www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Βατόμουρα και μπανάνες στον φούρνο


Υλικά

  • 200 γρ. βατόμουρα
  • 6 μπανάνες
  • 150 γρ. Ζάχαρη
  • 0,125 του λίτρου νερού
  • 25 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 30 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
  • Κρέμα σαντιγί ή γιαούρτι σακούλας για γαρνίρισμα



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε τα βατόμουρα, τα στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους(αν υπάρχουν).
  2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, το ξύσμα του πορτοκαλιού και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Προσθέτουμε τα βατόμουρα και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να λιώσουν.
  4. Κόβουμε τις μπανάνες σε λωρίδες, τις στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ρηχό ταψί και τις βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  5. Περιχύνουμε τις μπανάνες με τα βατόμουρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 15 λεπτά
  6. Γαρνίρουμε με σαντιγί (ή γιαούρτι) και αμύγδαλα και σερβίρουμε το γλυκό πριν κρυώσει.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.