www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πανεύκολη μηλόπιτα (της Μαρίας)


Υλικά

  • 8 μήλα πράσινα σε μεγάλα κομμάτια
  • Σφολιάτα
  • Μισή κούπα σταφίδες μουλιασμένες σε μαύρο ρούμι
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο (lurpark)
  • Αχνη ζάχαρη
  • Κανέλα σε σκόνη



Ετοιμασία

  1. Βράζουμε τα κομματιασμένα μήλα με τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα ξυλάκια κανέλας.
  2. Οταν τα μήλα βγάλουν τα υγρά τους προσθέτουμε και ανακατεύουμε καλά το κορν φλάουρ και στην συνέχεια τις σταφίδες.
  3. Μόλις το μείγμα πήξει το αποσύρουμε από τη φωτιά (πρέπει μερικά μήλα να έχουν λιώσει και μερικά άλλα να είναι σε κομμάτια )
  4. Στρώνουμε την σφολιάτα σε πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω τα μήλα και ψήνουμε σε φούρνο 180 C για μισή ώρα περίπου.
  5. Οταν το γλυκό μας είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και όταν κρυώσει λίγο το πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Σερβίρουμε! Είναι τέλεια με τον καφέ, αλλά και σκέτη ή με παγωτό μετά από δείπνο.
Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε μικρές μηλόπιτες με τη σφολιάτα και να τις δώσουμε σνακ στα παιδιά για το σχολείο.

Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.