www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κυδώνι γλυκό


Υλικά

  • 8 ποτήρια κυδώνι τριμμένο.
  • 2 ποτήρια νερό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • Αμύγδαλα ανάλατα και ξεφλουδισμένα
  • 2 φύλλα μοσχόφυλλο (αν έχετε)



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα μπόλικο νερό και προσθέτουμε τα τριμμένα κυδώνια να πάρουν μερικές βράσεις.
  2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα 2 ποτήρια νερό και την ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  3. Οταν το σιρόπι μας δέσει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα κυδώνια καλά στραγγισμένα.
  4. Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στην φωτιά, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το μοσχόφυλλο, αφήνουμε το γλυκό μας να πάρει 2-3 βράσεις.
  5. Οταν το γλυκό κρυώσει πετάμε το μοσχόφυλλο και όταν κρυώσει το μαζεύουμε σε γυάλινα βάζα.(Τα βάζα που θα μαζέψουμε το γλυκό πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά).

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Ανωνύμου   1 / 11 / 2002
    τι είναι το μοσχόφυλλο?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Στέφανος   28 / 1 / 2003
      Το μοσχόφυλλο είναι η ματζουράνα, γνωστό φυτό που υπάρχει σε πολλούς ελληνικούς κήπους ή μπαλκόνια. Δεν συμφωνώ με τη συνταγή του κυδωνιού (δεν χρησιμοποιούμε νερό και βράζουμε το κυδώνι μαζί με τη ζάχαρη) αλλά η ματζουράνα χρειάζεται!
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
        Από: Natalia  19 / 10 / 2004
        Δεν γνωρίζω ποιο φυτό αποκαλούν μοσχόφυλλο, στο κυδώνι όμως χρησιμοποιείται ένα φυτό που είναι γνωστό στην περιοχή μου ως αμπανόριζα. Υποθέτω λοιπόν ότι μοσχόφυλλο στην περιοχή απ`όπου προέρχεται η συνταγή είναι το ίδιο φυτό που στην δική μου αποκαλείται αμπανόριζα, και που καμμία σχέση δεν έχει με την ματζουράνα.
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: κυδωνι γλυκο
    Από: ανωνυμη  18 / 10 / 2004
    τοτε γιατι δε δινεις τη δικη σου συνταγη?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: λεωνιδασ  9 / 10 / 2006
    προτιμω το γλυκο κυδωνι πιο μεγαλα κοματια και οχι τρυμενο γιατι ετσι καταναλωνεισ λιγοτερη ζαχαρη τρογωντασ το!και επισησ μαυρη ζαχαρη για καλυτερο χρωμα!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.