www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τηγανίτες μήλου


Υλικά

  • Μήλα
  • Ζάχαρη
  • Χυμό λεμονιού
  • Κονιάκ
  • Αλεύρι
  • 1 αυγό
  • Γάλα
  • Βανίλια
  • Λίγο αλάτι
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Κανέλα
  • Αχνη



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε τα μήλα, τα καθαρίζουμε, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1 εκ. περίπου.
  2. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα αφήνουμε για μισή ώρα περίπου σε ένα σκεύος όπου έχουμε ανακατέψει τον χυμό του λεμονιού με το κονιάκ.
  3. Σε μία λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι, το γάλα, το αυγό, την βανίλια και μια πρέζα αλάτι και δουλεύοντας καλά τα υλικά μας κάνουμε έναν πηχτό χυλό.
  4. Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι στην φωτιά και όταν κάψει παίρνουμε μία-μία ροδέλα μήλου την βουτάμε στον χυλό και την τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  5. Μόλις βγάλουμε τις ροδέλες του μήλου τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και όταν τελειώσουμε το τηγάνισμα τις τοποθετούμε σε μία πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με κανέλα και άχνη.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.