www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γρήγορο και ελαφρύ cheesecake


Υλικά

  • 2 κουτιά μπισκότα digestive
  • 1 μικρό βιτάμ
  • 1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 φακελάκι έτοιμη σαντυγί
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 Philadelphia
  • Μαρμελάδα φράουλα



Ετοιμασία

  1. Τρίβουμε στο blender τα μπισκότα και τα αδειάζουμε σε ένα πυρέξ.
  2. Λειώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια το ρίχνουμε στα μπισκότα.
  3. Ανακατεύουμε τα υλικά με τα χέρια μας πολύ καλά και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ ώστε να γίνει μια λεπτή ομοιόμορφη στρώση.
  4. Μετά φτιάχνουμε το ζελέ (ζεσταίνουμε το νερό και ρίχνουμε τη σκόνη) και το garni(ανακατεύουμε τη σκόνη με το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει με ένα σύρμα).
  5. Ρίχνουμε το ζελέ, το garni και το philadelpheia σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  6. Αφού γίνει αυτό ρίχνουμε όλο το μίγμα από το μπολ στο πυρέξ με τα μπισκότα. Αφού κρυώσει λίγο το βάζουμε στο ψυγείο και περιμένουμε περίπου δυο ώρες να σταθεροποιηθεί το μίγμα και από πάνω βάζουμε όση μαρμελάδα θέλουμε με ένα κουτάλι.

Τη συνταγή συνιστά: η Γιούλη Λ.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ CHEESECAKE
    Από: NIKOLETA BAGIA  13 / 11 / 2006
    Το γλυκό φαίνεται πολύ ωραίο, έχω όμως μόνο μια απορία, όταν λές Γιούλη μου μικρό βιτάμ τι ενοείς,(π.χ το χρυσό) Ευχαριστώ Λέτα
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ CHEESECAKE
      Από: Γιουλη Λ  14 / 11 / 2006
      Λέτα μου σε ευχαριστώ.Όσο για το βιτάμ εννοώ τη πιο μικρή χρυσή συσκευασία. Θα δεις κι από μόνη σου πόσο βιτάμ θα χρειαστεί. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και βούτυρο γάλακτος αλλά το μπισκότο γίνεται πιο σκληρό. Καλή επιτυχία
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Δική μας σαντιγύ
    Από: Juanita La Quejica  14 / 11 / 2006
    Αν αντί για garni προτιμήσουμε να χτυπήσουμε κρέμα γάλακτος σε 
    σαντιγύ, έχεις καμιά ιδέα τί ποσότητα θα χρειαστούμε;

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Δική μας σαντιγύ
      Από: Γιούλη Λ.  15 / 11 / 2006
      Juanita πιστεύω ότι αν είναι να χρησιμοποιήσεις κρέμα γάλακτος θα χρειαστείς το μεσαίο μέγεθος που κυκλοφορεί. Το μικρό νομίζω ότι δε θα σου φτάσει.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ελαφρύ?
    Από: Αντιγόνη  15 / 11 / 2006
    Γιατί είναι "ελαφρύ"? Με δύο κουτιά digestives, ένα ολόκληρο 
    βιτάμ, έναν φάκελο προκατ σαντιγί, ένα κουτί philadelphia και 
    μαρμελάδα στο καπάκι, αναρωτιέμαι γιατί το βαφτίσαμε /-τε 
    ελαφρύ. Συγχωρήστε με, δεν θέλω να γίνω εμπαθής, απλά είναι μία 
    αυθόρμητη απορία μου. 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ελαφρύ?
      Από: Juanita La Quejica  15 / 11 / 2006
      Ελαφρύ όσο πατάει η γάτα; Λες;
      
      Νομίζω ότι αυτό που εννοεί κυρίως η Γιούλη είναι ότι πρόκειται 
      για μια εύκολη εκδοχή, που αφήνει μια γεύση δροσιάς, δεν σε 
      λιγώνει. Ήταν το πρώτο γλυκό που έφτιαξα στη ζωή μου, αλλά η 
      συνταγή χάθηκε και χαίρομαι που την ξαναβρίσκω. Τότε το έκανα 
      με κρέμα γάλακτος κανονική, τώρα ίσως δοκιμάσω κάποια με 
      λιγότερα λιπαρά. Και από πάνω αραιωμένο γλυκό βύσσινο.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: re:ελαφρύ?
    Από: Γιούλη Λ.  20 / 11 / 2006
    Juanita μου σε ευχαριστώ για την υποστήριξη. Αυτό σκεφτόμουνα όταν έλεγα ότι είναι ελαφρύ. Είναι ένα γλυκό που δε σε ληγώνει. Αντιγόνη μου θα ήθελα επίσης να σου επισημάνω αν μου επιτρέπεις ότι τόσο το garni όσο και το βιτάμ προέρχονται από φυτικά λιπαρά κάτι που εκ των πραγμάτων κάνει το γλυκό πιο ελαφρύ.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: re:ελαφρύ?
      Από: Αντιγόνη  20 / 11 / 2006
      Αχ βρε κορίτσια, δε διαφωνώ. Γενικώς τα cheesecake είναι ελαφριά 
      γλυκά με δροσερή γεύση (τουλάχιστον όσα δεν έχουν μέσα 
      σοκολάτα). Εγώ το έκανα χρόνια με ξινή κρέμα και το αποτέλεσμα 
      ήταν πάντα super! (δυστυχώς, έχασα την συνταγή...). Η ένστασή 
      μου είχε να κάνει με τον χαρακτηρισμό "ελαφρύ" που βλέπω συχνά 
      να αποδίδεται σε διάφορες συνταγές, οι οποίες στην τελική τους 
      ανάλυση, μόνο ελαφριές δεν είναι για τον οργανισμό. Σίγουρα τα 
      φυτικά λιπαρά είναι πολύ καλύτερα απο τα ζωικά, δεν παύουν όμως 
      να είναι λιπαρά, έτσι δεν είναι? Ίσως και να κολλάω σε 
      λεπτομέρεια, ίσως και να ήταν αυθόρμητη σκέψη της στιγμής, οπότε 
      και σταματάω το θέμα εδώ, αφού δεν έχει ουσία. Άλλωστε, δεν 
      νοείται γλυκό αν δεν έχει και λίγη (έως πολλή) αμαρτία μέσα του.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.