Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τροπική σαλάτα ρυζιού
Υλικά
- Για την σαλάτα:
- 300 γρ. ρύζι (προτιμώ κίτρινο για να μη γίνεται ναι-ναι)
- 850 γρ. ζωμό κοτόπουλου (προτιμώ λαχανικών)
- 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά
- 4-5 ροδέλες ανανά (κονσέρβα γιατί θέλουμε και το ζουμάκι)
- 100 γρ. ζαμπόν σε κύβους (κατά προτίμηση γαλοπούλας)
- Για την σάλτσα:
- 150 γρ. χυμό ανανά
- 2 κουταλιές λάδι
- 2 κουταλιές λεμόνι
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- Αλατοπίπερο
|
|
Ετοιμασία
Για την σαλάτα:
- Βάζουμε το ζωμό να βράσει και ρίχνουμε το ρύζι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και με σκεπασμένη την κατσαρόλα αφήνουμε το ρύζι να βράσει και να τραβήξει τα υγρά.
- Αφήνουμε το ρύζι να κρυώσει εντελώς.
- Κόβουμε τις πιπεριές τον ανανά και το ζαμπόν σε κύβους.
- Ανακατεύουμε με το κρύο ρύζι.
Για τη σάλτσα:
- Βάζουμε σε ένα βαζάκι που να κλείνει όλα τα υλικά της σάλτσας και
χτυπάμε καλά να ενωθούν.
- Ρίχνουμε πάνω από το ρύζι.
Τώρα, μπορεί ο καθένας να κάνει γευστικές αλλαγές. Πχ εμένα μου αρέσουν οι χρωματιστές πιπεριές και βάζω πιο πολλές. Είναι πάντως τέλεια σε εμφάνιση
λόγω χρωμάτων και από γεύση σούπερ.
Τη συνταγή συνιστά: η kxan
|
|