Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ CHEESECAKE
Από: NIKOLETA BAGIA 13 / 11 / 2006
Το γλυκό φαίνεται πολύ ωραίο, έχω όμως μόνο μια απορία, όταν
λές Γιούλη μου μικρό βιτάμ τι ενοείς,(π.χ το χρυσό)
Ευχαριστώ
Λέτα
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ CHEESECAKE
Από: Γιουλη Λ 14 / 11 / 2006
Λέτα μου σε ευχαριστώ.Όσο για το βιτάμ εννοώ τη πιο μικρή χρυσή
συσκευασία. Θα δεις κι από μόνη σου πόσο βιτάμ θα χρειαστεί.
Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και βούτυρο γάλακτος αλλά
το μπισκότο γίνεται πιο σκληρό. Καλή επιτυχία
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Δική μας σαντιγύ
Από: Juanita La Quejica 14 / 11 / 2006
Αν αντί για garni προτιμήσουμε να χτυπήσουμε κρέμα γάλακτος σε
σαντιγύ, έχεις καμιά ιδέα τί ποσότητα θα χρειαστούμε;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Δική μας σαντιγύ
Από: Γιούλη Λ. 15 / 11 / 2006
Juanita πιστεύω ότι αν είναι να χρησιμοποιήσεις κρέμα γάλακτος
θα χρειαστείς το μεσαίο μέγεθος που κυκλοφορεί. Το μικρό νομίζω
ότι δε θα σου φτάσει.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Ελαφρύ?
Από: Αντιγόνη 15 / 11 / 2006
Γιατί είναι "ελαφρύ"? Με δύο κουτιά digestives, ένα ολόκληρο
βιτάμ, έναν φάκελο προκατ σαντιγί, ένα κουτί philadelphia και
μαρμελάδα στο καπάκι, αναρωτιέμαι γιατί το βαφτίσαμε /-τε
ελαφρύ. Συγχωρήστε με, δεν θέλω να γίνω εμπαθής, απλά είναι μία
αυθόρμητη απορία μου.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Ελαφρύ?
Από: Juanita La Quejica 15 / 11 / 2006
Ελαφρύ όσο πατάει η γάτα; Λες;
Νομίζω ότι αυτό που εννοεί κυρίως η Γιούλη είναι ότι πρόκειται
για μια εύκολη εκδοχή, που αφήνει μια γεύση δροσιάς, δεν σε
λιγώνει. Ήταν το πρώτο γλυκό που έφτιαξα στη ζωή μου, αλλά η
συνταγή χάθηκε και χαίρομαι που την ξαναβρίσκω. Τότε το έκανα
με κρέμα γάλακτος κανονική, τώρα ίσως δοκιμάσω κάποια με
λιγότερα λιπαρά. Και από πάνω αραιωμένο γλυκό βύσσινο.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: re:ελαφρύ?
Από: Γιούλη Λ. 20 / 11 / 2006
Juanita μου σε ευχαριστώ για την υποστήριξη. Αυτό σκεφτόμουνα
όταν έλεγα ότι είναι ελαφρύ. Είναι ένα γλυκό που δε σε ληγώνει.
Αντιγόνη μου θα ήθελα επίσης να σου επισημάνω αν μου επιτρέπεις
ότι τόσο το garni όσο και το βιτάμ προέρχονται από φυτικά λιπαρά
κάτι που εκ των πραγμάτων κάνει το γλυκό πιο ελαφρύ.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: re:ελαφρύ?
Από: Αντιγόνη 20 / 11 / 2006
Αχ βρε κορίτσια, δε διαφωνώ. Γενικώς τα cheesecake είναι ελαφριά
γλυκά με δροσερή γεύση (τουλάχιστον όσα δεν έχουν μέσα
σοκολάτα). Εγώ το έκανα χρόνια με ξινή κρέμα και το αποτέλεσμα
ήταν πάντα super! (δυστυχώς, έχασα την συνταγή...). Η ένστασή
μου είχε να κάνει με τον χαρακτηρισμό "ελαφρύ" που βλέπω συχνά
να αποδίδεται σε διάφορες συνταγές, οι οποίες στην τελική τους
ανάλυση, μόνο ελαφριές δεν είναι για τον οργανισμό. Σίγουρα τα
φυτικά λιπαρά είναι πολύ καλύτερα απο τα ζωικά, δεν παύουν όμως
να είναι λιπαρά, έτσι δεν είναι? Ίσως και να κολλάω σε
λεπτομέρεια, ίσως και να ήταν αυθόρμητη σκέψη της στιγμής, οπότε
και σταματάω το θέμα εδώ, αφού δεν έχει ουσία. Άλλωστε, δεν
νοείται γλυκό αν δεν έχει και λίγη (έως πολλή) αμαρτία μέσα του.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|