www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τιραμισού ιταλικό


Υλικά

  • 750 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 3/4 της κούπας λικέρ AMARRETO
  • 3/4 της κούπας σκέτο καφέ ESPRESSO
  • 50 γρ. κακάο
  • 6 κρόκους αβγών
  • 3 ασπράδια αβγών
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 300 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • 2 κουταλιές λικέρ ΚΑΛΟΥΑ ή άλλο λικέρ καφέ



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε στο μίξερ τους κρόκους των αβγών με την ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το τυρί και εξακολουθούμε να χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  3. Σε χαμηλό ταχύτητα προσθέτουμε λίγο-λίγο το Amarreto και όταν ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά σταματάμε το χτύπημα.
  4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια και τα ενσωματώνουμε στο μίγμα μας με ένα μεγάλο κουτάλι, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις από τον πάτο του μπολ προς την επιφάνειά του.
  5. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο να κρυώσει.
  6. Ανακατεύουμε το Καλούα με τον espresso (προσοχή να μην είναι ζεστός ο καφές) και βουτάμε ένα-ένα τα μισά σαβαγιάρ για δευτερόλεπτα (προσοχή να μην μαλακώσουν πολύ) και τα στρώνουμε σε μικρό στρογγυλό ταψάκι ή σε βαθιά φόρμα.
  7. Απλώνουμε από πάνω την μισή κρέμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα.
  8. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για αρκετές ώρες και να δέσουν τα υλικά και οι γεύσεις.
Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκού με το κακάο ρίχνοντας με το μικρό σουρωτήρι ή με μια απλή αλατιέρα. Θα σας πάρει λίγη ώρα παραπάνω, αλλά αξίζει τον κόπο!
Καλή επιτυχία!

Τη συνταγή συνιστά: η ΖΩΗ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: mia mikrh parathrhsh
    Από: froufrou  1 / 12 / 2006
    epeidh zoume se epikyndynes epoxes, tha proteina tous krokous na
    tous xtyphsete prota se mpen mari oste na eksontothoune pithana
    mikrovia. Eimai sigourh oti kaneis den tha thelei na pathei
    salmonela. Ektos autou to glyko mporei na diathrhthei kata auto
    to tropo parapano sto psygeio kai oxi mono mia mera.
    
    kata t alla h syntagh einai h idia me thn dikia mou mono pou
    diaforopoieitai ligo os pros thn posothta ton ulikon. Ego
    xrhsimopoio, 500gr mascaprone, 5 auga kai 250 gr zaxarh.
    To apotelesma pantos einai kataplhktiko.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: mia mikrh parathrhsh
      Από: ομοτράπεζη  3 / 12 / 2006
      Πώς το εννοείς ακριβώς το χτύπημα των κρόκων froufrou; 
      Για να εξοντωθούν τα μικρόβια, δεν πρέπει ουσιαστικά να βράσει το αυγό; 
      Πώς καταφέρνεις να κάνεις ασφαλή τον κρόκο, χωρίς να μεταβληθεί η υφή του; 
      Επίσης η σαλμονέλα είναι μόνο στον κρόκο, και όχι στο ασπράδι;
      
      Σε ρωτάω γιατί κι εγώ δεν κάνω αυτή τη συνταγή ποτέ για καλεσμένους, για τον 
      ίδιο φόβο. Για μένα είναι το ιδανικό γλυκό, εξαίσια γεύση, αλλά το κάνω μόνο για 
      μένα και τον άντρα μου (και εξαφανίζεται στο πι και φι).
      
      Δοκιμάστε επίσης να βάλετε Philadelphia αντί για μασκαρπόνε (ακριβότερο, πιο 
      δυσεύρετο;) Είναι εξίσου καταπληκτικό!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: mia mikrh parathrhsh
        Από: froufrou  5 / 12 / 2006
        enoo oti vazeis nero na vrazei kai apo pano exeis to mpolaki me
        tous krokous kai tous xtypas me to syrma mexri an arxisoune na
        phzoune. me auto to tropo ftanoune stous 60 vathmous pou einai
        aparaithtoi gia na pethanoune ta mikrovia. me ton idio tropo
        kaneis kai to aspradi alla to nero apo kato den prepei na vrazei
        allios oxi marega den tha sou ginoune alla oute omeleta!

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: mia mikrh parathrhsh
        Από: ΖΩΗ  6 / 12 / 2006
        ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ "ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ" ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΡΙΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΣΧΗΜΟ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΗΦΗ. ΤΟ ΕΧΕΙ Ο "ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ", ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΤΣΙΜΠΗΜΕΝΟ(ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ)ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.ΦΙΛΙΑ!
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ιταλικό;
    Από: Γιάννης Σ.  1 / 12 / 2006
    Σιγά το τιραμισού το ιταλικό!
    Έχεις δοκιμάσει το σουδανικό, το αιγυπτιακό ή το κονγκολέζικο;
    
    Έμαθαν τώρα και οι Ιταλοί να κάνουν τιραμισού!
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ιταλικό
      Από: ΖΩΗ  6 / 12 / 2006
      ΩΠΑ ΒΡΕ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ! ΠΡΟΣ ΤΙ Η "ΤΣΑΝΤΗΛΑ"; ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΥΡΑΜΙΣΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΛΑΤΡΕΨΕΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΙΤΑΛΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ. ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΗΝ "ΨΑΧΝΩ" ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΩ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ,ΓΡΑΨΕ ΑΝ ΘΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ "ΜΗ ΙΤΑΛΙΚΑ" ΤΥΡΑΜΙΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΑ. ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ (Η ΑΣΧΕΤΗ;). ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Ιταλικό
        Από: Πέλα  6 / 12 / 2006
        Δεν ξέρω τι λέτε έσεις,αλλα έχω δοκιμάσει μερικές δεκάδες δείγματα απο το υπέροχο αυτό γλυκό στην Ιταλία και ποτέ μα ποτέ δεν άξιζε τίποτα.Τα πιο πολλά δε, είχαν σκέτη σαντιγύ αντί του μασκαρπόνε,κι ας πληρώναμε 5 ευρώ το πιάτο.Σε ένα μάλιστα εστιατόριο είπα στον σερβιτόρο να τους δώσω την συνταγή μου και με αγριοκοίταξε γιατί άραγε;Αντίθετα στην Ελλάδα τα πιο πολλά εστιατόρια εχουν αξιοπρεπέστατο τιραμισού.
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Ιταλικό
          Από: froufrou  7 / 12 / 2006
          Pisteuo oti to sxolio tou Giannh htane peripaixtiko kai den to
          ennoouse sovara opote mhn tarazeste!
          oso gia ta xtyphma ton augon exo apanthsei parapano alla mallon
          den to eides!
          na symplhroso mono oti den einai katholou ma katholou dyskolo.
          Apla anti na ta xtyphseis sto neroxyth ta xtapas sto mpen mari!

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Ιταλικό
          Από: Demy  29 / 3 / 2007
          Δεν ξερω σε ποια πολη της Ιταλιας δοκιμασες τιραμισου, ομως το 
          συγκεκριμενο γλυκο ειναι παραδοσιακο γλυκο της περιοχης του 
          Veneto και ιδιαιτερα του Treviso και επειδη τυχαινει να ζω στην 
          Ιταλια πιστεψε με ειναι τελειο αν το φας στη συγκεκριμενη 
          περιοχη. Σκεψου ...ειναι σαν μου λες οτι πηγες στη Πατρα και 
          ζητησες να δοκιμασεις σκαλτσουνια Ηπειρου!

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ιταλικό
      Από: GORGO  3 / 4 / 2007
      eisai vlax?
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: τιραμισου
    Από: γλύκα  10 / 2 / 2007
    οι συνταγές είναι πολύ ωραίες αλλά στην συνταγή του τιραμισού 
    θα μπορούσατε να έχετε βάλει φιλαδάλφεια αντί μασκαρπόνε
    η συνταγή είναι καταπληκτηκή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    
    
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: τιραμισου
    Από: χαρα  11 / 2 / 2007
    ..απο που προερχεται η λεξη τιραμισου?...μου κανει εντυπωση οτι εξ ακοης παραπεμπει σε τυρι..και εν τελει περιεχει τυρι!..παρ`ολο που προκειται για ιταλικη λεξη..
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: τιραμισου
      Από: kxan  12 / 2 / 2007
      Tira mi su=Τραβα με επάνω, μεταφορικά "ανέβασέ με" επειδή περιέχει μέσα "ανεβαστικά" υλικά όπως ο εσπρέσο και το κακάο.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Help meeeee
    Από: Sofia  30 / 3 / 2007
    Geia sas, na sas rwthsw kati, otan lene 3/4 ths koupas sketo kafe dhl.? skonh h tha exei k nero mesa? H asxeth filh sas :P Sofia
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Help meeeee
      Από: demy  30 / 3 / 2007
      Σοφια μου εννοουμε κανονικο καφε εσπρεσσο με νερο μεσα δηλαδη, 
      οπως τον ετοιμαζεις για να τον πιεις αλλα χωρις ζαχαρη

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: tiramisou
    Από: Xριστίνα Σαμαρά  10 / 4 / 2007
    Σας διαβάζω καθημερινά και πραγματικά σας απολαμβάνω. Μπράβο σας. Θέλω να σας κάνω μία ερώτηση. Δοκίμασα την συνταγή με το μασκαρπόνε και μου έβγαλε μία γεύση πικρή και καθόλου νόστιμη. Μήπως φταίει το συγκεκριμένο τυρί που αγόρασα από το Βασιλόπουλο ή μήπως κάτι άλλο; Ευχαριστώ
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: tiramisou
      Από: Lamprini  11 / 4 / 2007
      Γεια σου Χριστίνα . Πικρή γεύση ? Δλδ πως πικρή? Οπως ο πικρος
      καφές  ? Περιεργο μου ακουγεται γιατι το κάνω πολυ συχνα αυτο το
      γλυκο και πικρο ποτε δεν εχει βγει (αν και εγώ στον καφέ βαζω και
      μια κουταλιά ζαχαρη). Το τυρι δεν νομίζω να φταιει , εκτος και αν
      ειχε ληξει , λες?? Τωρα και ζάχαρη λιγοτερη να βαλες πικρο παλι
      δεν το λες . Μηπως έβαλες πολυ λικερ ή ο εσπρεσο ηταν βομβα?
      Συγνώμη που δεν βοήθησα και πολυ . 

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: tiramisou
      Από: ΖΩΗ  14 / 4 / 2007
      Καλησπέρα σε όλους και Χριστός Ανέστη!Χριστινάκι κατί γίνεται με τα υλικά που χρησιμοποιείς και σίγουρα δεν φταίει το τυρί γιατί αν είχε υποστεί αλλίωση θα ήταν ξινό και όχι πικρό και επίσης το μασκαρπόνε είναι από τα πιο γλυκά τυριά σε κρέμα,οπότε..Μια άλλη περίπτωση είναι ότι όντως κάνεις εσπρέσο- τούρμπο,αν και πάλι τόση πίκρα και καθόλου νοστιμιά δεν εξηγούνται!Το τελευταίο που μπορώ να σκεφτώ είναι οτί το συγκεκριμένο γλυκό δεν "συμβαδίζει" με το πόσο γλυκά τρως τα γλυκά σου και αυτό είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό.Σου προτείνω το εξής:Πρόσθεσε λίγη ζάχαρη ακόμα και ελάφρυνε τον καφέ.Μετά φτιάχτο βήμα-βήμα και θα το βρεις το λάθος.Πάντως αξίζει να το πετύχεις και θα γευτείς ένα απαλό και δροσερό γλυκάκι με δυνατή αλλά γεμάτη γεύση,τέλεια ισορροπημενό και..ανεβαστικό!Καλή επιτυχία και περιμένω νέα σου.Ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια!
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: tiramisou
    Από: giannis  2 / 5 / 2007
    kalispera sas.... tin dokimasa kai egine katapliktiki gia pio oikonomika ulika mporeite na pate sto #*$@ pou exei poly kalo mascarpone kai oikonomiko fysika episis ta sabagiar einai katapliktika episis italika ola mpavo eitane uperoxh syntagi
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: τιραμισού
    Από: Tomy  16 / 5 / 2007
    Σχετικά με τη συνταγή που μας έχει δώσει η γλυκιά Ζωή θα σας 
    γράψω δύο συμβουλές:
    1.Καλό είναι τα αυγά(ή τους κρόκους) να τα χτυπάμε πάνω από 
    μπεν-μαρί μέχρι τους 82 βαθμούς. και 
    2.Όταν η συνταγή μας περιέχει κάποιο λικέρ, ρούμι ή οτιδήποτε 
    άλλο ποτό το προσθέτουμε στο τέλος της συνταγής.
    Μεγάλη προσοχή στην αναλογία του καφέ εσπρέσσο με του λικέρ 
    καλούα.Θα τα ξαναπούμε πάλι αύριο και να ξέρετε ό,τι όποια 
    συνταγή κι αν φτιάχνετε θέλει ΑΓΑΠΗ!!!        

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: υπάρχει Θεός!...
    Από: tatiana  24 / 5 / 2007
    Μερικά σχόλια είναι τόσο αυθεντικά και πηγαία, που τί να πω, το 
    παραπάνω είναι από τα καλύτερα που έχω διαβάσει στο hungry. 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: υπάρχει Θεός!...
      Από: Tomy  3 / 7 / 2007
      tatiana σ`ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.`Αν θες κάποιες συμβουλές πάνω στον τομέα της ζαχαροπλαστικής,στείλε το προσωπικό σου e-mail. Καλό καλοκαίρι με γλυκές επιτυχίες!! Tomy
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: help
    Από: intacto  20 / 9 / 2007
    kalhspera...loipon kanw to tiramisou kai exw mia aporia..h krema prin pagwsei einai araih?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: help
      Από: ΖΩΗ  20 / 9 / 2007
      Κάλησπερα!Η κρέμα πριν παγώσει είναι αφράτη,περίπου σαν σαντιγή 
      και στο ψυγείο πήζει περισσότερο.Οι εξηγήσεις που μπορώ να δώσω 
      για μια αραιή κρέμα είναι:1.ότι σου έκοψε με το χτύπημα, 2.ότι 
      το τυρί δεν ήταν καλό, 3.ότι την ανακάτεψες δυνατά όταν έβαλες 
      τη μαρέγκα ή 4.δεν χτύπησες αρκετά τους κρόκους με τη ζάχαρη να 
      γίνει αφρατό το μίγμα.Πάρτα από την αρχή και δεν τί δεν γίνεται 
      σωστά και εύχομαι να σου πετύχει.Ελπίζω να σε βοήθησα.Φιλιά.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: try this
    Από: NADIN  28 / 12 / 2007
    exete faei pote tiramisoy sto la pasteria? einai katapliktiko! toso elafria kai apali geysi..
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.