www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κρέμα πατισσερί


Υλικά

  • 4 κρόκους από μεγάλα αυγά
  • 40 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 25 γρ. αλεύρι
  • 25 γρ. κορν φλάουρ
  • 0,6 του λίτρου γάλα
  • 2 κουταλιές κονιάκ



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε τους κρόκους και την ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάμε καλά μέχρι το μίγμα μας να γίνει αφράτο και άσπρο.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, 1 κουταλιά γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μίγμα μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά μας πολύ καλά.
  3. Βάζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά και το προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μίγμα των αυγών.
  4. Αδειάζουμε το μίγμα μας σε μία καθαρή κατσαρόλα, το βάζουμε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα των αυγών το αφήνουμε να πήξει και να δέσει προσέχοντας να μην σβολιάσει.
  5. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ
Με την κρέμα αυτή γαρνίρουμε γλυκά, γεμίζουμε σου κ.λ.π.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.