www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Βασιλόπιτα Νησιώτικη


Υλικά

  • 8 κούπες αλεύρι
  • 3 κούπες γάλα κρύο
  • 1 κούπα λάδι
  • 3 μυζύθρες ξερές τριμμένες
  • 3/4 του κιλού ζάχαρη
  • 8 κουταλάκια (κοφτά) μπαίκιν μπάουντερς
  • 1 κούπα βούτυρο
  • Λίγα μπαχαρικά τριμμένα (κανέλα, γαρίφαλο, πιπερόριζα, κακουλέ)
  • 1 αυγό
  • Λίγο αλάτι



Ετοιμασία

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι, την μπάικιν και το αλάτι και προσθέτουμε το γάλα.
  2. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε την ζύμη μας για 4 ώρες στο ψυγείο.
  3. Παίρνουμε λίγη ζύμη και ανοίγουμε ένα φύλλο λίγο μεγαλύτερο από τον πάτο ενός ταψιού Νο. 30.
  4. Βουτυρώνουμε το ταψί και βάζουμε μέσα το φύλλο (η ζύμη μας να προεξέχει), βουτυρώνουμε το φύλλο και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη και μυρωδικά.
  5. Ανοίγουμε άλλο ένα φύλλο (όσο ο πάτος του ταψιού) το στρώνουμε πάνω από το προηγούμενο φύλλο, το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με την μυζήθρα.
  6. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
  7. Πριν βάλουμε το τελευταίο φύλλο μας γυρίζουμε το πρώτο που κάναμε (και που προεξέχει), βάζουμε από πάνω το τελευταίο φύλλο, το βουτυρώνουμε, το αλείφουμε με το αυγό, πασπαλίζουμε με τριμμένα αμύγδαλα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.