www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Παγωτό σοκολάτα


Υλικά

  • 450 γρ. πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια νες καφέ
  • 1 κουταλιά κονιάκ
  • 4 κρόκους αυγών
  • 100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
  • 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • Σάλτσα φράουλας



Ετοιμασία

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος με την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τον νες καφέ και τα ζεσταίνουμε (χωρίς να βράσουν) σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν μία πηχτή κρέμα.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σιγά-σιγά (πριν κρυώσει) ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Μεταφέρουμε το μίγμα μας στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε μέχρι να πυχτώσει ελαφρά (χωρίς να βράσει).
  6. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και αδειάζουμε το μίγμα μας σε ένα μπολ.
  7. Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε σε μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες (μέχρι να πήξει).
  8. Το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο.
  9. Προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα (και τα καρύδια) και ανακατεύουμε καλά.
  10. Βάζουμε το μίγμα μας στο μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες.
Μπορεί να συνοδευτεί με σάλτσα φράουλας

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.