www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Παστέλι Χίου


Υλικά

  • 1.600 γρ. μέλι
  • 1.300 γρ. σουσάμι
  • Λίγη φλούδα μανταρινιού
  • Λίγο ροδόσταμο



Ετοιμασία

  • Βάζουμε το μέλι σε μία κατσαρόλα να βράσει και αφαιρούμε τον αφρό.
  • Σε ένα τηγάνι καβουρδίσουμε το σουσάμι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το μέλι να πάρει μία βράση.
  • Προσθέτουμε λίγες φλούδες πορτοκαλιού ψιλοκομμένες και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  • Πριν το βγάλουμε δοκιμάζουμε σε ένα πιάτο αν έχει γίνει (πρέπει να ξεκολλάει).
  • Αλείφουμε μία σανίδα με ροδόσταμο, απλώνουμε το παστέλι επάνω (σε πάχος που μας αρέσει) και όταν κρυώσει το κόβουμε με ένα μαχαίρι.

  • Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
    Εκτύπωση Αποστολή


    Σχολιάστε τη συνταγή

    Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

    © Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.