www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Παγωτό με ψωμί


Υλικά

  • 100 γρ. μαύρο σταρένιο ψωμί κομμένο σε φέτες
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 75 γρ. άχνη
  • 1 φακελάκι βανίλια



Ετοιμασία

  1. Αφαιρούμε την κόρα από τις φέτες, τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία (σε προθερμασμένο φούρνο) μέχρι να γίνουν φρυγανιές.
  2. Μόλις κρυώσουν τις χτυπάμε στο γουδί μέχρι να θρυμματιστούν καλά.
  3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα 50 γρ. ζάχαρης με το νερό και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε τα ψίχουλα του ψωμιού. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι τα ψίχουλα να απορροφήσουν όλο τα σιρόπι και να καραμελοποιηθούν.
  4. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τρίβουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να γίνουν πολύ λεπτά.
  5. Σε μία λεκάνη βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτη.
  6. Προσθέτουμε την άχνη, την βανίλια και τα ψίχουλα του ψωμιού και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μίγμα σε μία τετράγωνη φόρμα παγωτού με καπάκι (χωρητικότητας 1 λίτρου) σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες περίπου. (Δεν χρειάζεται να ανακατεύουμε το μίγμα όση ώρα είναι στην κατάψυξη).
  7. Μισή ώρα πριν σερβίρουμε βγάζουμε την φόρμα από την κατάψυξη και την αφήνουμε στο ψυγείο.
  8. Αφαιρούμε την φόρμα και κόβουμε το παγωτό σε φέτες.
Σερβίρεται με σιρόπι σοκολάτας.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.