www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μήλα κομπόστα


Υλικά

  • 1 κιλό σκληρά μήλα
  • 3/4 του κιλού ζάχαρη
  • 1 1/2 κιλό νερό
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1 κομμάτι κανέλα



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε τα κουκούτσια, και τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη με μπόλικο νερό και το λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
  2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, την κανέλα και μόλις πάρουν
  3. Βράζουμε για 10-15 λεπτά περίπου (τα μήλα να είναι μαλακά αλλά όχι λιωμένα)και αν χρειάζεται ξαφρίζουμε τον αφρό με μια τρυπητή κουτάλα και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  4. Βγάζουμε τα μήλα με μια τρυπητή κουτάλα και από το ζουμί κρατάμε όσο θέλουμε.
  5. Αφαιρούμε την κανέλα και σερβίρουμε την κομπόστα αφού κρυώσει.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Kομπόστα ή υποψήφιοι διαβητικοί?
    Από: Αφροδίτη  19 / 1 / 2006
    Μήπως είναι υπερβολικά πολλή η ζάχαρη? Το έχει δοκιμάσει κανείς 
    με αυτή την ποσότητα?

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.