www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Καρλότα


Υλικά

  • 2 κουτιά γάλα εβαπορέ
  • 2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
  • 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 2 πολύ ζουμερά λεμόνια



Ετοιμασία

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το εβαπορέ με το ζαχαρούχο μέχρι να γίνουν κρέμα.
  2. Στίβουμε τα λεμόνια και τα προσθέτουμε στην κρέμα ενώ χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  3. Σε ένα τάπερ η ταψί ή φόρμα ή σε κάτι ανάλογο βάζουμε μία στρώση μπισκότα, την περιχύνουμε με το 1/3 του μίγματος.
  4. Από πάνω βάζουμε πάλι μπισκότα, το άλλο 1/3 της κρέμας, μπισκότα και τελειώνουμε με την κρέμα.
  5. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και τρώμε τα μπισκότα που περίσσεψαν.
  6. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

Τη συνταγή συνιστά: η ΓΛΥΚΑΤΖΟΥ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: karlota
    Από: kate_hungry  25 / 1 / 2007
    Έχει δοκιμάσει κανείς την συνταγή «Καρλότα»; Θα ήθελα την γνώμη σας Ευχαριστώ!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: karlota
      Από: ευη  25 / 1 / 2007
      Kate, φτιάχνω ένα παρόμοιο γλυκό. Παίρνω τις κρέμες του Γιώτη μια συσκευασία που έχει 6 κρέμες με διάφορες γεύσεις. Δεν είναι αυτές που γίνονται με κρύο γάλα, αυτές τις βράζεις. Βάζω μια στρώση πτι μπερ και μια στρώση κρέμας . Συνολικά βάζεις 3 στρώσεις πτι μπερ και 3 κρέμες. Χρειάζεσαι περίπου 3 1/2 πακέτα μπισκότα. Εγώ τα βάζω σε ταψί γιατί δεν έχω τετράγωνο μεγάλο τάπερ, και το βάζω στο ψυγείο. Γίνεται νόστιμο και ελαφρύ.Και είναι πολύ καλοκαιρινό γλυκό.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: karlota
      Από: ΜΠΡΙΝΗ  29 / 1 / 2007
      ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΚΑΡΛΟΤΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ. Η ΚΡΕΜΑ ΔΕΝ ΕΠΗΖΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΜΥΡΙΖΕ ΠΟΛΥ ΓΑΛΑΤΙΛΑ ΠΑΡΌΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕΣΑ.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Καρλότα
    Από: ΜΠΡΙΝΗ  29 / 1 / 2007
    `Eκανα εχθες το γλυκό καρλότα αλλά απέτυχε. Η κρέμα δεν έπηξε καθόλου , ήταν ρευστή σαν γάλα και δεν μπορούσα να το σερβίρω.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΣΧΟΛΙΟ
    Από: ΖΩΗ  26 / 2 / 2007
    Τραγικό γλυκό. Εγινε νερό δεν έπηξε και ήταν πάρα πολύ γλυκό. Το πέταξα στον νεροχύτη.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: karlota
    Από: fotini arel  27 / 2 / 2007
    εγω δεν μπηκα καν στη διαδικασια να το φτιαξω εφοσον ειχα 
    διαβασει τα σχολια σας.
    αλλα αλλο θελω να πω`
    πριν δημοσιευθει μια συνταγη στο σαιτ δεν δοκιμαζεται πρωτα απο 
    καποια αρμοδια επιτροπη?
    εχω αποστειλει και εγω 2 συνταγες και ακομα περιμενω απαντηση 
    για το αν θα ανακοινωθουν στο σαιτ.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: karlota
      Από: elli  27 / 2 / 2007
      Είναι αλήθεια ότι περνάν από επιτροπή που έχει πολύ αυστηρά κριτήρια ελέγχου πριν να τις δημοσιεύσει όπως: http://www.hungry.gr/get.asp?table=faghta&id=966 http://www.hungry.gr/get.asp?table=faghta&id=968 Επίσης ότι οι συνταγές δημοσιεύονται με αστρονομική ταχύτητα και όλη την καλή διάθεση των ατόμων της αυτής επιτροπής: http://www.hungry.gr/getarticle.asp?id=4367&coms=yes#comen Για να διασφαλίσεις το γεγονός ότι θα δεις τη συνταγή σου αυθημερόν χωρίς να αγγαρεύεις και κανέναν να στη δημοσιεύει οι οδηγίες πλέον είναι σαφείς και ξεκάθαρες,γράψε την σαν σχόλιο σε κάποιο άρθρο ή στο daily mirror.Ούτως ή άλλως είναι εξασφαλισμένο ότι άλλος τρόπος δεν υπάρχει πλέον αφού τελευταία: http://www.hungry.gr/submitarticle.asp το φόρουμ ξεκουράζεται. Σε αυτό το ευχάριστο κλίμα που έχει δημιουργηθεί υπάρχουν και φίλες που ευχαρίστως θα σου έστελναν μια δοκιμασμένη επιτυχημένη συνταγή στο email σου: http://www.hungry.gr/getarticle.asp?id=4368&coms=yes και αυτό όχι γιατί δεν έχουν κι άλλες δουλειές να κάνουν παρά μάλλον γιατί είναι αρκετά ευγενείς να μπουν στην όλη διαδικασία και γιατί ίσως έχουν πάρει το συγκεκριμένο site στα σοβαρά,πολύ περισσότερο από ότι χρειάζεται. Και τέλος αν θες κι ένα δοκιμασμένο γλυκό δες τη συνταγή για τη Χιονάτη.Τα σχόλια που διάβασα με παρακίνησαν να το δοκιμάσω και θα συμφωνήσω με τα ήδη ειπωμένα ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΗ...
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: καρλότα
    Από: Ιρίνα  28 / 2 / 2007
    Υπάρχει παρόμοια συνταγή και έχει ένα ζαχαρούχο και ένα μορφατ, χτυπημένα με μισό λεμόνι. Είναι δροσερό γλυκό και πήζει, αφού το μορφατ είναι πηχτό, ενώ το εβαπορέ είναι πολύ ρευστό. Γίνεται πολύ νόστιμο. Η βάση είναι τριμένο μπισκότο με λιωμένο βούτυρο.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: χάλια
    Από: Κούλα Παπάρογλου  29 / 3 / 2007
    απαίσιο,χάλια,χαζομάρα,μου ήρθε να ξεράσω. Η ΑΓΚΙΝΑΡΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΟΥ ΣΚΙΖΕΙ!!!!!!!!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: SKATA
    Από: KATIA  29 / 3 / 2007
    OYST MORI!!!tO GLYKO HTAN #*$@*#A!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: η χαζοκαρλότα
    Από: τατιάνα  4 / 4 / 2007
    Απορώ με τόσες επιτήδειες μαγείρισσες που σχολιάζουν στο site, αυτές που καμαρώνουν για τις πίτες τους και τις περίτεχνες τούρτες τους, πώς δεν μπήκαν στον κόπο να σημειώσουν άμεσα τη γνώμη τους για την παρούσα συνταγή. Με την μικρή μου εμπειρία στην κουζίνα (και όχι στη ζαχαροπλαστική) χωρίς φυσικά να μπω στον κόπο να την εκτελέσω, καταλαβαίνω πως μάλλον πρόκειται για φάρσα. Γιατί πρώτον δεν είναι δυνατόν να ανακατέψεις γάλα με κάτι τόσο ξινό όσο ο χυμός δύο ζουμερών λεμονιών και να μην κόψει. Κι αφού δεν υπάρχει ούτε το υλικό που θα ομογενοποιήσει αυτό το μίγμα τότε για ποιά συνταγή μιλάμε; Καλά, αυτοί που δημοσιεύουν τη συνταγή τι κοιτάνε; Ξέρουν από μαγειρική ή είναι μόνο κομπιουτεράδες; Μη μας κοροϊδεύουν κιόλας, υπάρχουν και αρχάριοι στην κουζίνα βρε παιδιά!...
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Περι συνταγών και άλλων δαιμονίων .
    Από: Lamprini  4 / 4 / 2007
    Τατιάνα επειδή με πείραξε το σχόλιο σου και η μομφή μου ρίχνεις
    για όλους θα σου απαντήσω για μένα πάνω σε αυτά που λες . Από την
    μια έχεις δίκιο ως προς το μέρος ότι κάποιος που δεν γνωρίζει απο
    γλυκά (και που γνωρίζει) μπορεί να την "πατήσει" με το
    συγκεκριμένο γλυκό.
    Ομως διαφωνώ απόλυτα σε όλα τα άλλα γιατι :
    
    α)Δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη για κάτι που δεν έχω δοκιμάσει ή δεν
    εχω κανει. (στην συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να πήζει κάααποτε
    αυτό το γάλα ,λεμε τώρα, αλλά μπορεί και το νόημα του γλυκού να
    είναι να τρως παπάρα-σούπα με μπισκότα )
    
    β)Έχω δει συνταγές εδω που κατα εμέ είναι επιεικώς απαράδεκτες αν
    και τα σχόλια που της ακολουθούν είναι επεναιτικά.
    
    γ)Νομίζω οτι κανείς δεν έχει τον χρόνο και την όρεξη  να διαβάσει
    τις εκατοντάδες συνταγές του σαιτ και να κοτσάρει και την γνώμη
    του που για μένα αυτό προυποθέτει να ξέρεις γιατί πράγμα μιλάς
    και τι έχεις να πεις .
    
    δ) Από ότι έχω καταλάβει ανατρέχοντας στις αρχές του σαιτ , αυτό
    δεν ανήκει σε κανέναν ξακουστό μάγειρα ούτε σε κάποιον που το
    έχει δημιουργήσει για να του αποφέρει φήμη , δόξα , χρήματα κλπ.
    Με την "λογοκρισία" που προτίνεις εσύ για τις συνταγές , κατα εμέ
    θα πρεπε ο υπεύθυνος γιαυτή τη δουλεια , να μαγειρέυει ,
    φουρνίζει, δοκιμάζει και να δημοσιεύει την συνταγή σύμφωνα πάντα
    με τα δικά του γούστα που ίσως να μην ταιριάζουν με τα δικά σου ή
    τα δικά μου . (υπάρχει συνταγή για πορτοκαλια σαλάτα δες την και
    ισως καταλάβεις καλύτερα τι θέλω να πω.)
    
    Προσωπικά αν κάποια συνταγή δεν μου κινεί το ενδιαφέρον δεν την
    κάνω , αν πάλι μου κινήσει το ενδιαφέρον και βγει αποτυχία (έκανα
    προσφατα ένα ιδιαίτερο κεικ με μερική αποτυχία) ψάχνω να βρώ τι
    εφταιξε, εγώ ή το γλυκό. 
    Κάποιοι πάλι λένε οτι αν δεν κάψεις ,πετάξεις , χαλασεις φαγητό
    και γλυκό , μαγειρική δεν μαθαίνεις . Είναι μια άποψη και αυτο.
    
    Σου εύχομαι Καλή Ανάσταση να έχεις :)
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Περι συνταγών και άλλων δαιμονίων .
      Από: Δέσποινα Κ.  4 / 4 / 2007
      Χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρη λέω ότι δεν είναι λάθος.
      Όταν το εβαπορέ είναι παγωμένο και χτυπηθεί στο μίξερ, γίνεται 
      κρέμα.
      Το ξέρω γιατί φτιάχνω μια λεμονόπιτα, με χτυπημένο εβαπορέ,χυμό 
      λεμονιού που γίνεται ωραιότατη κρέμα και τη στρωνω σε τριμμένα 
      μπισκότα.Μοιάζει πολύ με αυτή τη συνταγή.
      Τώρα με το ζαχαρούχο δεν ξέρω τι μπορει να γίνει, αλλά πιστέυω 
      ότι κι αυτό πηχτώνει με το χτύπημα.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Περι συνταγών και άλλων δαιμονίων .
        Από: Lamprini  5 / 4 / 2007
        Δέσποινα τώρα που το λες σαν να χεις δίκιο . Της συνταγής να πω
        την αλήθεια δεν της έδωσα πολύ σημασία γιατί απλά δεν είναι του
        γούστου μου αυτά τα γλυκά .   
        Σίγουρα πρέπει να ναι παγωμένο το γάλα  αλλα και η κρέμα γάλακτος
         αν δεν είναι πολύ κρύα και τα μέσα που θα την αφρατέψουμε κρύα
        και αυτά , τότε μπορεί με το πολύ χτύπημα να βγάλουμε βούτυρο .
        Το ζαχαρούχο ξέρω απο συνταγή μερέντας και κανα δυο άλλων γλυκών
        οτι γενικά πήζει, με γάλα μαζί δεν έχω προσπαθήσει να τα δουλέψω.
        
           

        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: το πηξιμο της κρέμας
    Από: Χριστινα Χ.  9 / 4 / 2007
    Αυτό που ακριβώς κατάλαβα μόλις διάβασα τη συνταγή και τα 
    σχόλια, ήταν οτί τα γάλατα πρέπει να είναι πολύ μα πολύ 
    παγωμένα.
    Μάλλον από το ντουλάπι θα τα πηραν τα όσοι δεν τους επηξε η 
    κρέμα, και όχι από το ψυγείο.
    Λειτουργεί όπως ακριβώς και η κρέμα γάλακτος όπως προείπατε.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: karlota
    Από: Μαρία  19 / 4 / 2007
    Eκανα χθες το γλυκό καρλότα αλλά απέτυχε. Η κρέμα δεν έπηξε καθόλου, ήταν ρευστή σαν γάλα και δεν μπορούσα να το σερβίρω. Μήπως λείπει κανένα συστατικό ; ή μήπως είναι για την κατάψυξη. Εγώ φτιάχνω ένα ακριβώς ίδιο μόνο που προσθέτω και ερμολ, και το βάζω στην κατάψυξη και γίνεται παγωτό.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: karlota
      Από: Lamprini  19 / 4 / 2007
      Εγώ παλι Μαρια μου (συγνώμη για το θάρρος ) δεν μπορώ να καταλάβω
      τι έρωτας σας έχει πιάσει με αυτό το γλυκό και πρεπει σώνει και
      καλά να το κάνετε . Χιλιες συνταγές εχει εδω μέσα γιατι κολλάτε
      σε αυτο?
      Ακούγομαι κακιά το ξέρω αλλα μου ρχεται κρίμα ο κόπος σας και τα
      υλικά σας . Πιθανόν θέλει κατάψυξη , πιθανόν θέλει πολύ παγωμένο
      γάλα (γαλα και λεμόνι πήζουν κατα την αναδευση) αλλα αφου δεν
      είμαστε σίγουροι γιατι το παλευουμε ?
      Μαράκι , παρε το ζαχαρούχο , το νουνου και τα λεμόνια και κάνε
      παγωτό λεμόνι (τελειο!!!) τα μπισκοτα κρατα τα για να το
      σερβίρεις ή για cheesecake ! Φιλικά πάντα 
      
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Από καρλότες άλλο τίποτα!
    Από: Juanita La Quejica  22 / 4 / 2007
    Καρλότα με λεμόνι; Μάλιστα... γεμάτο το διαδίκτυο με συνταγές. 
    Όποιος ενδιαφέρεται, ας ρίξει μια ματιά και αν το επιχειρήσει, 
    ας ενημερώσει:
    
    http://www.recipezaar.com/196681
    http://www.foodreference.com/html/charlotte-russe-recipe.html
    http://www.recipejungle.com/recipe-00135602.html
    http://www.recipezaar.com/14508
    http://www.alldessertrecipes.com/dessert-recipes/instant-
    creation/lovely-lemon-charlotte.php
    http://www.recipezaar.com/18822
    
    Kαι με διάφορα φρουτάκια:
    http://www.joyofbaking.com/StrawberryCharlotte.html
    http://www.recipe-for.com/puddings/charlotte-apples-recipe.htm
    http://www.sofeminine.co.uk/w/recipe/r940/orange-charlotte.html
    http://southernfood.about.com/od/apples/r/bln463.htm
    
    Με σοκολάτα:
    http://www.sofeminine.co.uk/w/recipe/r527/chocolate-
    charlotte.html
    
    Με "απ`όλα":
    http://www.lausd.k12.ca.us/Belmont_HS/tkm/Internal%
    20links/Charlotte%20recipe/Charlotte.html
    
    Με ξηροκάρπια:
    http://www.vtliving.com/recipes/desserts/maplecharlotte.shtml
    
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Α γεια σου!!
    Από: Lamprini  23 / 4 / 2007
    Εγω ουτε που ήξερα οτι υπάρχει γλυκο (εκτος απο αυτο εδω) καρλότα
    . Μπράβο Juanita , για τον κόπο σου και τις πολλες εναλακτικές .
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: καρλοτα
    Από: δωρα  28 / 9 / 2007
    αποτυχια η καρλοτα δεν πηζει. θα κανω κανενα πειραμα και θα σας πω αν πετυχει ή οχι
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: exm
    Από: missamato  3 / 11 / 2007
    almost light taste-if u use specific "πτι μπέρ"-(bl.olikis 
    alesis).
    and, af course i eat all "pti bers"which r left.
    kool

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.