www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κέικ με σοκολάτα και χουρμάδες


Υλικά

  • 1 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα χουρμάδες ψιλοκομμένους
  • 125 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πηχτή
  • 3 ασπράδια αυγών



Ετοιμασία

  1. Αλείφουμε με βούτυρο την βάση μιας φόρμας (κατά προτίμηση με αφαιρούμενη βάση), στρώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το βουτυρώνουμε.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνουν αφράτα.
  3. Προσθέτουμε σιγά-σιγά την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί.
  4. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, την τριμμένη σοκολάτα και τους χουρμάδες και ανακατεύουμε ελαφρά.
  5. Ρίχνουμε το μίγμα στην φόρμα και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
  6. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε μία πιατέλα.
  7. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την στρώνουμε πάνω από το κέικ.
  8. Στολίζουμε το γλυκό μας με τριμμένη σοκολάτα, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και κερασάκια.
  9. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.