Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: Δέσποινα Κ. 1 / 12 / 2006
Μμμμμ ενδιαφέρον!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: Δέσποινα Κ. 3 / 12 / 2006
Αυτό το γλύκισμα μοιάζει πολύ με το γνωστό σνακ 3-μπιτ, αν το
έχετε δοκιμάσει.
Είναι αρκετά γλυκό,οπότε την επόμενη φορά θα αφαιρέσω τις 3
κουταλιές ζάχαρης από το μίγμα καραμέλας.
Επίσης η σοκολάτα γίνεται αρκετά σκληρή στο ψυγείο.
Το έφαγα με το χέρι, σαν σοκολατίτσα.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: βούτυρο?
Από: betty 4 / 12 / 2006
Για την καραμέλα θέλει όντως 10 κουταλάκια βούτυρο?? Δηλ. είναι
περίπου η μισή συσκευασία των 250 gr. ή λιγότερο? Και τί
βούτυρο, φρέσκο ή μαργαρίνη?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: lena 8 / 12 / 2006
an afou piksei i sokolata to bgaloume apo to psigeio kai to
exoume ekso den tha kratisei tha xalasei?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Πεντανόστιμο
Από: Κλειώ_old 2 / 2 / 2007
Πολύ καλό το γλυκάκι.. δηλαδή πολύ καλό... δύσκολα σταματάς να
τρως!
Δεν έβαλα τη ζάχαρη στο ζαχαρούχο.
Είναι όμως δύσκολο στο σερβίρισμα. Μαδάει πολύ το μπισκότο και
κoλλάει στο ταψί. Την επόμενη φορά θα το βάλω σε λαδόκολλα.
Αν βάλω παραπάνω μαργαρίνη θα είναι πιο συνεκτική η βάση;
Για πείτε και εσείς;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: βελτειώσεις:
Από: μαμα 2 / 2 / 2007
Το δοκίμασα και μ`άρεσε πολύ, αλλά μετά από τα σχόλια που
διάβασα έκανα τις εξής (κατά την γνώμη μου) βελτιώσεις:
1: Τη λυωμένη σοκολάτα της επικάλυψης, την έκανα 1 κουβερτούρα
(125gr) + 1 κουτ. βουτυρο γάλακτος + 1/2 κουτί κρέμα γάλακτος
λυωμένα όλα μαζί σε μπαιν μαρί. Μ`αυτόν τον τρόπο δεν πήζει
όταν παγώνει αλλά γίνεται επικάλυψη σαν τις σοκολατίνες πάστες.
2: Τη βάση την έκανα 1/2 πακέτο βούτυρο, 1 κούπα αλεύρι, τη
ζάχαρη 2-3 κουτ. όσο λέει δηλαδή η Δανάη, και πρόσθεσα 1/2
κουτ.γλυκού μπέικιν, 1 κουτ.σουπας κονιάκ, 1 κρόκο και 1
βανίλια. Είναι πιο σταθερή η βάση αλλά έβαλα και λαδόκολα στο
ταψί.
Δεν χρησιμοποιώ ποτέ μαργαρίνη αλλά βούτυρο γάλακτος.
Θα δοκιμάσω να τροποποιήσω την καραμέλα να γίνει μους και να
μπορώ να την ξεφορμάρω να γίνει τούρτα.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Scottish caramel shortbread
Από: Κάλλη 3 / 2 / 2007
Το γλυκό αυτό είναι σκωτσέζικο και λέγεται caramel shortbread
(όπου shortbread= μπισκότο βουτύρου). Επειδή είναι πλούσιο στη
γεύση (και όχι μόνο) το λένε και caramel shortbread του
εκατομμυριούχου. Είναι υπέροχο, ευχαριστούμε για τη συνταγή
Δάφνη, δεν ήξερα ότι είναι τόσο εύκολο, θα το φτιάξω γιατί άρχισε
να μας λείπει η αγαπημένη βρετανική λιχουδίτσα.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: Teta 19 / 11 / 2007
Η καραμέλα έγινε΄αρκετά γλυκιά, αλλά δεν ξέρω μήπως αν την
αραιώσω με λίγο νερό ή ρέμα γάλατοσ εάν θα γίνει καλύτερη.
Για επικάλυψη έβαλα μία σοκολάτα κουβερτούρα(70%) και μία
γάλακτος, αλλά πρόσθεσα και 10% φρέσκο γάλα και έγινε γκανάζ
(σταθερό γλάσο αλλά όχι παγωμένο)
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|