www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μαρμελάδα σύκο


Υλικά

  • 1 kg. ώριμα σύκα
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1/2 kg. ζάχαρη μαύρη
  • 1 ποτήρι πετιμέζι (προαιρετικά)
  • 1 λεμόνι



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε τα σύκα και τα κόβουμε στα δυο.
  2. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το νερό και αν έχουμε πετιμέζι το βάζουμε και αυτό.
  3. Αφήνουμε σε κατσαρόλα αντικολλητική τα υλικά να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
  4. Οταν αρχίσουν τα σύκα να μαλακώνουν, πολτοποιούμε τα μισά στο μπλέντερ ώστε να γίνουν ένας λείος χυλός και τα ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν με τα υπόλοιπα σύκα. (Αν μας φαίνονται πολλά τα σύκα που έχουν μείνει ολόκληρα πολτοποιούμε λίγα ακόμα.)
  5. Στο τέλος ρίχνουμε από πάνω το χυμό από το λεμόνι, ανακατεύουμε και πάλι και η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη και μπορούμε να την τρώμε όλο το χειμώνα.

Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία Μελεσσανάκη (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.