www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μήλο γλυκό


Υλικά

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 30 φιρίκια
  • 1 κομμάτι κανέλα
  • 20 γρ. γαρίφαλα
  • 30 φουντούκια καβουρδισμένα
  • Φλούδα ενός μανταρινιού



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε τα φιρίκια, αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο, τα καθαρίζουμε και τα βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό.
  2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, προσθέτουμε την ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρίφαλα, την φλούδα του μανταρινιού και τα φιρίκια.
  3. Μόλις το γλυκό μας πάρει βράση σκεπάζουμε την κατσαρόλα, τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά (όταν ανοίξουμε το καπάκι ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με ένα κουτάλι ότι έχει μαζευτεί στο καπάκι) και όταν το σιρόπι μας δέσει κατεβάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Ψιλοκόβουμε την φλούδα μανταρινιού και γεμίζουμε τα μήλα με ένα φουντούκι και λίγη φλούδα. (Τα βάζα που θα μαζέψουμε το γλυκό πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά).

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.