www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τάρτα με λεμόνι και βερίκοκα


Υλικά

  • Ζύμη:
    • 200 γρ. αλεύρι
    • 125 γρ. βούτυρο
    • 1 κρόκο αυγού
    • 1 κουταλιά ζάχαρη
    • 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
  • Γέμιση:
    • 2-3 λεμόνια
    • 4 αυγά
    • 175 γρ. άχνη
    • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
    • 5-6 βερίκοκα (όχι πολύ ώριμα)



Ετοιμασία

Ζύμη:
  1. Σε μία σταθερή επιφάνεια βάζουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το αλάτι και κάνουμε στο κέντρο του μία λακκούβα.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο και το δουλεύουμε με τον κρόκο. Προσθέτουμε σιγά-σιγά την ζάχαρη.
  3. Κάνουμε ένα λάκκο στην μέση του αλευριού και προσθέτουμε σιγά-σιγά το βούτυρο δουλεύοντας καλά την ζύμη μας με τα δάχτυλα.
  4. Οταν γίνει η ζύμη μας γίνει ομοιόμορφη και μαλακή την αφήνουμε για 1/2 ώρα. περίπου.
  5. Βουτυρώνουμε ένα σκεύος για τάρτες, απλώνουμε την ζύμη μας, την τρυπάμε με ένα πιρούνι και ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C.
Γέμιση:
  1. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και τον χυμό των λεμονιών.
  2. Βάζουμε το σκεύος μας σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι το μίγμα μας να γίνει σαν κρέμα.
  3. Μόλις η κρέμα κρυώσει την στρώνουμε πάνω από την τάρτα και προσθέτουμε τα βερίκοκα κομμένα στην μέση.
  4. Ψήνουμε την τάρτα για 30 λεπτά ακόμη στους 170 C.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.