www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σαλάτες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
Σαλάτες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Insalata Caprese


Υλικά

  • 1 κεφαλάκι μοτσαρέλλα
  • 2 ντομάτες ώριμες αλλά σφιχτές
  • Φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε τη μοτσαρέλλα σε λεπτές φέτες.
  2. Το ίδιο και την ντομάτα.
  3. Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα φύλλα του βασιλικού.
  4. Σε πιάτο σερβιρίσματος, στρώνουμε εναλλάξ τις φέτες της ντομάτας και της μοτσαρέλλας και στολίζουμε με ένα φύλλο βασιλικού κάθε κομμάτι τυρί.
  5. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Η σαλάτα caprese είναι ο ορισμός της απλότητας και της αρμονίας. Τα υλικά της είναι λίγα. Η παρασκευή της απλούστατη. Η ομορφιά της όμως που προκύπτει από την αρμονία των χρωμάτων και το γεωμετρικό της στήσιμο αποζημιώνει τον δημιουργό και τους συνδαιτυμόνες του.
Αυτό βέβαια που πρέπει να προσέξει κανείς είναι η ποιότητα και η φρεσκάδα των υλικών. Αλλά βέβαια αυτό ισχύει για όλα τα πιάτα. Κάπου άκουσα πρόσφατα ότι "η ποιότητα ενός δείπνου έχει αποφασιστεί την ώρα που βγαίνουμε από το σούπερ μάρκετ". Το πιάτο αυτό παρασκευάζεται με μοτσαρέλλα βουβάλας. Στην πραγματικότητα, μοτσαρέλλα λέγεται μόνο το τυρί από γάλα βουβάλας. Επειδή όμως το γάλα αυτό είναι σπάνιο και ίσα που φτάνει για την Ιταλικά αγορά επικράτησε να λέγεται έτσι και το παρόμοιο τυρί από γάλα αγελάδος που παλιότερα είχε διάφορα άλλα ονόματα και κυρίως ήταν γνωστό σαν fior di latte. Ονομα που σήμερα κληρονόμησαν άλλα προϊόντα. Αν βρείτε μοτσαρέλλα βουβάλας μην την χρησιμοποιήσετε για καμία άλλη συνταγή εκτός από αυτήν την σαλάτα. Σας υπόσχομαι ότι οι λεπτές γεύσεις που την αποτελούν θα αναδείξουν μοναδικά το ακριβό σας διαμάντι.

Καλή επιτυχία.

Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Ylika
    Από: Gianna  11 / 3 / 2006
    to caprese ftiaxnetai me elaiolado vasiliko balsamico k skordo.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ylika
      Από: Antigone   11 / 3 / 2006
      Mallon auto pou perigrafete pio polu gia saltsa pesto mou
      thumizei para caprese (an eksairesoume to balsamico). Den exw
      faei pote caprese sthn Italia  me.... skordo!!! Opws epishs kai
      to balsamico den polutairiazei me thn mozzarella. H parapanw
      suntagh ths kurias Staurou einai h swsth.

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.