www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Βασιλόπιτα


Υλικά

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο (1/2 Κερκύρας, 1/2 βιτάμ)
  • 1,5 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1 φλιτζάνια αμύγδαλα καβουρντισμένα και κοπανισμένα (στο μέγεθος τραχανά)
  • 1/2 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
  • 5 αυγά
  • 1/2 κουταλάκι κοφτό σόδα
  • 1/2 κουταλάκι κοφτό αμμωνία
  • 1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλιά κανέλλα
  • 2 βανίλιες



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
  2. Ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Προσθέτουμε το γάλα (μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει σόδα, αμμωνία, μπείκιν πάουντερ, κανέλλα, βανίλιες).
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
  5. Ρίχνουμε εναλλάξ στο μείγμα, κουταλιά-κουταλιά, το αλεύρι, τη μαρέγκα και τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας με απαλές μεγάλες κινήσεις.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 1 ώρα
Καλή σας επιτυχία!

Τη συνταγή συνιστά: η Δήμητρα Μίρζα

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.