www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τριαντάφυλλο γλυκό


Υλικά

  • 1 κιλό φύλλα τριαντάφυλλα στεγνά.
  • 4 κιλά ζάχαρη
  • 1 κιλό νερό
  • 1 γρ. σκόνη βαφής ζαχαροπλαστικής κόκκινη
  • 4 γρ. άρωμα βανίλιας



Ετοιμασία

  1. Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το νερό και την ζάχαρη και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  2. Προσθέτουμε την βανίλια την σκόνη ζαχαροπλαστικής και τα τριαντάφυλλα και αφήνουμε το γλυκό μας να βράσει σε μέτρια φωτιά για δύο ώρες περίπου (μέχρι να δέσει το σιρόπι) ανακατεύοντας μερικές φορές ελαφρά.
  3. Οταν το σιρόπι μας δέσει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.(Τα βάζα που θα μαζέψουμε το γλυκό πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά).
Τα τριαντάφυλλα που χρησιμοποιούμε έχουν ροζ χρώμα, πολλά αγκάθια, δίνουν το άρωμα γκιουλ και ανθίζουν την άνοιξη.
Οταν ανθίσουν τα μαζεύουμε, τα απλώνουμε στην σκιά να στεγνώσουν και διαλέγουμε μόνο τα πέταλα. Οταν συγκεντρώσουμε ένα κιλό πέταλα τα βράζουμε σε αρκετό νερό για 15 λεπτά περίπου και τα στραγγίζουμε. Αλλάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε το βράσιμο για άλλες τρεις φορές ώστε να φύγει η πικρίλα τους.
Στο τέλος τα ξεπλένουμε στο σουρωτήρι με άφθονο νερό, τα αφήνουμε να στραγγίσουν και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιρόπι.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.