www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τάρτα σοκολάτας με καρύδια


Υλικά

  • Για την βάση:
    • 160 γραμμάρια βούτυρο
    • 3/4 της κούπας ζάχαρη
    • 3/4 της κούπας αλεύρι
    • 3 αυγά
  • Για την γέμιση:
    • 400 γραμμάρια ξερά φρούτα της αρεσκείας σας ψιλοκομμένα
    • 2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
    • 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
    • 1 κουταλιά κονιάκ
  • Για το τελείωμα:
    • 1/4 της κούπας αλεύρι
    • 1/4 της κούπας ζάχαρη
    • 60 γραμμάρια αλεύρι
    • 1/2 κούπα σοκολάτα ψιλοκομμένη
    • 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
    • 1 αυγό



Ετοιμασία

Βάση:
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το βούτυρο, τα αυγά και την ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι.
  2. Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και δουλεύουμε καλά το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
  3. Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο και την αφήνουμε για μισή ώρα περίπου.
  4. Ανοίγουμε την ζύμη και την βάζουμε σε μία φόρμα τάρτας, τοποθετούμε από πάνω ένα λαδόχαρτο, γεμίζουμε την φόρμα με φασόλια και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 7 λεπτά. Στην συνέχεια βγάζουμε τα φασόλια και το χαρτί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 7 λεπτά.
Γέμιση:
Απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Τελείωμα:
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με το μίξερ την ζάχαρη, το βούτυρο, το αλεύρι και το αυγό και ρίχνουμε την σοκολάτα και τα καρύδια.

Πάνω στην βάση ρίχνουμε πρώτα την κρέμα και μετά το μείγμα με τα καρύδια και ψήνουμε το γλυκό για 45 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο. Όταν κρυώσει το στολίζουμε με φρέσκα φρούτα, κομμάτια σοκολάτας και οτι άλλο μας λέει η φαντασία μας.

Τώρα, εύλογα γεννάται η απορία τι ρόλο παίζουν τα φασόλια. Τα φασόλια τα βάζουμε για βάρος, για να μη φουσκώσει η τάρτα. Προτείνουμε φασόλια γιατί έτσι μάθαμε από τη μάνα μας και γιατί δεν καταστρέφονται με το ψήσιμο. Επίσης είναι άοσμα.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.