www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κρητικές τηγανίτες με καρύδια


Υλικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 4 σταγόνες λάδι
  • 3 σταγόνες λεμόνι
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 2-3 ποτήρια νερό (όσο πάρει)
  • Μέλι
  • Σουσάμι
  • Καρύδια κοπανισμένα
  • Λάδι για το τηγάνισμα



Ετοιμασία

  • Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι, ανοίγουμε μια λακουβίτσα στην μέση προσθέτουμε το αυγό, το λάδι, το λεμόνι και το αλάτι και ανακατεύουμε τα υλικά μας.
  • Προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό και ανακατεύουμε την ζύμη μας με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει αραιή (σαν κουρκούτι),
  • Βάζουμε το τηγάνι με αρκετό λάδι στην φωτιά και όταν κάψει το λάδι παίρνουμε με ένα κουτάλι (το βουτάμε κάθε φορά σε νερό) από τον χυλό μας, το ρίχνουμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι τηγανίτες μας (όχι πολύ κοντά η μία στην άλλη για να μην κολλήσουν).
  • Μόλις βγάλουμε τις τηγανίτες τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και όταν τελειώσουμε το τηγάνισμα τις τοποθετούμε σε μία πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με μέλι, καρύδια και σουσάμι.

  • Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
    Εκτύπωση Αποστολή


    Σχολιάστε τη συνταγή

    Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

    © Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.