www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σαλάτες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
Σαλάτες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τροπική σαλάτα ρυζιού


Υλικά

  • Για την σαλάτα:
    • 300 γρ. ρύζι (προτιμώ κίτρινο για να μη γίνεται ναι-ναι)
    • 850 γρ. ζωμό κοτόπουλου (προτιμώ λαχανικών)
    • 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά
    • 4-5 ροδέλες ανανά (κονσέρβα γιατί θέλουμε και το ζουμάκι)
    • 100 γρ. ζαμπόν σε κύβους (κατά προτίμηση γαλοπούλας)
  • Για την σάλτσα:
    • 150 γρ. χυμό ανανά
    • 2 κουταλιές λάδι
    • 2 κουταλιές λεμόνι
    • 1 κουταλιά μουστάρδα
    • Αλατοπίπερο



Ετοιμασία

Για την σαλάτα:
  1. Βάζουμε το ζωμό να βράσει και ρίχνουμε το ρύζι.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και με σκεπασμένη την κατσαρόλα αφήνουμε το ρύζι να βράσει και να τραβήξει τα υγρά.
  3. Αφήνουμε το ρύζι να κρυώσει εντελώς.
  4. Κόβουμε τις πιπεριές τον ανανά και το ζαμπόν σε κύβους.
  5. Ανακατεύουμε με το κρύο ρύζι.
Για τη σάλτσα:
  1. Βάζουμε σε ένα βαζάκι που να κλείνει όλα τα υλικά της σάλτσας και χτυπάμε καλά να ενωθούν.
  2. Ρίχνουμε πάνω από το ρύζι.
Τώρα, μπορεί ο καθένας να κάνει γευστικές αλλαγές. Πχ εμένα μου αρέσουν οι χρωματιστές πιπεριές και βάζω πιο πολλές. Είναι πάντως τέλεια σε εμφάνιση λόγω χρωμάτων και από γεύση σούπερ.

Τη συνταγή συνιστά: η kxan

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.