Ετοιμάζουμε το ζελέ διαλύοντάς το σε ένα μόνο ποτήρι βραστό νερό, με μία
κουταλιά ζάχαρη και το αφήνουμε να κρυώσει, όχι όμως να πήξει.
Αραδιάζουμε τα μπολ πάνω σε δίσκους, κόβουμε το κέικ σε 15 φετάκια και καλύπτουμε τους πάτους των μπόλ.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος (μπορεί να αντικατασταθεί και με τη
φυτική), μαζί με την άχνη, και μόλις αρχίσει να πήζει ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά
το γιαούρτι και συνεχίζουμε με τον ρευστό και κρύο ζελέ.
Γεμίζουμε με την κρέμα τα μπολ -όχι τελείως-, πασπαλίζουμε με αμυγδαλάκι
φιλέ και βάζουμε τους δίσκους στο ψυγείο.
Οταν στερεοποιηθεί η κρέμα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Σερβίρεται με χαρτοπετσέτα (δεν χρειάζεται πιατάκι ή κουταλάκι) και τρώγεται εξ
ολοκλήρου.
Παραλλαγές: Αφού σταθεροποιηθεί η κρέμα, προσθέστε στην επιφάνεια μια λεπτή στρώση ζελέ (οπότε θα χρειαστείτε άλλο ένα φακελάκι ζελέ), με ψιλοκομμένες φράουλες ή/και καλύψτε την επιφάνεια με τουφίτσες σαντιγί (με το κορνέ).
Μπορείτε να αλλάξετε την γεύση φράουλας με γεύσεις της αρεσκείας σας. Επίσης να
αυξομειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης.
Πρόταση: αξιοποιήστε τα μπολάκια παγωτού και με αλμυρές γεμίσεις.
Αυτοσχεδιάστε!!!
Πάρα πολύ ωραία ιδέα. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα.
Και μπορεί να γίνει με πολλές παραλλαγές. Η πρώτες που έρχονται
στο μυαλό μου: με κέικ σοκολάτας και μους σοκολάτας, με κέικ
πορτοκάλι και ζελέ πορτοκάλι.
Αλλά γιατί να μη θέλει κουταλάκι;
Όντως, Δέσποινα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κεκάκια και κρέμες
σε όποια γεύση σου αρέσει. Τα έχω φτιάξει και με γεύση
καπουτσίνο και κακάο και ήταν υπέροχα. Επίσης με μπισκότα
σφολιάτας, κρέμα βανίλιας και σαντιγί, σαν μιλφέιγ (υπέροχα κι
αυτά).
Όσο για το κουταλάκι, δεν χρειάζεται, γιατί το πιάνεις με την
χαρτοπετσέτα και το δαγκώνεις μαζί με το μπισκοτένιο μπολάκι.
Αν χρησιμοποιήσεις κουταλάκι, θα φας την γέμιση και θα σου
μείνει άδειο το μπολάκι, εκτός κι αν χρησιμοποιήσεις και
μαχαιράκι.
Είναι εύκολα και εντυπωσιακά γλυκά!!!
Χρησιμοποίησε τα μπολάκια και στο φαγητό, π.χ.: γέμισε ένα
μπολάκι (για κάθε πιάτο) με το ρύζι που θέλεις να συνοδεύσεις
το κρέας, μπήξε στη μέση ένα κλαράκι μαϊδανό (σαν γλαστρούλα)
και ράντισε το με σάλτσα και τριμμένο τυρί.
Λένα ,
αλήθεια δεν μαλακώνουν τα μπολάκια αυτά, όταν γεμίσουν με το
περιεχόμενο της κρέμας;
Πόσο μπορούν να διατηριθούν στο ψυγείο γεμισμένα χωρίς να
μαλακώσουν;
Σίγουρα, όσο πιό γρήγορα καταναλωθούν, τόσο καλλίτερα.
Εξαρτάται βέβαια, και από το ψυγείο: αν είναι αερόψυκτο (non
frost) και μπορείς να αφήσεις τα γλυκά ανοιχτά (χωρίς κάλυμμα),
δεν μαλακώνουν γρήγορα. Αλλά και να μαλακώσουν, δεν πειράζει.
Δεν υπάρχει περίπτωση να σπάσουν, απλά αλλάζει λίγο το σχήμα,
αλλά παραμένουν γευστικά. Έχω κρατήσει γλυκό, μία εβδομάδα –για
δοκιμή- και κλεισμένο σε ταπεράκι, μαλάκωσε βέβαια, αλλά
παρέμενε γευστικό.
Επειδή όμως είναι πολύ εύκολα στην κατασκευή, μπορείς να τα
φτιάξεις το πρωί και να τα κεράσεις το απόγευμα.
Θέμα: ΧΩΡΙΣ ΘΕΜΑ Από: ΛΕΝΑ Π... 12 / 11 / 2006
Εξαιρετική ιδέα... Κάτι παρόμοιο έχω προσφέρει σε μπουφέ με
διάφορα γλυκίσματα μόνο που μέσα στο μπισκοτένιο μπολάκι έφτιαξα
ατόμικα cheesecakeς και τιραμισού...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]