www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γλυκό καραμέλα με σοκολάτα


Υλικά

  • Βάση:
    • 1 κούπα αλεύρι (απλό)
    • 1/2 κούπα βούτυρο
    • 2-3 κουταλιές brown sugar
  • Καραμέλα:
    • 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
    • 3 κουταλιές brown sugar
    • 10 κουταλάκια βούτυρο
  • Σοκολάτα:
    • 2 μέτριες



Ετοιμασία

  1. Βάση: Βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο σε ένα μπολ και τα πλάθουμε.
  2. Μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το πλάσιμο.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και το πιέζουμε για να εφαρμόσει καλά.
  4. Το βάζουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 150 C.
  5. Καραμέλα:Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξουν.
  6. Στη συνέχεια χύνουμε το μείγμα πάνω από το μπισκότο.
  7. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν-μαρί και μετά την ρίχνουμε πάνω από την καραμέλα.
  8. Βάζουμε όλο το γλυκό στο ψυγείο για να πήξει η σοκολάτα.
    Τη συνταγή συνιστά: η ΔΑΦΝΗ (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Δέσποινα Κ.  1 / 12 / 2006
    Μμμμμ ενδιαφέρον!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Δέσποινα Κ.  3 / 12 / 2006
    Αυτό το γλύκισμα μοιάζει πολύ με το γνωστό σνακ 3-μπιτ, αν το 
    έχετε δοκιμάσει.
    Είναι αρκετά γλυκό,οπότε την επόμενη φορά θα αφαιρέσω τις 3 
    κουταλιές ζάχαρης από το μίγμα καραμέλας.
    Επίσης η σοκολάτα γίνεται αρκετά σκληρή στο ψυγείο.
    Το έφαγα με το χέρι, σαν σοκολατίτσα.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: βούτυρο?
    Από: betty  4 / 12 / 2006
    Για την καραμέλα θέλει όντως 10 κουταλάκια βούτυρο?? Δηλ. είναι 
    περίπου η μισή συσκευασία των 250 gr. ή λιγότερο? Και τί 
    βούτυρο, φρέσκο ή μαργαρίνη?

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: βούτυρο?
      Από: Δεσποινα Κ.  5 / 12 / 2006
      Όχι δεν είναι και τόσο πολύ τα 10 κουταλάκια. Να είναι κάτι 
      παραπάνω από 50 γρ. Κοφτά τα έβαλα. Εγώ χρησιμοποίησα μαργαρίνη.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: lena  8 / 12 / 2006
    an afou piksei i sokolata to bgaloume apo to psigeio kai to exoume ekso den tha kratisei tha xalasei?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Πεντανόστιμο
    Από: Κλειώ_old  2 / 2 / 2007
    Πολύ καλό το γλυκάκι.. δηλαδή πολύ καλό... δύσκολα σταματάς να 
    τρως!
    Δεν έβαλα τη ζάχαρη στο ζαχαρούχο.
    Είναι όμως δύσκολο στο σερβίρισμα. Μαδάει πολύ το μπισκότο και 
    κoλλάει στο ταψί. Την επόμενη φορά θα το βάλω σε λαδόκολλα.
    Αν βάλω παραπάνω μαργαρίνη θα είναι πιο συνεκτική η βάση;
    
    Για πείτε και εσείς;

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: βελτειώσεις:
    Από: μαμα  2 / 2 / 2007
    Το δοκίμασα και μ`άρεσε πολύ, αλλά μετά από τα σχόλια που 
    διάβασα έκανα τις εξής (κατά την γνώμη μου) βελτιώσεις:
    
    1: Τη λυωμένη σοκολάτα της επικάλυψης, την έκανα 1 κουβερτούρα
    (125gr) + 1 κουτ. βουτυρο γάλακτος + 1/2 κουτί κρέμα γάλακτος 
    λυωμένα όλα μαζί σε μπαιν μαρί. Μ`αυτόν τον τρόπο δεν πήζει 
    όταν παγώνει αλλά γίνεται επικάλυψη σαν τις σοκολατίνες πάστες.
    
    2: Τη βάση την έκανα 1/2 πακέτο βούτυρο, 1 κούπα αλεύρι, τη 
    ζάχαρη 2-3 κουτ. όσο λέει δηλαδή η Δανάη, και πρόσθεσα 1/2 
    κουτ.γλυκού μπέικιν, 1 κουτ.σουπας κονιάκ, 1 κρόκο και 1 
    βανίλια. Είναι πιο σταθερή η βάση αλλά έβαλα και λαδόκολα στο 
    ταψί.
    
    Δεν χρησιμοποιώ ποτέ μαργαρίνη αλλά βούτυρο γάλακτος.
    
    Θα δοκιμάσω να τροποποιήσω την καραμέλα να γίνει μους και να 
    μπορώ να την ξεφορμάρω να γίνει τούρτα.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Scottish caramel shortbread
    Από: Κάλλη  3 / 2 / 2007
    Το γλυκό αυτό είναι σκωτσέζικο και λέγεται caramel shortbread
    (όπου shortbread= μπισκότο βουτύρου). Επειδή είναι πλούσιο στη
    γεύση (και όχι μόνο) το λένε και caramel shortbread του
    εκατομμυριούχου. Είναι υπέροχο, ευχαριστούμε για τη συνταγή
    Δάφνη, δεν ήξερα ότι είναι τόσο εύκολο, θα το φτιάξω γιατί άρχισε
    να μας λείπει η αγαπημένη βρετανική λιχουδίτσα.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Teta  19 / 11 / 2007
    Η καραμέλα έγινε΄αρκετά γλυκιά, αλλά δεν ξέρω μήπως αν την αραιώσω με λίγο νερό ή ρέμα γάλατοσ εάν θα γίνει καλύτερη. Για επικάλυψη έβαλα μία σοκολάτα κουβερτούρα(70%) και μία γάλακτος, αλλά πρόσθεσα και 10% φρέσκο γάλα και έγινε γκανάζ (σταθερό γλάσο αλλά όχι παγωμένο)
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.