www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σαλάτες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
Σαλάτες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Caesar`s Salad


Υλικά

  • 1 μαρούλι σε κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5 φέτες μπέικον
  • 1 αυγό βρασμένο για 2 λεπτά
  • 150 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 2 κουταλιές λεμόνι
  • 1 κουταλιά καυτερή μουστάρδα
  • Ετοιμα κρουτόν
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Προετοιμασία

Κόβουμε το σκόρδο σε φετάκια και το βάζουμε μέσα στο λάδι για αρκετές ώρες (για να το αρωματίσει).

Ετοιμασία

  1. Βάζουμε 2 κουταλιές από το αρωματισμένο λάδι σε τηγάνι και περνάμε λίγο τα κρουτόν να αρωματιστούν.
  2. Αφού αφαιρέσουμε τα κρουτόν, βάζουμε στο ίδιο τηγάνι το μπέικον να τσιγαριστεί.
  3. Κατόπιν αρχίζουμε το στρώσιμο της σαλάτας.
  4. Βάζουμε το μαρούλι, το μπέικον, τα κρουτόν και μετά την παρμεζάνα.
  5. Παράλληλα, έχουμε ήδη ετοιμάσει σε ένα σέικερ το ντρέσινγκ με το υπόλοιπο λάδι (αφού αφαιρέσουμε το σκόρδο), το λεμόνι, το ξύδι, το αυγό (πρέπει να είναι σε υγρή μορφή) και τη μουστάρδα.
  6. Με το ντρέσινγκ περιχύνουμε τη σαλάτα λίγο πριν σερβίρουμε για να μην μουλιάσουν τα κρουτόν.

Τη συνταγή συνιστά: ο Πρωτοπαπάς Λευτέρης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.