www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ρεβανί καρύδα


Υλικά

  • 1 πακέτο βούτυρο των 250 gr
  • 6 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 φλιτζάνια καρύδα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 5 κουταλάκι μπέικιν παουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
  • Για το σιρόπι:
    • 4 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη
    • 5 φλιτζάνια νερό



Ετοιμασία

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά εκτός από τη ζάχαρη.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει και προσθέτουμε συνεχίζοντας το χτύπημα το κονιάκ και τα αυγά ένα-ένα.
  3. Τέλος προσθέτουμε και τα στερεά.
  4. Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί, για 35 λεπτά στους 180°C.
  5. Οταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να δέσει ελαφρά.
  6. Περιχύνουμε το γλυκό χωρίς να το κόψουμε και το αφήνουμε να κρυώσει και να πιει το σιρόπι(κρύο το γλυκό, ζεστό το σιρόπι). Μην τρομάξετε όταν ρίξετε το σιρόπι και πλημμυρίσει το γλυκό, θα το απορροφήσει όλο.
Τρώγεται σκέτο αλλά ταιριάζει πολύ και σερβιρισμένο με μια μπαλίτσα παγωτό και σιρόπι βύσσινο για ντεκορ.

Τη συνταγή συνιστά: η μαμα

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Δήμητρα Μ.  24 / 1 / 2007
    Καλημέρα σαν συνταγή μου φαίνεται πολυ καλή. Την δόκίμασε κανείς?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Lydia  24 / 1 / 2007
      την εχώ δοκιμάσει και βγαίνει πολύ καλή! απαραίτητη προϋπόθεση 
      το σερβίρισμα με παγωτό βανίλια (από το γνωστό Δω..νη)
      
      δοκίμασε το!

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
        Από: Δήμητρα Μ.  24 / 1 / 2007
        Ευχαριστώ Lydia να υποθέσω οτι και χωρίς παγωτό θα είναι εξ ίσου υπέροχο.
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
          Από: Lydia  24 / 1 / 2007
          Εμείς πάντως με παγωτό το φάγαμε, όπως τρώμε σχεδών όλα τα 
          σιροπιαστά σε μορφή κεϊκ. Και την μηλόπιτα, τα brownies κλπ...
          
          Καλή επιτυχία!
          

          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: υπεροχο!
    Από: γιούλη  6 / 2 / 2007
    Υπέροχο το γλυκό!
    Το έφτιαξα το Σάββατο και άρεσε σε όλους! Εγώ το συνόδεψα με 
    σπιτική σαντιγύ, λόγο έλλειψης παγωτού.
    
    Προτείνω να το δοκιμάσετε όλοι!
    
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: παραλλαγη
    Από: μαμα  9 / 2 / 2007
    Εφτιαξα το ίδιο γλυκό, αντικαθιστώντας την καρύδα με 
    καβουρντισμενο και χοντροτριμμενο αμύγδαλο. Μας άρεσε πάρα 
    πολύ. Την αλλη φορά θα το δοιμάσω με καρύδι.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.