Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά(με ένα κουταλάκι του γλυκού), και τοποθετούμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
  5. Σιρόπι: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και την κανέλα, μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί.
  6. Κατεβάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει(ώστε να είναι χλιαρό), βουτάμε λίγους-λίγους τους λουκουμάδες για ένα λεπτό και τους πασπαλίζουμε με κανέλα-γαρίφαλο-μοσχοκάρυδο.


Τη συνταγή συνιστά: Η Λένα Π.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.