www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Παστάκια με ξηρούς καρπούς


Υλικά

  • 60 γραμμάρια βούτυρο
  • 185 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη
  • 200 γραμμάρια άσπρη σοκολάτα λιωμένη
  • 1 κούπα μπισκότα αλεσμένα
  • 3 φέτες ανανά γλασέ ψιλοκομμένες
  • 1/2 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 1/4 της κούπας φιστίκια Αιγίνης ψιλoκομμένα
  • 1/4 της κούπας καρύδια ψιλοκομμένα



Ετοιμασία

  1. Βουτυρώνουμε με ένα πινέλο ένα ρηχό ταψί (όχι στρογγυλό) που να χωράει στο ψυγείο και στρώνουμε από πάνω αλουμινόχαρτο.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 60 γρ. λιωμένου βούτυρου με τα μπισκότα και απλώνουμε το μείγμα στο ταψί πιέζοντας καλά.
  3. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνουμε για 1/2 ώρα περίπου.
  4. Ανακατεύουμε τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και τον ανανά και χωρίζουμε το μείγμα στα δύο.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε λίγο περισσότερο από το μισό βούτυρο με την άσπρη σοκολάτα, ρίχνουμε τους μισούς ξηρούς καρπούς και απλώνουμε το μίγμα πάνω από τα μπισκότα.
  6. Βάζουμε πάλι το ταψί στο ψυγείο μέχρι να πήξει το μείγμα.
  7. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο βούτυρο με την κουβερτούρα και τους ξηρούς καρπούς και απλώστε την πάνω από το μείγμα της λευκής σοκολάτας.
  8. Σκεπάστε το γλυκό και αφήστε το στο ψυγείο.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.