www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τρουφάκια καρύδας


Υλικά

  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1/2 κιλό καρύδα τριμμένη
  • Χαρτάκια για τρουφάκια



Ετοιμασία

  1. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ με το χέρι μας
  2. Πλάθουμε το μείγμα και το κάνουμε μπαλίτσες στο μέγεθος που θέλουμε.
  3. Απλώνουμε την τριμμένη καρύδα σε ένα δίσκο, ρολάρουμε τα τρουφάκια για να κολλήσει η καρύδα και τα βάζουμε στα χαρτάκια.
Βγαίνουν γύρω στα 40-60 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος.

Τη συνταγή συνιστά: η Λένα Μπακατσή

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: shiny  1 / 12 / 2006
    1 κιλό ζάχαρη και 2 κουτιά ζαχαρούχο δεν θα βγάλει ένα αποτέλεσμα άκρως "σερμπέτι"? Και το ένα και το άλλο υλικό από μόνα τους είναι πάρα πολύ γλυκά. Αν όχι τότε είναι μία πάρα πολύ εύκολη συνταγή για τρουφάκια....
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Νατάσα  2 / 12 / 2006
      Εγώ δεν χρησιμοποιώ ζάχαρη καθόλου. Βάζω την καρύδα σε μπωλ και 
      ρίχνω το ζαχαρούχο σιγά σιγά μέχρι να πετύχω μια "ζύμη" που να 
      πλάθεται. Είναι πολύ νόστιμα πάντως. Κυρίως αν τα βάλουμε στο 
      ψυγείο και τα σερβίρουμε δροσερά.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: για το ζαχαρουχο γαλα
    Από: Χριστινα Χ  4 / 12 / 2006
    μπορεις να βρασεις τα γαλα και καραμελωσει γινεται πολυ-πολυ 
    πιο παχυρευστο.απλα το βραζεις με τη συσκευασια του σε νερο 2-3 
    ωρες.ετσι χρησιμοποιεις λιγοτερη ζαχαρη για να δεσει.
    λεπτομερειες θα δεις σε τοπικ για το μπανοφι
    και το μπανοφι λεει

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: συνταγη για κορμό/τρουφάκια καρύδας
    Από: Άννα  10 / 12 / 2006
    Επειδή από ότι βλέπω η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει πολύ ζάχαρη σας δίνω μια παραλλάγη που κάνω εγώ και ξετραιλένονται κυρίως τα παιδιά. 1 κουτι γάλα ζαχαρούχο 2 1/2 περίπου μπισκότα τύπου πτιμπερ 3-4 κουταλιές σούπας κακάο 4-5 κουταλιές καρύδα και έξτρα για το πασπάλισμα ποτό της ερεσκείας σας(κατα προτίμηση μπέιλις ή κονιάκ) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Θρυμματίζω τα μπισκότα όσο περισσότερο μπορώ και προσθέτω το γάλα, το ποτό, την καρύδα και το κακάο. Ανακατεύω μέχρι να ενωθούν τα υλικά και ή τα πλάθω σε μπαλάκια που τα τυλίγω στην υπόλοιπη καρύδα,ή βάζω το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα και το τοποθετώ στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.Τα μπαλάκια μπορούμε απλά να τα παγώσουμε στην συντήρηση του ψυγείου. τον κορμό τον βγάζουμε από την κατάψυξη λίγο πριν τον κόψουμε για να σερβίρουμε. Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε, ειδικά αν έχετε παιδιά, θα ξετρελαθούν! φιλάκια ευχαριστω για την επικοινωνία
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.