www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

To cheesecake των 7 λεπτών


Υλικά

  • 2 μικρά πακέτα μπισκότα νταϊτζέστιβ
  • 2 κριμ τσιζ των 250γρ. (εγώ προτιμώ Φιλαδέλφεια - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λάιτ)
  • 2 κρέμες γάλακτος λάιτ κανονικές
  • 2 κουταλιές της σούπας λούρπακ
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
  • Κανέλα (όση θέλουμε)
  • Μαρμελάδα βατόμουρο ή ότι άλλη γεύση προτιμάτε ή μια κονσέρβα βύσσινο που την έχουμε βράσει με κορν φλάουρ και έχει γίνει παχύρευστη.



Ετοιμασία

  1. Πριν κάνετε οτιδήποτε βγάζετε τα κριμ τζίζ από το ψυγείο!
  2. Στο μούλτι κάνετε σκόνη τα μπισκότα.
  3. Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και προσθέτετε το κονιάκ.
  4. Σε φόρμα (που το πλαϊνό της βγαίνει) ή σε πυρέξ στρώνετε τα κονιορτοποιημένα μπισκότα και τα βρέχετε με το βούτυρο και το κονιάκ. Με το χέρι ανακατεύετε ώστε να φτιάξετε ένα συμπαγές μείγμα που το στρώνετε στον πάτο (με τα χέρια είναι πιο εύκολο απ΄ότι με κουτάλια) καιπασπαλίζετε με κανέλα.
  5. Χτυπάτε στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα τις κρέμες γάλακτος με την άχνη ώσπου να αφρατέψουν και να γίνουν σαντιγί.
  6. Προσθέτετε στη σαντιγί τα φιλαδέλφεια που έχουν μαλακώσει και τα χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα ώσπου να αναμιχθούν καλά.
  7. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  8. Από πάνω βάζετε την μαρμελάδα ή τα βύσσινα και σερβίρετε!
Δεν θέλει πάνω από 7' να γίνει, πετυχαίνει πάντα και είναι η εύκολη λύση σε περιστάσεις εκτάκτου ανάγκης!

Καλή επιτυχία!

Τη συνταγή συνιστά: η ΜΑΡΙΑ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ΤΕΛΕΙΑ
    Από: ΜΑΙΡΗ.Κ  6 / 2 / 2007
    μμμμ...ήταν τέλεια!!Όλη η οικογένεια έγλειφε τα δακτυλά της!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ωραιο
    Από: Σωτηρια  29 / 6 / 2007
    τελειο τα παιδια μου ξετρελαθηκαν
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: ωραιο
      Από: maria  4 / 7 / 2007
      Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε!!! Εύκολο, γρήγορο και πάντα πετυχημένο!!! Ευχαριστώ για τα καλά λόγια!
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: προς δοκιμη
    Από: Γερος  4 / 7 / 2007
    1. Τι εστι "κονιορτοποιημενα" ;
    2. Τα μπισκοτα νταιτζεστιβ που τα βρισκω; δεν εχω ξανακουσει αυτη
    την μαρκα. στα αγγλικα πως γραφεται;
    
    
    ευχαριστω.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: προς δοκιμη
      Από: tatiana  4 / 7 / 2007
      1)Προκύπτει από το κονιορτός=σκόνη δηλ.τα κάνουμε σκόνη(θα είσαι 
      της γενιάς του `80 και μετά γεννηθείς).
      2)Τα μπισκότα ειναι πασίγνωστα, τα βρίσκεις και στα περίπτερα. 
      Έχουν ξένο όνομα DIGESTIVE, σε κόκκινο κουτί, των εταιριών 
      παπαδοπούλου, αλλατίνι ή και τα αυθεντικά τα ξένα(δεν θυμάμαι 
      την εταιρεια).
      
      Για Γέρος ντροπή σου να μην ξέρεις τη αρχ.λέξη εκτός εάν το 
      ψευδώνυμο σημαίνει γερός!!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: η βαση
    Από: βκ  25 / 9 / 2007
    εχω χρησιμοποιησει επισης μπισκοτα κανελας πτι-μπερ κ εγινε το ιδιο καλη χωρις βεβαια να πρωσθεσω κανελα
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΒΑΣΗ
    Από: Παναγιώτα  17 / 10 / 2007
    Δεν έκανα τη συγκεκριμένη συνταγή αλλά είναι ίδια με μία που έχω ήδη φτιάξει. Η διαφορά είναι στη βάση που η δική μου συνταγή έχει μόνο μπισκότα και βούτυρο. Νομίζω ότι είναι καλή ιδέα το κονιάκ γιατί έτσι απατείται λιγότερη ποσότητα βουτύρου. Γίνεται με λιγότερες θερμίδες σίγουρα! Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε. Η κανέλα του πάει???
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.