www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πουτίγκα μήλου


Υλικά

  • 700 γρ. πράσινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 75 γρ. ζάχαρη (κατα προτίμηση σκούρα)
  • 50 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 225 γρ. τριμμένο μαύρο ψωμί (φρέσκο)
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κούπα γιαούρτι
  • Λίγους ξηρούς καρπούς τριμμένους (π.χ. σαν φιστίκ)



Ετοιμασία

  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 5 κουταλιές της σούπας νερό και βάζουμε τα μήλα να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.
  2. Μόλις τα μήλα μαλακώσουν τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι.
  3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο, το ψωμί και την ζάχαρη και σοτάρουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει σαντιγί, προσθέτουμε το γιαούρτι και τα 3/4 των μήλων και ανακατεύουμε ελαφρά.
  5. Στα σκεύη που θα σερβίρουμε την πουτίγκα (γυάλινα μπολ κατά προτίμηση) βάζουμε εναλλάξ τα μίγματα που έχουμε ετοιμάσει και γαρνίρουμε με την σαντιγί. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.