Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Πολίτικη βασιλόπιτα
Από: pikramygdalo 14 / 12 / 2006
Η πολίτικη βασιλόπιτα σου μοίαζει πολύ με μία που φτιάχνω και
εγώ.Φέτος λέω να δοκιμάσω την δική σου.Ελπίζω να μου
πετύχει.Σ΄ευχαριστούμε πολύ.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Χωρίς θέμα
Από: shiny 28 / 12 / 2006
Σε τι διάστασεως ταψί αναλογούν οι δοσολογίες? Θέλω να την κάνω
σε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί που έχω (το φάρδος του είναι σχεδόν
όσο το φάρδος του φούρνου εσωτερικά), θα πετύχει ή θα γίνει πολύ
πατηκωμένη? Αν αυξήσω τις δοσολογίες θα έχω επιτυχία ή το
καλύτερο είναι να αγοράσω ένα μικρότερο ταψί? Ευχαριστώ εκ των
προτέρων. Καλή χρονιά εύχομαι με υγεία και καλόμαγειρέματα!!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: elie 28 / 12 / 2006
Χωρίς να έχω δοκιμάσει τη συγκεκριμένη συνταγή, από την ποσότητα
του αλευριού συμπεραίνω ότι το ταψί σου είναι εξαιρετικά μεγάλο
για μία δόση. Αν παραγματικά χρειάζεσαι μια τόσο μεγάλη
βασιλόπιτα (όση το ταψί σου) διπλασίασε τη δόση, αυτές οι
συνταγές συνήθως διπλασιάζονται χωρίς πρόβλημα. Αν πάλι κάνεις
μονή δόση νομίζω ότι ένα 25άρι, σχετικά βαθύ, ταψί είναι ό,τι
πρέπει. Καλή επιτυχία.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
Από: shiny 28 / 12 / 2006
Ευχαριστώ πολύ πολύ για την απάντηση!!!! Καλή χρονιά να έχεις!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Πολίτικη βασιλόπιτα
Από: Γιούλη 28 / 12 / 2006
Σχετικά με τ` αυγά. Τελικά πόσα αυγά βάζουμε στη βασιλόπιτα?
Μπερδεύτηκα λίγο. Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Πολίτικη βασιλόπιτα
Από: shiny 28 / 12 / 2006
Δύο για το ζήμωμα και το τρίτο το χρησιμοποιείς για να τα αλήψεις
πριν το φούρνισμα....
Εμένα ποιός θα με βοηθήσει???? Εθεσα πριν ένα ερώτημα.... σνιφ
σνιφ σνιφ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: βασιλοπιτα
Από: κατερινα 2 / 1 / 2007
Πολυ ευκολη συνταγη και πολυ νοστιμη. Το να ετοιμασεις απο
βραδυς το ζυμαρι και να την φουρνισεις το επομενο πρωι ειναι το
καλυτερο γιατι δεν σε κλεινει την παραμονη πρωτοχρονιας στο
σπιτι να ζυμωνεις ολη μερα.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Και του χρόνου...
Από: elie 2 / 1 / 2007
...να είμαστε καλά να την ξαναφτιάξουμε. Ωραία συνταγή, αν και
μου πήρε πολύ παραπάνω αλεύρι από αυτό που αναφέρεται, ίσως αυτό
που έβαλα να μην ήταν αρκετά δυνατό (χρησιμοποίησα "για όλες τις
χρήσεις") και τελικά την έβαλα σε 32άρι ταψί. Τα φουσκώματα
έγιναν πολύ γρήγορα χωρίς καθόλου τυλίγματα και έξτρα ζεστασιές,
ήμουν τυχερή φέτος (στο φούσκωμα αλλά όχι στο φλουρί!).
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Tέλεια!!!!
Από: shiny 5 / 1 / 2007
Eγινε απλά καταπληκτική!!!! Την έφτιαξα τελικά σε μεγάλο ταψί,
έκανα τις ποσότητες 1μιση φορά παραπάνω απ`οτι λέει η συνταγή.
Την λεκάνη με το ζυμάρι την έβαλα πάνω σε καλοριφέρ και ήρθε και
τριπλασιάστηκε το ζυμάρι μέσα σε 1μιση ώρα, μιλάμε παιδιά
ξεχίλισε από την λεκάνη. Ψήθηκε υπέροχα, μοσχοβόλησε όλο το
σπίτι, ήταν η μεγαλύτερη και η πιό φουσκωμένη βασιλόπιτα που είδα
και έφαγα ποτέ μου!!! Περιτό να πω πως μέσα σε 3 ημέρες είχε
εξαφανιστεί από παιδιά και μεγάλους ήτε σαν πρωινό με γαλατάκι
ήτε σαν απογευματινό κολατσό!!! Και το καταπληκτικότερο ήταν πως
ήταν πανεύκολη!!! Αντε και του χρόνου, να είμαστε καλά με υγεία.
Καλή χρονιά σε όλους!!!!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Απογοήτευση!!
Από: LunaLoca 31 / 12 / 2007
Εγώ πάλι πιό αποτυχημένο πράγμα δεν έκανα ποτέ μου.. Δεν
φούσκωσε καθόλου παρόλο που την άφησα σκεπασμένη με κουβέρτα
δίπλα στο καλοριφέρ.. Μοσχομύρισε το σπίτι βέβαια αλλά η υφή
της είναι μπισκότου.. Για τσουρεκωτή βασιλόπιτα το πήγαινα
τριφτή μου βγήκε. Τι να φταίει άραγες??
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|