www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ρυζόγαλο με ροδάκινα


Υλικά

  • 75 γρ. ρύζι
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 κουτί ροδάκινο κομπόστα
  • Πολύ λίγο αλάτι
  • Βανίλια



Ετοιμασία

  1. Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το ρύζι (αφού το πλύνουμε καλά) , το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και το στραγγίζουμε.
  2. Ρίχνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε την βανίλια.
  3. Μόλις το γάλα αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το στραγγισμένο ρύζι, χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρυζόγαλα να βράσει μέχρι να απορροφηθεί το γάλα (35 λεπτά περίπου).
  4. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε την άχνη και αφήνουμε το ρυζόγαλο να κρυώσει.
  5. Αφήνουμε τα ροδάκινα κομπόστα να στραγγίσουν καλά και τα κόβουμε σε κομμάτια.
  6. Προσθέτουμε προσεκτικά πρώτα την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα και μετά τα ροδάκινα.
  7. Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ (ή αν θέλουμε σε ένα μεγάλο), γαρνίρουμε με κομματάκια ροδάκινου και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.