Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: mia mikrh parathrhsh
Από: froufrou 1 / 12 / 2006
epeidh zoume se epikyndynes epoxes, tha proteina tous krokous na
tous xtyphsete prota se mpen mari oste na eksontothoune pithana
mikrovia. Eimai sigourh oti kaneis den tha thelei na pathei
salmonela. Ektos autou to glyko mporei na diathrhthei kata auto
to tropo parapano sto psygeio kai oxi mono mia mera.
kata t alla h syntagh einai h idia me thn dikia mou mono pou
diaforopoieitai ligo os pros thn posothta ton ulikon. Ego
xrhsimopoio, 500gr mascaprone, 5 auga kai 250 gr zaxarh.
To apotelesma pantos einai kataplhktiko.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: mia mikrh parathrhsh
Από: ομοτράπεζη 3 / 12 / 2006
Πώς το εννοείς ακριβώς το χτύπημα των κρόκων froufrou;
Για να εξοντωθούν τα μικρόβια, δεν πρέπει ουσιαστικά να βράσει το αυγό;
Πώς καταφέρνεις να κάνεις ασφαλή τον κρόκο, χωρίς να μεταβληθεί η υφή του;
Επίσης η σαλμονέλα είναι μόνο στον κρόκο, και όχι στο ασπράδι;
Σε ρωτάω γιατί κι εγώ δεν κάνω αυτή τη συνταγή ποτέ για καλεσμένους, για τον
ίδιο φόβο. Για μένα είναι το ιδανικό γλυκό, εξαίσια γεύση, αλλά το κάνω μόνο για
μένα και τον άντρα μου (και εξαφανίζεται στο πι και φι).
Δοκιμάστε επίσης να βάλετε Philadelphia αντί για μασκαρπόνε (ακριβότερο, πιο
δυσεύρετο;) Είναι εξίσου καταπληκτικό!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Ιταλικό;
Από: Γιάννης Σ. 1 / 12 / 2006
Σιγά το τιραμισού το ιταλικό!
Έχεις δοκιμάσει το σουδανικό, το αιγυπτιακό ή το κονγκολέζικο;
Έμαθαν τώρα και οι Ιταλοί να κάνουν τιραμισού!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Ιταλικό
Από: ΖΩΗ 6 / 12 / 2006
ΩΠΑ ΒΡΕ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ! ΠΡΟΣ ΤΙ Η "ΤΣΑΝΤΗΛΑ"; ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ
ΤΥΡΑΜΙΣΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΛΑΤΡΕΨΕΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΙΤΑΛΙΚΟ,
ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ. ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΗΝ "ΨΑΧΝΩ" ΚΑΙ
ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΩ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΚΑΙ
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ,ΓΡΑΨΕ ΑΝ ΘΕΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ "ΜΗ ΙΤΑΛΙΚΑ" ΤΥΡΑΜΙΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ
ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΑ. ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥ
ΕΙΔΟΥΣ (Η ΑΣΧΕΤΗ;). ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Ιταλικό
Από: Πέλα 6 / 12 / 2006
Δεν ξέρω τι λέτε έσεις,αλλα έχω δοκιμάσει μερικές δεκάδες
δείγματα απο το υπέροχο αυτό γλυκό στην Ιταλία και ποτέ μα ποτέ
δεν άξιζε τίποτα.Τα πιο πολλά δε, είχαν σκέτη σαντιγύ αντί του
μασκαρπόνε,κι ας πληρώναμε 5 ευρώ το πιάτο.Σε ένα μάλιστα
εστιατόριο είπα στον σερβιτόρο να τους δώσω την συνταγή μου και
με αγριοκοίταξε γιατί άραγε;Αντίθετα στην Ελλάδα τα πιο πολλά
εστιατόρια εχουν αξιοπρεπέστατο τιραμισού.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Ιταλικό
Από: froufrou 7 / 12 / 2006
Pisteuo oti to sxolio tou Giannh htane peripaixtiko kai den to
ennoouse sovara opote mhn tarazeste!
oso gia ta xtyphma ton augon exo apanthsei parapano alla mallon
den to eides!
na symplhroso mono oti den einai katholou ma katholou dyskolo.
Apla anti na ta xtyphseis sto neroxyth ta xtapas sto mpen mari!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Ιταλικό
Από: Demy 29 / 3 / 2007
Δεν ξερω σε ποια πολη της Ιταλιας δοκιμασες τιραμισου, ομως το
συγκεκριμενο γλυκο ειναι παραδοσιακο γλυκο της περιοχης του
Veneto και ιδιαιτερα του Treviso και επειδη τυχαινει να ζω στην
Ιταλια πιστεψε με ειναι τελειο αν το φας στη συγκεκριμενη
περιοχη. Σκεψου ...ειναι σαν μου λες οτι πηγες στη Πατρα και
ζητησες να δοκιμασεις σκαλτσουνια Ηπειρου!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Ιταλικό
Από: GORGO 3 / 4 / 2007
eisai vlax?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: τιραμισου
Από: γλύκα 10 / 2 / 2007
οι συνταγές είναι πολύ ωραίες αλλά στην συνταγή του τιραμισού
θα μπορούσατε να έχετε βάλει φιλαδάλφεια αντί μασκαρπόνε
η συνταγή είναι καταπληκτηκή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: τιραμισου
Από: χαρα 11 / 2 / 2007
..απο που προερχεται η λεξη τιραμισου?...μου κανει εντυπωση οτι
εξ ακοης παραπεμπει σε τυρι..και εν τελει περιεχει
τυρι!..παρ`ολο που προκειται για ιταλικη λεξη..
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: τιραμισου
Από: kxan 12 / 2 / 2007
Tira mi su=Τραβα με επάνω, μεταφορικά "ανέβασέ με" επειδή
περιέχει μέσα "ανεβαστικά" υλικά όπως ο εσπρέσο και το κακάο.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Help meeeee
Από: Sofia 30 / 3 / 2007
Geia sas, na sas rwthsw kati, otan lene 3/4 ths koupas sketo
kafe dhl.? skonh h tha exei k nero mesa?
H asxeth filh sas :P
Sofia
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: tiramisou
Από: Xριστίνα Σαμαρά 10 / 4 / 2007
Σας διαβάζω καθημερινά και πραγματικά σας απολαμβάνω. Μπράβο σας.
Θέλω να σας κάνω μία ερώτηση. Δοκίμασα την συνταγή με το
μασκαρπόνε και μου έβγαλε μία γεύση πικρή και καθόλου νόστιμη.
Μήπως φταίει το συγκεκριμένο τυρί που αγόρασα από το Βασιλόπουλο
ή μήπως κάτι άλλο;
Ευχαριστώ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: tiramisou
Από: Lamprini 11 / 4 / 2007
Γεια σου Χριστίνα . Πικρή γεύση ? Δλδ πως πικρή? Οπως ο πικρος
καφές ? Περιεργο μου ακουγεται γιατι το κάνω πολυ συχνα αυτο το
γλυκο και πικρο ποτε δεν εχει βγει (αν και εγώ στον καφέ βαζω και
μια κουταλιά ζαχαρη). Το τυρι δεν νομίζω να φταιει , εκτος και αν
ειχε ληξει , λες?? Τωρα και ζάχαρη λιγοτερη να βαλες πικρο παλι
δεν το λες . Μηπως έβαλες πολυ λικερ ή ο εσπρεσο ηταν βομβα?
Συγνώμη που δεν βοήθησα και πολυ .
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: tiramisou
Από: ΖΩΗ 14 / 4 / 2007
Καλησπέρα σε όλους και Χριστός Ανέστη!Χριστινάκι κατί γίνεται
με τα υλικά που χρησιμοποιείς και σίγουρα δεν φταίει το τυρί
γιατί αν είχε υποστεί αλλίωση θα ήταν ξινό και όχι πικρό και
επίσης το μασκαρπόνε είναι από τα πιο γλυκά τυριά σε
κρέμα,οπότε..Μια άλλη περίπτωση είναι ότι όντως κάνεις εσπρέσο-
τούρμπο,αν και πάλι τόση πίκρα και καθόλου νοστιμιά δεν
εξηγούνται!Το τελευταίο που μπορώ να σκεφτώ είναι οτί το
συγκεκριμένο γλυκό δεν "συμβαδίζει" με το πόσο γλυκά τρως τα
γλυκά σου και αυτό είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό.Σου προτείνω
το εξής:Πρόσθεσε λίγη ζάχαρη ακόμα και ελάφρυνε τον καφέ.Μετά
φτιάχτο βήμα-βήμα και θα το βρεις το λάθος.Πάντως αξίζει να το
πετύχεις και θα γευτείς ένα απαλό και δροσερό γλυκάκι με δυνατή
αλλά γεμάτη γεύση,τέλεια ισορροπημενό και..ανεβαστικό!Καλή
επιτυχία και περιμένω νέα σου.Ευχαριστώ όλους για τα καλά σας
λόγια!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: tiramisou
Από: giannis 2 / 5 / 2007
kalispera sas....
tin dokimasa kai egine katapliktiki
gia pio oikonomika ulika mporeite na pate sto #*$@ pou exei poly
kalo mascarpone kai oikonomiko fysika
episis ta sabagiar einai katapliktika episis italika ola
mpavo eitane uperoxh syntagi
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: τιραμισού
Από: Tomy 16 / 5 / 2007
Σχετικά με τη συνταγή που μας έχει δώσει η γλυκιά Ζωή θα σας
γράψω δύο συμβουλές:
1.Καλό είναι τα αυγά(ή τους κρόκους) να τα χτυπάμε πάνω από
μπεν-μαρί μέχρι τους 82 βαθμούς. και
2.Όταν η συνταγή μας περιέχει κάποιο λικέρ, ρούμι ή οτιδήποτε
άλλο ποτό το προσθέτουμε στο τέλος της συνταγής.
Μεγάλη προσοχή στην αναλογία του καφέ εσπρέσσο με του λικέρ
καλούα.Θα τα ξαναπούμε πάλι αύριο και να ξέρετε ό,τι όποια
συνταγή κι αν φτιάχνετε θέλει ΑΓΑΠΗ!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: υπάρχει Θεός!...
Από: tatiana 24 / 5 / 2007
Μερικά σχόλια είναι τόσο αυθεντικά και πηγαία, που τί να πω, το
παραπάνω είναι από τα καλύτερα που έχω διαβάσει στο hungry.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: υπάρχει Θεός!...
Από: Tomy 3 / 7 / 2007
tatiana σ`ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.`Αν θες κάποιες
συμβουλές πάνω στον τομέα της ζαχαροπλαστικής,στείλε το προσωπικό
σου e-mail.
Καλό καλοκαίρι με γλυκές επιτυχίες!!
Tomy
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: help
Από: intacto 20 / 9 / 2007
kalhspera...loipon kanw to tiramisou kai exw mia aporia..h krema
prin pagwsei einai araih?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: help
Από: ΖΩΗ 20 / 9 / 2007
Κάλησπερα!Η κρέμα πριν παγώσει είναι αφράτη,περίπου σαν σαντιγή
και στο ψυγείο πήζει περισσότερο.Οι εξηγήσεις που μπορώ να δώσω
για μια αραιή κρέμα είναι:1.ότι σου έκοψε με το χτύπημα, 2.ότι
το τυρί δεν ήταν καλό, 3.ότι την ανακάτεψες δυνατά όταν έβαλες
τη μαρέγκα ή 4.δεν χτύπησες αρκετά τους κρόκους με τη ζάχαρη να
γίνει αφρατό το μίγμα.Πάρτα από την αρχή και δεν τί δεν γίνεται
σωστά και εύχομαι να σου πετύχει.Ελπίζω να σε βοήθησα.Φιλιά.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: try this
Από: NADIN 28 / 12 / 2007
exete faei pote tiramisoy sto la pasteria? einai katapliktiko!
toso elafria kai apali geysi..
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|