www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Παγωτό με φρέσκο δυόσμο


Υλικά

  • 225 γρ. άχνη
  • 300 ml νερό
  • Τον χυμό 3 λεμονιών
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κούπες φρέσκα φύλλα δυόσμου



Ετοιμασία

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την άχνη και το νερό σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η άχνη.
  2. Αφήνουμε το σιρόπι να σιγοβράσει για μερικά λεπτά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και όταν το σιρόπι κρυώσει το βάζουμε στο μίξερ και το χτυπάμε μαζί με τα πλυμένα φύλλα του δυόσμου (μέχρι να διαλυθούν).
  3. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια το βάζουμε σε ειδικό μεταλλικό δοχείο και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες (μέχρι να κρυώσει).
  4. Προσθέτουμε στο παγωμένο σιρόπι τον χυμό των λεμονιών και το περνάμε από λεπτό σουρωτήρι (για να απομακρυνθούν τα υπολείμματα από τα φύλλα του δυόσμου).
  5. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη για 4 ώρες περίπου.
  6. Οταν παγώσει καλά, βγάζουμε το μίγμα από την κατάψυξη, το σπάμε σε χοντρά κομμάτια, το βάζουμε στο μίξερ και το δουλεύουμε μέχρι να γίνει λείο.
  7. Βάζουμε πάλι το μίγμα μας στην μεταλλική φόρμα και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.