www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σοκολατόπιτα


Υλικά

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνη σοκολάτα τριμμένη
  • 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλάκι μπεικιν
  • Ζάχαρη άχνη ή μερέντα



Ετοιμασία

  1. Δουλεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε την σοκολάτα.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε στο μίγμα την μισή.
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και στο τέλος την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά.
  6. Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
  7. Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ή αλείφουμε με μερέντα.

Τη συνταγή συνιστά: η ΧΡΙΣΤΙΝΑ Μ.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: σοκολατόπιτα
    Από: Ιρίνα  22 / 1 / 2007
    Συγνώμη... Τι σοκολατόπιτα ειναι αυτή με 1 φλυτζάνι τριμένη σοκολάτα μόνο;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: παράξενη συνταγή
    Από: Μαίρη  12 / 2 / 2007
    Συμφωνώ, δεν μου γεμίζει το μάτι. Όταν ακούω σοκολατόπιτα φαντάζομαι τουλάχιστον κάτι με πλούσια βελούδινη υφή να ξεχειλίζει στο στόμα η γεύση σοκολάτας. Αυτό για κεικ μου φαίνεται.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Foto??
    Από: Angelina  20 / 2 / 2007
    giati den vazete k kamia fotografia stis sintages? opws einai gnosto i orasi proigite tis gefsis..;)
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
    Από: ΑΝΝΑ   13 / 3 / 2007
    ΕΦΤΙΑΞΑ ΧΘΕΣ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ, ΕΝΩ ΒΓΗΚΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ, ΑΡΚΕΤΑ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΜΟΙΑΖΕ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΕΙΚ ΜΗΠΩΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: κική  28 / 7 / 2007
    το πρόβλημα απ`οτι καταλαβα εγω είναι οτι δεν έχει σιρόπι σοκολάτας η συνταγη, δεν έχει γλασσο σοκολάτας και μάλλον όχι μεγάλη ποσότητα σοκολάτας. Και μενα για κεικ μου φαινεται αυτό. Έχω ψαξει στο ιντερνετ αλλα δε βρήκα καμία καλή συνταγή για σοκολατόπιτα. Βασικά μόνο αυτή κυκλοφορεί....
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: σοκολατοπιτα
    Από: κατερινα  2 / 8 / 2007
    κικη κανε λιγο υπομονη να φορτωθει η συνταγη που εστειλα μολις τωρα (κανε διαιτα στο μεταξυ) αξιζει τον κοπο
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: σοκολατοπιτα
      Από: Αλίκη  2 / 8 / 2007
      Λυπάμαι αλλά η συνταγή σου δεν πρόκειται να εμφανιστεί. Εδώ και μήνες δεν ανανεώνεται τίποτα. Μόνο το "Μαγειρεύουμαι και σήμερα" λειτουργεί.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: σοκολατοπιτα
        Από: ΚΑΤΕΡΙΝΑ   3 / 8 / 2007
        ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΝΑΠΟΘΕΣΩ ΕΔΩ. ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΤΟΙΜΗ (ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΑΨΑΚΙ. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΩ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΗ ΖΥΜΗ) ΖΥΜΗ 100 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ 200 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ 300 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ 1 ΑΥΓΟ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ 500 ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ 200 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ 1 ΑΥΓΟ 50 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ 60 ΓΡ COINTREAU Η ΑΛΛΟ ΛΙΚΕΡ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ) ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1/2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ) ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1.ΖΥΜΩΝΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ 2.ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΣΕ ΛΕΠΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΩΝΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑΡΤΕΣ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 22-24 ΕΚ. 3.ΤΟΠΟΘΕΤΗΤΕΙΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΖΥΜΗ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΡΥΖΙ Η ΦΑΣΟΛΙΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΝΕΤΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 20΄ΠΕΡΙΠΟΥ 4.ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ. ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 1.ΨΙΛΟΚΟΒΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΩΝΕΤΕ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ Η ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ 2.ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΗ ΡΙΧΝΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ 3.ΧΤΥΠΑΤΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 4.ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ 5.ΨΗΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 15΄ΠΕΡΙΠΟΥ 6.ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΕΤΕ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Δ Ο Κ Ι Μ Α Σ Τ Ε Τ Ο !!!!!!!!!!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Σοκολατόπιτα
    Από: Μαριλένα  27 / 9 / 2007
    Αν θέλετε να φάτε σοκολατόπιτα, πηγαίντε στην Πάρο, στον "Ξυλόφουρνο" και θα πάθετε!!! Εγώ σκέφτομαι να ζητήσω να μου στείλουνε με courrier. Τόσο τρέλα είναι. Έχω ταξιδέψει Σαββατοκύριακο μόνο κ μόνο για να φάω αυτή τη σοκολατόπιτα!!! Βρήκα και το τηλέφωνο. Είναι 22840-52750
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Σοκολατόπιτα
    Από: Φρίντα  30 / 9 / 2007
    Αγαπητές φίλες, συμμετέχοντας και γω στην προσπάθεια για την 
    εύρεση της καλύτερης σοκολατόπιτας, σας στέλνω μία συνταγή της 
    κ. Μαρίας Λόη, που παρουσιάστηκε σε πρωϊνή εκπομπή της TV πριν 
    από αρκετό καιρό, την έχω δοκιμάσει και τα σχόλια ήταν πολύ 
    θετικά. 
    Ιδού λοιπόν Η ΣΥΝΤΑΓΗ: 
    
    Σ Ο Κ Ο Λ Α Τ Ο Π Ι Τ Α
    
    Υλικά 
    
    	1 πακέτο βιτάμ
    	5 αυγά 
    	½ φλ. τσαγιού αλεύρι 
    	350 γρ. σοκολάτα bitter 
    	½ φλ. τσαγιού ζάχαρη (χτυπημένη στο moulti να γίνει
            άχνη) 
    	σκόνη κακάο  
    
    Εκτέλεση 
    
    1.	προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς (με αέρα) 
    και τοποθετούμε ένα μεγάλο σκεύος (βαθύ ταψί ή γάστρα) γεμάτο, 
    μέχρι την μέση, με ζεστό νερό, στην συνέχεια μέσα σε αυτό θα 
    βάλουμε τη φόρμα με το γλυκό, το νερό πρέπει να καλύπτει τα 2/3 
    του ύψους της φόρμας (έχουμε έτσι ένα μπαιν-μαρί)
    2.	βουτυρώνουμε μία φόρμα κέικ μακρόστενη ή στρογγυλή 
    χωρίς τρύπα στη μέση και την πασπαλίζουμε με κακάο
    3.	βάζουμε τη σοκολάτα κομμένη σε μπαιν-μαρί να λιώσει 
    4.	χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια, 
    κρατάμε τους κρόκους σε ένα μπολάκι και τα ασπράδια τα χτυπάμε 
    ώστε να γίνουν μαρέγκα σφιχτή (να στέκεται)
    5.	χτυπάμε το βιτάμ στο μίξερ με τη ζάχαρη πολύ καλά να 
    γίνει αφράτο (8-10 λεπτά) 
    6.	στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους, συνεχίζουμε το 
    χτύπημα για 3-4 λεπτά
    7.	προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και κατόπιν το αλεύρι
    8.	ενσωματώνουμε την μαρέγκα στο μίγμα μας με απαλές 
    κινήσεις από κάτω προς τα πάνω
    9.	αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα, την τοποθετούμε στο 
    μπαιν-μαρί (1) και ψήνουμε για 50-55 λεπτά, μετά από το τέλος 
    του χρόνου αυτού σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το γλυκό να 
    μείνει για 15 λεπτά στον κλειστό φούρνο, ώστε να απορροφήσει 
    υγρασία
    
    ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ: με ρευστή παγωμένη κρέμα γάλακτος και φράουλες ή 
    σάλτα φράουλας με sauce λευκής σοκολάτας, με παγωτό, με γλυκό 
    κουταλιού βύσσινο κλπ.
    
    
    Μια δοκιμή θα σας πείσει!!!
    
    Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Φρίντα.

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.