www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μελομακάρονα


Υλικά

  • 1 1/2 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • Χυμό 1 πορτοκαλιού
  • 1 ποτηράκι του ούζου κονιάκ
  • 2 κουταλάκια κανελογαρίφαλο
  • 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 4-5 ποτήρια αλέυρι
  • Σιρόπι:
    • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
    • 1/2 ποτήρι μέλι
    • 1 ποτήρι νερό
    • Χυμό 1 λεμονιού
    • Γαρύφαλλο ολόκληρο



Ετοιμασία

  1. Λιώνουμε την ζάχαρη μέσα στα υγρά ανακατεύοντας με πιρούνι ή με το χέρι.
  2. Στα 4 ποτήρια αλεύρι προσθέτουμε το μπέικιν και ρίχνουμε λίγο-λίγο στο μίγμα χωρίς να ζυμώνουμε.
  3. Με πιρούνι ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.
  4. Προσθέτουμε και το 5ο ποτήρι αλεύρι αν το σηκώνει η ζύμη μας. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην ζυμώνεται καθόλου τα υλικά γιατί τα μελομακάρονα θα γίνουν σφικτά. Για να γίνουν αφράτα και τραγανά δεν θέλουν ζύμωμα.
  5. Πλάθουμε όπως τα σουτζουκάκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί (δεν χρειάζεται λάδωμα) και με ένα πιρούνι τρυπάμε και κάνουμε σχέδια στα μελομακάρονα (αν θέλουμε μπορούμε να τα περάσουμε από την επιφάνεια ενός τρίφτη τυριού για να τους δώσουμε άλλη εμφάνιση).
  6. Ψήνουμε στους 180° C για 20 λεπτά περίπου (μέχρι να πάρουν χρώμα αλλά όχι να παραψηθούν).
  7. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι.
  8. Σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 3-4 λεπτά ακόμη.
  9. Κατεβάζουμε το σιρόπι από την φωτιά και βουτάμε λίγα-λίγα τα μελομακάρονα.
  10. Τα αφήνουμε λίγο στο σιρόπι για να μην μαλακώσουν πολύ, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα πασπαλίζουμε με κοπανισμένα καρύδια και κανέλα.
Καλή επιτυχία !
Φτιάχτε τα και θα με θυμηθείτε.

Τη συνταγή συνιστά: η ANNA-ΡΟΔΟΣ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.