www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ζύμη (βαση) για κρέπες


Υλικά

  • Για 8 κρέπες: 125 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά σογιέλαιο
  • 0,15 του λίτρου γάλα



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και 1/2 κουταλάκι αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  2. Κάνουμε στην μέση μία λακουβίτσα, ρίχνουμε τα αυγά, το λάδι, λίγο γάλα και δουλεύουμε το μίγμα μας καλά με τα χέρια ή με το μίξερ προσθέτοντας σιγά-σιγά το υπόλοιπο γάλα και 0,15 του λίτρου νερό.
  3. Οταν το μίγμα μας γίνει λείο το αφήνουμε για 1/2 ώρα περίπου.
  4. Λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει ρίχνουμε μικρή ποσότητα από το μίγμα μας (1/2 φλιτζανάκι περίπου) ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια του τηγανιού.
  5. Μόλις η κρέπα ροδίσει (1-2 λεπτά περίπου) την αναποδογυρίσουμε με μία ξύλινη σπάτουλα και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.
  6. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα μας.
Η συνταγή αναφέρεται στη ζύμη (βάση)της κρέπας. Ειναι προφανές οτι δεν σερβίρεται σκέτη αλλά με την εκάστοτε γέμιση.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (7)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.